IHF 1986DMVSC-DHC Neerpelt 34-8

A DMVSC nagyszerű kezdése az IHF Kupában

Túl egy lelkes és sportszerű ellenfélen

1986. január 6. - Hajdú-Bihari Napló (Csubák Zoltán)

Szombaton és vasárnap telt ház, azaz ezer-ezer néző előtt vívta első nemzetközi kupacsatáit a DMVSC női kézilabdacsapata. Az IHF Kupa mérkőzéssorozatába a nyolcaddöntőben bekapcsolódó debreceniek könnyed játékkal, különösebb megerőltetés nélkül győzték le a belga-holland-NSZK határ közelében fekvő Neerpelt nevű kisváros együttesét. Az ETN Alders Bosch Somati vállalat által támogatott igazi amatőr gárda tagjai végtelenül lelkes és sportszerű, ám egyelőre még "kislányos" kézilabdát játszó ellenfélnek bizonyultak. Lassan döcögő "szekerük" mellett a hajdúságiak "járműve" lökhajtásosnak tűnt. Meg kell adni, hogy a DMVSC a játék minden elemében jártasabbnak és tudatosabbnak látszott, mint a szimpatikus DHC.

Közismert, hogy a vendégek korábban anyagi nehézségekre hivatkozva mondtak le az első találkozó rendezéséről, ettől függetlenül szombaton az Oláh Gábor utcai csarnokban ők voltak a pályaválasztók. Már az első percekben feltűnt a két gárda közötti tudáskülönbség, amelyet a hajdúságiak robbanékony játékosai látványos góljaikkal is szemléltettek. Az ennyi néző előtt még soha nem szerepelt neerpeltiek a hangorkánban megilletődötten adogattak egymásnak és nem csoda, hogy lövéseik többsége erőtlen és pontatlan volt. A második félidő nagy részében Komáromi Ákos már a "cseresorát" is pályára küldhette. A hazaiak előnye negyedóránként 10-10 góllal növekedett, míg végül beállt a négyszeres különbség (44-11).

Sokan azt hitték, hogy a nagyarányú szombati győzelem és a két együttes közötti "osztálykülönbség" láttán jóval kisebb lesz vasárnap az érdeklődés a visszavágó iránt. De nem így történt, ismét teltház várta a csapatokat, ami a téli holtszezonban is élvezetes sportélményekkel szolgáló DMVSC-s kézilabdázók iránti nagyfokú ragaszkodást és szeretet bizonyítja. A hálás és sportszerű közönség vastapssal köszöntötte a belga vendégeket is, akik ezúttal csaknem hat percig megőrizték hálójukat a góltól. Nagy Zsuzsa aztán "jelt adott" a gólszüretre, amelyben az első félidőben főleg Bojtor és Szarvas, míg a második félórában leginkább Szilágyi és Tóth R. cipelte a "puttonyokat". Az ellenfélből a tapasztalt Comh-t lehetett dicsérni küzdőképessége, Joostent pedig gólerőssége miatt. Tőlük függetlenül mégis a 15-ös mezben pályára lépő helyes, szőke Breemans kapta meg a legnagyobb biztatást a szerpentineket dobáló, zászlókat lengető B-középtől.

Összességében könnyű ellenfelet győztek le Szilágyi Katiék a két közönségszórakoztató találkozón, amelyeknek szünetében is gondoskodtak kellemes időtöltésről a rendezők. Szombaton aerobikbemutató volt, vasárnap pedig tombolasorsolás. Komáromi Ákos vezetőedzővel az élen holnaptól már a januárban esedékes további csatákra készül a DMVSC. Így a Borsodi Bányász elleni két MNK-mérkőzésre, a város- és vidékbajnokságra. No, meg az IHF-kupa folytatására, amelynek sorsolását a közeljövőben tartják meg. A sikeres nemzetközi kuparajt után bőven lesz még alkalmunk szurkolni a debreceni lányoknak a tél folyamán.

Komáromi Ákos véleménye a mostani sikerről: - A két ország kézilabdasportja közötti különbség meglátszott a csapatok teljesítményén is. Örülök a továbbjutásnak, lelkes és sportszerű ellenfelet győztünk le. Remélem, hogy közönségünk mindkét alkalommal jól szórakozott.

Engi Sándor szakosztály-elnök: - Céltudatos munkánk eredménye, hogy az IHF Kupában elindulhattunk. Az egységes játéknak, a jó csapatszellemnek, a lelkes közönségnek és az együttes mögötti kiváló háttérnek köszönhető a sikeres nemzetközi bemutatkozás is.

Louis Schurmans: - A DMVSC erőnlétben, gyorsaságban és technikailag is messze felülmúlt bennünket. Azt előre tudtuk, hogy a magyarok a sportágban magasabb színvonalat képviselnek. A debreceniek kitűnően szervezett játékkal bizonyultak jobbnak. Ám a nagyarányú vereségek ellenére is elégedettek vagyunk, mert sokat tanulhattunk ezekből a mérkőzésekből.

A kedvenc

Manuelle Breemans nevét említették, a helyes szőke lány kilépett a sorból és meghajolt a közönség felé. Aztán megszokásból hátraarcot csinált és a másik oldal irányába is ugyanezt tette, az ablakoknak is "bemutatkozott". Csak ezután vette észre, hogy senki se ül arrafelé. Elpirulva mosolygott, de végleg belopta magát a közönség szívébe. Ezután nem volt véletlen, hogy ahányszor csak labdához ért, mindig taps fogadta. A fiatalabb debreceni szurkolók közül sokan mondták, sajnálják, hogy hétfőn Manuellenek haza kell utaznia, hiszen szívesen találkoznának vele máskor is. Vágyuk nem teljesülhet, de a szimpatikus szőke lány "búcsúzóul" szóban is bemutatkozott nekik.

- 21 éves vagyok, a neerpelti játékgyárban dolgozom titkárnőként. Gondolom, játékomon is meglátszott, hogy még kezdő kézilabdás vagyok, hiszen mindössze három hónapja űzöm e sportágat. Előtte nyolc évig röplabdáztam, majd két esztendeig felhagytam a sportolással. Tavaly ismét "aktivitáltam" magam és a kézilabda sportágnál kötöttem ki. A mi mérkőzéseinken általában százan ülnek a lelátón, így meglepett bennünket az itteni hatalmas nézőszám. Ellenben nem voltunk gátlásosak, sőt a biztatás jó hatással volt ránk, fokozta lelkesedésünket. A szurkolók csodálatosak voltak, ennyi kedvességet korábban még sohasem kaptam. Jól éreztük itt magunkat Debrecenben, az emberek barátságosak, az ételek finomak voltak és az eredményeken kívül mindenre szívesen gondolunk majd vissza. Viszontlátásra!


Csubák Zoltán

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...