NBI 2003/2004DVSC-Valdor-Hypo NÖ 27-26

A hazaiak megtalálták a Hypo ellenszerét

Egyik legjobb játékosát nélkülözve is legyőzte az osztrák sztárcsapatot a Loki.

2003. október 30. - Hajdú-Bihari Napló (Kozák Zoltán)

Fotó: Czeglédi Zsolt

A védekezésben is kitettek magukért a lányok

Zsinórban harmadik bajnoki meccsüket nyerték meg a Loki női kézisei. A piros-fe­hérek Orbán Annamária vezérletével ezúttal az osztrák Hypo nemzetközi alakulatát múlták felül nagy csatában.

DVSC-Valdor - Hypo 27-26 (13-11)

Hódos Imre-sportcsarnok, 1300 néző, vezette: Horváth, Marton.

DVSC-Valdor: KIRÁLY - NAGY 4, OR­BÁN 15/8, Latakaite 3, Nyilas 1, Trbojevics, Ariton 2. Csere: Szamozvanova (kapus), Borók 2, Sütő M., Sütő E., Szabados. Edző: Balogh Zoltán.

Hypo NÖ: Krivorucsko - Park, Sinkarenko 3, Dronics 3, Piedade 4, ROTIS 6/4, VIJUTTAITE 5. Csere: Gainskyte (kapus), Bankova 1, ENGEL 4. Edző: Martin Matuschkowitz.

Kiállítások: 10, illetve 12 perc.
Hétméteresek: 9/8, illetve 5/4.
Az eredmény alakulása: 1. perc: 1-0, 9. p.: 1-6, 13. p.: 4-6, 20. p.: 6-10, 24. p.: 10-10, 28. p.: 12-11, 31. p.: 14-11, 34. p.: 14-14, 37. p.: 15-16, 39. p.: 18-16, 46. p.: 24-19, 53. p.: 24-23, 56. p.: 26-23, 58. p.: 26-25.

A meccs előtti utolsó edzésen Szűcs Gabriellának eltörött a hü­velykujja, így az egyébként is sé­rülések, betegségek által tizedelt debrecenieknek egyik legjobbjuk nélkül kellett kiállniuk a sokszo­ros BEK-győztes ellen. Szűcs helyére Borók Rita ugrott be, ám az egykori válogatott játékostól, aki egy sérülés miatt néhány he­te befejezte aktív pályafutását, nem lehetett csodát várni.

Rosszul kezdődött

A találkozó is rosszul indult a Loki szempontjából, mert ugyan az első támadás végén Latakaite megzörgette egykori kenyéradója hálóját, alig tíz perc elteltével 6-1-es vendégvezetést mutatott az eredményjelző. A ke­vés vállalkozókedvet mutató deb­receniekben sokáig csak Király védései és Orbán büntetői tartot­ták a lelket, az első játékrész utolsó harmadára azonban látvá­nyosan feljavult a Balogh-gárda. A hazai csapat és közönsége egycsapásra egymásra talált, és a forró hangulat magával ragadta a lokistákat, akik a szünetre vég­re a vezetést is átvették.

A pihenő után újra a Hypo percei következtek, de a társait szinte a hátán cipelő Orbán An­namária vezérletével a DVSC-Valdor ezúttal gyorsan fordított, sőt, a második félidő közepére ötgólos előnyre tett szert.

Ezzel azonban még nem volt vége az izgalmaknak, nyolcper­ces hazai gólcsendet követően ugyanis minimálisra olvadt a két gárda közötti különbség.

Izgalmak a végén

A hajrát szerencsére a debre­ceniek bírták jobban idegekkel, Orbán fél perccel a lefújás előtt büntetőből - ez volt a meccs hő­sének 15. találata - biztosította be a Loki sikerét.

Balogh Zoltán: - Hatalmas csatában óriási fegyvertényt hajtottunk végre. Miután vas­utascsapat vagyunk, stílusosan csak ennyit mondhatok: figye­lem, figyelem, vasárnap este Lo­komotív érkezik a negyedik vá­gányra.

Martin Matuschkowitz: - A hajrában bebizonyítottuk, hogy morálisan erősek vagyunk, de sajnos a sok taktikai hiba miatt ezúttal sem jártunk sikerrel.


Kozák Zoltán

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...