EHF 1994/1995DVSC-Symphonia-HB Echternach 42-4

A meccsen csak a vendégek nem szórakoztak

A németalföldi gárda, amely hazája bajnokságában az élmezőnyhöz tartozik, nem késztette komoly ellenállásra a magyar bajnokság és az EHF-kupa tavalyi ezüstérmesét, amely gond nélkül, 90-6(!)-os gólkülönbséggél jutott tovább a legjobb 16 közé.

1994. október 17. - Hajdú-Bihari Napló (N.A.)

Fotó: Iklódy János

A kép küzdelmet sejtet, pedig a sötét mezes DVSC-s lányok, (jobb­ról) Csapó, Lajterné, Katkó, Jeddi és Sándorné játszi könnyedséggel verték vissza a "vendégtámadásokat".

Női EHF-kupa, visszavágó:

DVSC-Symphonia - HB Echternach (luxemburgi) 42-4 (18-2)

Debrecen, 500 néző. Vezet­te: Altan, Kücükyilmaz (törökök).

DVSC-Symphonia: Deák M. - SÁNDORNÉ 5, Jeddi 3 (1), CSA­PÓ 7, VIRINCSIK 6 (2), Rozsos 3 (2), Zupkó 4. Csere: Szamozvanova (kapus), HALCSIK 5 (1), László 4, Katkó 3 (2), Lajterné 2. Edző: Köstner Vilmos.

HB Echternach: Alef - Jung, Monique Steyer, Marie Steyer 1, Peters 2, Wohl, Epps 1, Kremer. Csere: Koenjoerts (kapus), DaRocha. Edző: Raymond Kaiser.

Kiállítás: 8 perc az Echternachnál.

Hétméteres: 8/8, illetve 0.

Mivel a luxemburgi csapat fel­adta pályaválasztói jogát, a leg­jobb 16 közé kerülésért lejátszott mindkét mérkőzés helyszíne Debrecen volt. A hangulat azonban messze nem volt olyan, mint azt kupameccsen várná az em­ber. Talán az első napi fölényes győzelem, talán a kirándulóidő miatt igencsak foghíjasak voltak a lelátók.

A Loki B-közép az első negyed­órában szinte csak hazai gól­nak tapsolhatott. Sándorné, Virincsik és Csapó révén már hat góllal is vezetett a DVSC-Sym­phonia, s válaszként mindössze Marie Steyer találata érkezett. Azt óriási üdvrivalgás fogadta, ugyanis a hazai szurkolók sport­szerűen biztatták az esélytelen vendégeket, akik az első napon megsérült lengyel Jaros nélkül voltak kénytelenek játszani. A debreceni játékosok - ellenfél nem lévén - jobb híján önmagu­kat szórakoztatták és a Köstner edző által bekiabált figurákat gyakorolták. Először Virincsik átadásából Sándorné lőtt gólt "kínaiból", majd ugyanezt a másik oldalon is megpróbálták a hazaiak, de az átadásba hiba csúszott.

A szünetben Csapó Erika nevetve panaszkodott, hogy nehéz kézilabdázni olyan ellenféllel szemben, aki szinte soha nem azt csinálja, amit "kellene".

A második félidőben a hazaiaknál több csere is pályára lépett, akik ugyancsak szórták a gólokat, szinte háziverseny alakult ki a csapattagok között. A közönség legnagyobb gyönyörűségére a vendégeknél lehetőséget kapott az apró termetű, szemüveges DaRocha is, akinek szinte minden megmozdulását tapssal jutalmazták . Peters góljai azt jelentették, hogy a luxemburgiak 100 százalékot fejlődtek támadásban, hiszen az első mérkőzésen kétszer találtak be a debreceniek kapujába.


N.A.

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...