EHF 2002/2003DVSC-Valdor-Madeira Andebol 29-22

A régi szép időket idézhetik a lányok

A szurkolók támogatásával ledolgozható a Madeirán összeszedett hatgólos hátrány.

2002. október 12. - Hajdú-Bihari Napló (Kozák Zoltán)

Fotó: Napló-archívum

A drukkerek sokat segíthetnek

Nem akármilyen sportélményben lehet része annak, aki kilátogat a vasárnapi DVSC-Valdor - Madeira EHF-kupa-visszavágóra. A debreceni lányoknak hatgólos hátrányt kell ledolgozniuk, s mivel a helyzet nem reménytelen, a régi szép időket idéző kupameccsre van kilátás.

Ha minden jól alakul, az utóbbi évek egyik legizgalmasabb nemzetközi kupatalálkozóját láthatják a debreceni kézilabdabarátok vasárnap 18 órától az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban. A piros-fehérek egy hete gyenge produkcióval 34-28-as vereséget szenvedtek Portugáliában, ami azt jelenti, hogy legalább hét góllal - ha a Madeira játékosai 28-nál kevesebb találatot érnek el Debrecenben, akkor elég a "közte hat" is - kell nyerniük a visszavágón ahhoz, hogy bejussanak a legjobb 32 közé.

- Egy hete csak a kupacsatáról beszélünk, és mindannyian úgy gondoljuk, hogy a hátrányunk behozható - mondta el a Naplónak Nyilas Tünde, a Loki nemzetközi téren is rutinos csapatkapitánya. - Már csak azért is, mert mind egyénileg, mind pedig a csapatjátékot tekintve jóval többet tudunk annál, mint amit Madeirán mutattunk. A régi szép időkben szurkolóink segítségével ennél sokkal reménytelenebb helyzetből is kerültünk már ki győztesen.

A kiváló beállós szavait alátámasztandó: a kilencvenes évek elején a jugoszláv Radnicski Belgráddal szemben a KEK-ben nyolc (a visszavágón 33-17-re nyert a Loki), az 1995/96-os EHF-kupasorozatban pedig a dán Gudme csapata ellen kilencgólos hátrányt is sikerült már behoznia a debreceni együttesnek.

Bár a visszavágón a lokisták reményei szerint kulcsfontosságú szerepet betöltő Madai Petrának betegség miatt több edzést is ki kellett hagynia a héten, a hazaiak mestere bizakodó. A siker titka a portugálok két átlövőjének semlegesítése lehet, ezért zavaró védekezéssel megpróbáljuk Brauert és Milanovicsot kikapcsolni a játékból. Nagy hangsúlyt fektettünk a lélektani felkészülésre is, s úgy érzem, rendkívül elszántak a lányok, biztos vagyok abban, hogy szükség esetén csúszni-mászni fognak a pályán. A bajnokságban ezután zsinórban háromszor játszunk idehaza, s a kupában való továbbjutás óriási lökést adhatna a csapatnak a létfontosságú bajnoki csaták előtt - latolgatott Váczi Sándor.

Mivel a találkozót ezúttal sem a Hódosban vívják, a kisebb befogadóképességű Oláh Gábor utcai csarnokba érdemes lesz minél korábban kilátogatni. A létesítmény kapuit a szokásoknak megfelelően másfél órával a kezdés előtt nyitják meg, s a 2002/2003-as szezonra megváltott bérletek a nemzetközi kupameccsre is érvényesek.


Kozák Zoltán

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...