BL 2010/2011KIF Vejen-DVSC-Korvex 20-31

A siker az egész városé

Óriási sikert elérve bejutott a Bajnokok Ligája főtáblájára a DVSC-Korvex csapata, miután a vasárnap véget ért lengyelországi selejtezőtornán a házigazda Lublint, a szerb bajnok Zajecsart és a dán Vejent is legyőzte. Csapata meggyőző teljesítményéről a hazaérkezés után a kezi.hu kérdezte Köstner Vilmos vezetőedzőt.

2010. szeptember 20., 20:42 - kezi.hu

– Mekkora volt az ünneplés a vasárnap zárult BL-selejtező után?

– Nem volt nagy ünneplés, hiszen egyből utaztunk is haza a mérkőzés után. Egy minket kísérő ismerős jóvoltából koccintottunk a továbbjutásra, de nem vittük túlzásba, inkább beszélgettünk a buszút során, egyébként is többen megfázással bajlódtak. Nagyon fáradtak voltunk, hajnali hatra érkeztünk meg Debrecenbe.

– Legutóbb 2006-ban ért el hangzatos sikert nemzetközi porondon a Debrecen, amikor az EHF-kupában eljutott az elődöntőig. A mostani siker túltesz az akkori eredményen?

– Természetesen, a Bajnokok Ligája tizenhat csapata közé bekerülni hatalmas eredmény, így minden játékosom megérdemli az elismerést. Arra pedig külön büszke vagyok, hogy idegenben sikerült kivívnunk a továbbjutást, mert a DVSC-re az volt jellemző, hogy inkább hazai pályán tud jól teljesíteni. Most bebizonyítottuk, hogy ez nem igaz, és mind a város, mind a magyar kézilabdázás számra egy igen értékes eredményt értünk el.

– Lublinban három győzelemmel zárta a selejtezőt a Debrecen, igaz, az első két mérkőzés szorosan alakult. Okozott valamelyik csapat meglepetést?

– Előzetesen a szerb Zajecsart tartottuk a leggyengébbnek, végül bennük leltünk a legkomolyabb ellenfélre: tizenhárom szerb válogatott játékossal álltak fel, és az egyéni képességeket és a híres mentalitásukat tekintve is erősek voltak, az ellenük elért győzelmet fontos sikernek tartom. A lengyelekben csalódtam, ők lassabbak és motiválatlanabbak voltak, mint amire készültünk, az utolsó napon a dánokat pedig taktikailag sikerült megvernünk. A lerohanásokat alkalmaztuk, ami az ő fegyverük, és mivel mindegyik csapat éppen arra nem készül, ami a saját fegyvere, meg tudtuk lepni őket.

– Az előzetesen legerősebbnek tartott gárda, a dán Vejen ellen tudtak nyerni a legnagyobb különbséggel. Ebben benne volt, hogy a Zajecsar elleni győzelem felszabadította játékosait?

– Szó sem volt örömjátékról, a Vejennek is ugyanolyan esélye volt a továbbjutásra, mint nekünk, hiszen a lengyeleket megverték, a szerbektől egy góllal kaptak csak ki. Szerettünk volna bekerülni a Bajnokok Ligájába, az európai vérkeringésbe, és a játékosaim ehhez mind egyénileg, mind a csapatjátékban a maximális tudásukat nyújtották. Már a felkészülésünkben is voltak hasonló tornák, ahol egyszerre több mérkőzést kellett játszanunk és előnyünkre vált, mert a Lengyelországban pályára lépett csapatok közül messze a Debrecen volt fizikailag a legjobb állapotban. De ki kell emelnem a játékosaim mentális állapotát is, hiszen mindig a végjátékban, az igazán kiélezett szituációkban tudtunk higgadtak maradni és jó döntéseket hozni. Ennek tulajdonítom a végső sikert.

– Kiket tudna kiemelni az együttesből?

– Mindenkit csak dicséret illet. Kapusaink jól teljesítettek: Triffa Ágnes az első és a harmadik mérkőzésen, Kiss Éva a második találkozón és a dánok elleni utolsó percekben remekelt. A mezőnyjátékosok közül nekem legjobban Bulath Anita játéka tetszett, aki az első két találkozón harcosságával, az utolsó fellépésünkön higgadt, okos játékával tűnt ki. Említhetem Szabó Valériát is, aki megbízhatóan teljesített védekezésben, irányítóban Bognár Barbarát, Hornyák Dórát vagy éppen Csáki Viktóriát és a helyére beálló Slakta Petrát.

– Játékosai közül ketten, Bulath Anita és Szabó Valéria csatlakoznak a válogatott keretéhez, így számukra folytatódik a menetelés, de a többi játékosnak mennyit pihenhet a siker után?

– Hétfőre minden játékos szabadnapot kapott, kedden egyéni edzésterv szerint készülnek majd a lányok és legközelebb szerdától edzünk újra együtt. Az utóbbi napokban lejátszott sok mérkőzés azt is jelenti, hogy keveset dolgoztunk közösen, így ideje rendbe szedni végre a lemerült akkumulátorokat.

– Hamarosan szükség is lesz az újabb erőtartalékokra, hiszen október elején indulnak a Bajnokok Ligája főtáblájának küzdelmei. Már szem előtt tartja azokat az összecsapásokat?

– A BL-be jutás óriási tett, de babonából nem előlegeztem meg a sikert, így nem foglalkoztam a leendő ellenfeleinkkel sem. Azt majd csak a következő két hétben fogjuk megtenni, hogy velük is fel tudjuk venni a versenyt.


Forrás: kezi.hu

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

november 28., 17:00

Francia olimpiai bajnok átlövő érkezik

Oceane Sercien-Ugolin személyében nemzetközi klasszis jobbátlövőt igazolt a DVSC SCHAEFFLER. A francia játékos a Vipers Kristiansand együttesétől érkezik, mellyel a Bajnokok Ligáját is megnyerte már. Kétéves, 2026-ig szóló szerződést írt alá. Tovább...

november 18., 18:52

Ezúttal nem sikerült meglepetést okozni

A küzdőszellemre ezúttal sem lehetett panasz, ám támadásban rengeteg volt a hiba, így a bukaresti döntetlen után ezúttal elmaradt a bravúr. Tovább...

november 17., 17:01

Összejöhet egy újabb bravúr?

A bravúros idegenbeli döntetlen után ezúttal a Hódosban játszunk a román bajnok ellen, méghozzá telt ház előtt, hiszen a találkozóra péntek délután az utolsó jegy is elfogyott! Tovább...

november 15., 20:35

Halláné Molnár Márta: Debreceni mellék­vágány

"Monyó" Csepelen lett NB I-es játékos, majd focista férjét követve pár szezont a Lokiban is játszott. Ma már nem tartja jó döntésnek a debreceni kalandot, de ettől függetlenül szívesen vállalkozott egy kis múltidézésre. Tovább...

november 15.

Megharcoltunk a két pontért

Bár végig vezettünk, s többször is eldönthettük volna a meccset, végül az utolsó percekig nagy csatában nyertünk a remekül harcoló Vác otthonában. Tovább...