NB-II. 1971DVSC-Mátészalka 12-7Kapitány Ferenc

Az NB I. B-ben a DVSC női kézilabda­csapata

... és akkor fogta magát né­hány lelkes szurkoló, a fut­ballistákat tüzelő és győzelem­be hajtó DVSC B-közép tagjai, s az őszi idényben elmentek a női kézisek mérkőzéseire is.

1971. november 6. - Hajdú-Bihari Napló (Árvay Sándor)

A bajnokcsapat (balról): Papp Lajos szakosztályvezető, Kiss Katalin, Soós Erzsébet, Kiss Margit, Orvos Margit, Tóth Róza, Papp Mária, Polgári Irén, Kapitány Ferenc edző, guggolnak: Batta Erzsébet, Szabó Margit, Ipacs Ilona, Szabó Ilona.

Csak úgy, érdeklődésből. "Jól megy a csapatnak, egyenesben vannak - nézzük meg őket" alapon. S a szurkolók nem csa­lódtak. A DVSC-s lányoknak tényleg kijött a lépés, a tava­szi idényt négy pont előnnyel a táblázat élén fejezték be, s ve­zető helyüket ősszel is megtar­tották. Bajnokságot nyertek a női kézilabda NB II-ben.

Közben az ifjúságiak meg­nyerték a megyei bajnokságot, s az elmúlt héten a területi döntőn kiharcolták az orszá­gos hat közé jutást. A szurko­lók az ifjúságiak sikerét szinte természetesnek veszik - a debreceni lányok jó szereplésé­nek már hagyományai vannak. A DVSC az országos Ifjúsági Kupában, a Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum csa­pata pedig az országos közép­iskolai bajnokságban már évek óta sikeresen szerepel. Ezért örülnek most a szurkolók, hogy az ifjúságiak után már a felnőtt kézilabdás nők is szép si­kert arattak. A siker kovácsai pedig tulajdonképpen ugyan­azok - a "nagycsapat" jó része ifjúsági korú, s a Bethlen tanu­lói.

Az NB II. húsz bajnoki for­dulója külön párharcot hozott a két vasutas csapat, a DVSC és az MVSC között. A két együttes gyorsvonati sebesség­gel húzott el a többiektől - a második helyezett Miskolc és a harmadik Eger között öt pont különbség van - végül a "Hajdú expressz" bizonyult gyorsabbnak, s elérte az NB I. B-t jelképező állomást.

1. DVSC 20 17 0 3 226-124 34

2. MVSC 20 16 0 4 241-128 32

Érdekes visszapillantani az eredményekre: a két csapat egymás elleni találkozóit mind­két alkalommal az MVSC nyerte. A DVSC viszont jobban szerepelt a többi csapat ellen (csak a Bp. Csavarárugyártól kapott ki), míg a miskolciak négy vereséget is összegyűjtöt­tek. A csoportban a legkevesebb gólt a DVSC kapta, a legtöb­bet az MVSC dobta. A debre­ceni gólok majdnem kétharma­dát az Orvos-Batta-Kiss M. trió szerezte: Orvos Margit a legtöbbet - egymaga 78 alka­lommal talált a hálóba.

Furcsa eredményt mutat a találkozók elemzése félidők szerint: a második félidőben sokkal jobb teljesítményt nyújtott a csapat, főleg védeke­zésben bizonyult ekkor fegyel­mezettebbnek a gárda. Az első félidőkben 75 gólt kapott a DVSC, míg a második játék­részben csak 49-et. A második félidei jó játékot jövőre már az első félidőkben is rendszeressé kell tenni!

A sikeres bajnoki év lézárá­sa után két kérdés a csapat ed­zőjéhez, Kapitány Ferenchez.

- Hogyan készül a DVSC a következő bajnoki idényre?

- December ötödikén kezd­jük az alapozást, célunk az, hogy a karácsonyi iskolai szü­net után már ne nulláról in­duljon a csapat. Januárban teljes terheléssel fogunk dol­gozni, s aztán - februárban - a bajnokság előtt ismét részt veszünk a teremkézilabda Napló Kupában. Az NB I. B-ben pedig? Azt hiszem, a bennmaradásra ké­pesek vagyunk. Az első évben ez a cél. A három kieső előtt végezni. Jó erősítéssel pedig felzárkózhatunk a középme­zőnybe.

- Férfi kézilabdában a D. Dózsa révén továbbra is NB I-es találkozók színhelye lesz Debrecen, a DVSC kézis lányai pedig NB I. B-s csa­patokat "hoznak" a városba. Nem lenne célszerű a két csa­patnak azonos sorsolást kérni és a találkozókat együtt ren­dezni?

- Valószínű, hogy tárgyalni fogunk a Dózsával ennek érde­kében. Igaz, hogy így felad­nánk a hazai pálya előnyét, de a nézősereg buzdítása - Dózsa-meccs előtt mindig lenne közönség - jobban serkentené a csapatot. Felvetődött az a gondolat is, hogy a DVSC lab­darúgó-mérkőzéseit megelőző­en játszanánk - de a focimeccsek délutáni kezdése miatt ez aligha lesz kivitelezhető.

Az előbb említett szurkolók, a B-közép tagjai az utolsó meccsen már a bajnok DVSC-lányoknak tették az ígéretet, hogy jövőre többen jönnek, s NB I. B-s színvonalon fognak szurkolni.


Árvay Sándor

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

Vezetőedző adatlapja: sportstatisztika.com

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...