Varga József

Bajnok a DVSC ificsapata!

Tizennégy év után áll­hattak ismét a dobogó tetejére a debreceni kézis lányok.

2006. március 25. - Hajdú-Bihari Napló (B.R.)

Pazar teljesítményt hajtott végre a Varga József irányí­totta Loki ifjúsági együttese, hiszen megnyerte az országos bajnokságot. A siker értékét növeli, hogy legutóbb hason­ló eredményt tizennégy éve ért el debreceni női alakulat. Úgy tűnik tehát, hogy nem ­csak a felnőtt társaság fut kiváló idényt, de a hajdúsági klub utánpótlás-nevelő mun­kája is minden dicséretet megérdemel. A fő érdem ter­mészetesen a tréneré, Varga Józsefé, aki azonban koránt­sem szeretné kisajátítani ma­gának a nagy dicsőséget.

NAPLÓ: Gratulálunk a baj­noki címhez! Számított rá a szezon kezdetén, hogy megnyerhetik a pontvadá­szatot?

Varga József: Köszönjük szé­pen a gratulációt! Az volt a cél­kitűzésünk, hogy dobogón vé­gezzünk, ebben per­sze benne volt az arany­érem lehe­tősége is, mivel min­dig mindenki nyerni akar. Nagy öröm számunkra, hogy sikerült az első helyen végeznünk.

NAPLÓ: Tavaly másodikak voltak a Győr mögött, most fordult a kocka.

Varga J.: Akkor mi hullajtot­tunk el pontokat ott, ahol nem volt betervezve, most pe­dig fordítva történt. Az álta­lunk az utolsó fordulóban si­mán legyőzött Cornexinél a győriek például kikaptak. De arról sem szabad megfeledkez­nünk, hogy ez most egy na­gyon jó korosztály nálunk. A lányok tavaly ifjúsági kupát nyertek, ami szintén nem a véletlen műve volt.

NAPLÓ: Mire lehet még ké­pes ez a csapat a jövő­ben?

Varga J.: Én nem csapatban gondolkodom, nem is ez az elvárás velem szemben, ha­nem játékosokban. Az a vá­gyunk, hogy minél többen sze­repeljenek közülük majd a na­gyok között, a felnőtteknél. Itt szeretném egyébiránt megkö­szönni mindazon kollégák munkáját, akik segítették a lányok felkészülését, gondolok itt a nevelőedzőkre, a testne­velőkre, a sportiskolás tréne­rekre ugyanúgy, mint a gye­rekek szüleire, vagy a támo­gatókra. A csapat edzője én vagyok, de cseppet sem szeret­ném kisajátítani magamnak a diadalt!

NAPLÓ: Az OIK-on jelenleg a legjobb nyolc között van­nak, vajon sikerül megis­mételni az előző évi telje­sítményüket?

Varga J.: Nagyon sok függhet a sorsolástól. Ennek a kupa­rendszernek megvannak az előnyei és hátrányai is. Nem lehet tudni, mi lesz, minden­esetre áprilisban már okosab­bak leszünk.

A 2005-2006-os NB l-es ifjúsági bajnokcsapat tagjai

Buzai Éva, Csáki Viktória, Csépányi Ivett, Erdei Petra, Fábri Hajnalka, Fodor Tímea, Halász Lilla, Karnik Mercédesz, Karnik Szabina, Kazai Anita, Kiss Dóra, Kiss Éva, Kovács Adrienn, Kudor Kitti, Lévai Zsófia, Mészáros Melinda, Mizsik Adrienn, Mogyorós Zsuzsa, Molnár Anett, Papp Beáta, Poór Brigitta, Sári Edit, Sólyom Ildikó, Sopronyi Anett, Szűcs Nikolett, Teremi Annamária, Tóth Anikó, Vórincsák Olimpia.


B.R.

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

Vezetőedző adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...