EHF 1998/1999DVSC-Symphonia-ZRK Osijek 18-11Borók RitaKöstner Vilmos

"Biztos győzelmet és továbbjutást várok"

A DVSC-Symphonia az Eszék együttese ellen vasárnap megkezdi idei európai kupaszereplését. Köstner Vilmos vezetőedző biztos győzelmet vár csapatától.

1998. október 3. - Hajdú-bihari Napló (Kozák Zoltán)

- Sikerült-e alaposan feltérképezni az eszéki gárdát? - kérdeztük a Loki trénerétől.

- Igen, hiszen az augusztusi Plastika-kupán már megmérkőztünk velük, Eszéken személyesen is megnéztem egy meccsüket, míg két másik találkozójukat videón szereztük meg. Ez alapján elmondható, hogy ellenfelünk halogatós, sok átadásos kézilabdát játszik, s gyakori ritmusváltásokkal operál.

- Mi lehet az ellenszer?

- Sok múlhat azon, mennyit sikerül megvalósítanunk a gyors indításokból, valamint a sokmozgásos támadójátékunkból. Remélem, közönségünk segítségével sikerül nyomást gyakorolni az ellenfélre.

- Milyen a hangulat a csapatnál?

- Egyre jobban összeállt a társaság, s lassan sikerül behoznunk a Borók Rita kiesése okozta taktikai lemaradásunkat. Azok a játékosok, akik már megízlelték az EHF-kupában való győzelem ízét, szeretnék ezt megismételni, a többieknek pedig az a vágya, hogy ők is átéljék ezt az élményt.

- Milyen eredménnyel lenne elégedett?

- Konkrét különbséget soha nem szoktam mondani, ám biztos győzelmet és továbbjutást várok a lányoktól.

A DVSC-Symphonia-ZRK Osijek EHF-kupa-találkozó, melyen a Rancik, Benő szlovák játékvezetői kettős fújja a sípot, vasárnap 15 órakor kezdődik a Hódos Imre-sportcsarnokban. A Hódos kapuit fél kettőkor nyitják ki, ahol a találkozó kezdetéig színes műsor szórakoztatja a nagyérdeműt. A harmadik számú európai kupában a legjobb tizenhat közé jutásért vívott találkozót a Duna Tv is közvetíti, a szakkommentátor Komáromi Ákos, a Loki szakosztály-igazgatója lesz.

Borók Rita nélkül a Loki

Az eszékiek ellen megszülethet a Loki 2000. európai kupatalálata. Az a játékos, aki vasárnap a 30. debreceni gólt dobja, az egyben a jubileumi találatot is elkönyvelheti magának. Borók Ritának, aki a Zilah elleni bajnoki főpróbán sérült meg, sajnos ezúttal nincs esélye arra, hogy megszerezze az ünnepi találatot. A Fradiból visszaigazolt átlövő még egyetlen tétmeccset sem játszott az ősszel régi-új csapatában, s egyelőre a kupában sem állhat Köstner Vilmos rendelkezésére. Borók Rita bal kezének középső ujja szépen javul, s egy hét múlva a sín is lekerül a törött testrészről. Azt még nem lehet tudni, hogy a válogatott játékos mikor játszhat ismét, ám az erőnlétével biztos nem lesz majd gond, hiszen a labdás gyakorlatokat leszámítva folyamatosan a többiekkel edz. Rita továbbjutást vár a Lokitól, s ha ez sikerül, reméljük, a következő fordulóban már ö is pályára léphet.


Kozák Zoltán

Forrás: Hajdú-bihari Napló

Játékos adatlapja: sportstatisztika.com

Vezetőedző adatlapja: sportstatisztika.com

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...