BL 2023/2024DVSC-Schaeffler-SG BBM Bietigheim 26-36

Bravúr kell a győzelemhez!

A Dunaújváros elleni hétközi bajnoki siker után vasárnap 14 órakor az SG BBM Bietigheim lesz a DVSC SCHAEFFLER vendége a Bajnokok Ligájában. A két magyar játékossal felálló német bajnok legyőzéséhez szinte hibátlan teljesítményre lenne szükség.

szeptember 23., 17:14 - dvsckezilabda.hu (Vida Gyula)

A Bietigheim szürke középcsapatból lett a német női kézilabda egyeduralkodója. Vasárnapi ellenfelünk a szezonban tétmeccsen még veretlen, négy hazai bajnokiját simán nyerte, emellett a BL-ben is két sikerrel kezdett. Különösen a múlt heti győzelem értékes, hiszen a Final Four-ra pályázó CSM Bukarest ellen szereztek két pontot hazai pályán. A Szikora Melindát és Faluvégi Dorottyát is foglalkoztató német elitcsapat már pénteken megérkezett Debrecenbe, s kétszer is edzett a Hódosban, érthetően remek hangulatban.

A debreceni lányok szerdán a DKKA ellen léptek pályára a bajnokságban, s Szilágyi Zoltán csapata könnyed sikerrel hangolt a Bajnokok Ligája rangadóra.

"Lassan megszokjuk a szerda-szombat ritmust és könnyebbséget jelent, hogy ezen a héten nem kell utaznunk - fogalmazott a DVSC SCHAEFFLLER válogatott beállója, Tóvizi Petra. - Jó volt egy hazai bajnokival hangolni a Bietigheim ellen, s bár akadtak hibáink, összességében jó teljesítményt nyújtottunk szerdán. Persze tudjuk, hogy a vasárnapi mérkőzésen ennél több kell, a maximumot kell kitennünk a pályára a győzelemért. Kulcsfontosságúak lesznek az egy-egy elleni szituációk, pontosan kell kézilabdázunk, keményen védekeznünk. Tudjuk hogy nagyon sok jegy elfogyott elővételben, fontos lesz, hogy a lelátóról is kapjunk segítséget!"

A szeptember 24-én, vasárnap 14 órakor kezdődő DVSC SCHAEFFLER - SG BBM Bietigheim Bajnokok Ligája csoportmérkőzést két szlovák játékvezető Andrej Budzak és Michal Zahradnik vezeti majd. A mérkőzés EHF ellenőre a horvát Lidija Bojic-Cacic lesz.

A találkozót a Sport1 TV élőben közvetíti.

A mérkőzésre a helyre szóló belépők 5000, a nem helyre szóló jegyek 3500 forintba kerülnek. A találkozó előtt két órával, 12 órakor nyit a Hódos Imre Sportcsarnok pénztára.

A mérkőzés előtt 13.15-kor a B-szektor mögötti részen lesz a DVSC Kézilabda Család Halhatatlanjainak nevét megörökítő dicsőségfal avatása, itt a szurkolók találkozhatnak a klub legendás egyéniségeivel. A meccs szünetében pedig a pályán köszöntjük a DVSC egykori kézilabdázóit.

A DVSC KÉZILABDA CSALÁD HALHATATLANJAI:

Borók Rita, Csapó Erika, Irina Szamozvanova, Jeddi Mária, Medgyessyné Sáfi Márta, Nagy Zsuzsa, Nyilas Tünde, Szántó Anna, Szilágyi Katalin, Szűcs Gabriella, Tóth Ildikó, Tóth Rózsa.

Bokor Ferenc, Komáromi Ákos, Komáromi Ákosné, Köstner Vilmos, Komáromi Gábor


Vida Gyula

Forrás: dvsckezilabda.hu

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

november 28., 17:00

Francia olimpiai bajnok átlövő érkezik

Oceane Sercien-Ugolin személyében nemzetközi klasszis jobbátlövőt igazolt a DVSC SCHAEFFLER. A francia játékos a Vipers Kristiansand együttesétől érkezik, mellyel a Bajnokok Ligáját is megnyerte már. Kétéves, 2026-ig szóló szerződést írt alá. Tovább...

november 18., 18:52

Ezúttal nem sikerült meglepetést okozni

A küzdőszellemre ezúttal sem lehetett panasz, ám támadásban rengeteg volt a hiba, így a bukaresti döntetlen után ezúttal elmaradt a bravúr. Tovább...

november 17., 17:01

Összejöhet egy újabb bravúr?

A bravúros idegenbeli döntetlen után ezúttal a Hódosban játszunk a román bajnok ellen, méghozzá telt ház előtt, hiszen a találkozóra péntek délután az utolsó jegy is elfogyott! Tovább...

november 15., 20:35

Halláné Molnár Márta: Debreceni mellék­vágány

"Monyó" Csepelen lett NB I-es játékos, majd focista férjét követve pár szezont a Lokiban is játszott. Ma már nem tartja jó döntésnek a debreceni kalandot, de ettől függetlenül szívesen vállalkozott egy kis múltidézésre. Tovább...

november 15.

Megharcoltunk a két pontért

Bár végig vezettünk, s többször is eldönthettük volna a meccset, végül az utolsó percekig nagy csatában nyertünk a remekül harcoló Vác otthonában. Tovább...