EHF 2000/2001Zaglebie Lubin-DVSC-Valdor 17-13

Búcsúzott a Loki az EHF-kupától

Óriási küzdelemben négygólos vereséget szenvedtek a Loki női kézisei Lengyelországban, s ezzel minimális különbséggel kiestek az EHF-kupából.

2001. február 19. - Hajdú-Bihari Napló (Kozák Zoltán)

Fotó: Czeglédi Zsolt

Ovtus (jobbra) csak kétszer tudta sikeresen átlőni a lubini falat

EHF-kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:

Cuprumbank Lubin - DVSC 17-13 (11-8)

Lubin, 400 néző, vezette: Berndson, Hansson (svédek).

Lubin: GLOVCSA - Stefan 2, Blaskovszka 1, Ducnova 2, BYZDRA 4/2, KOT 4, STANTZAK 4. Edző: Bozsina Karkut.

DVSC-VALDOR: SZAMOZVANOVA - Nagy K. 1, Galai 3/2, Jeddi, Nyilas 1, Ovtus 2, Buglyó. Csere: Barkasziné (kapus), TÓTH M. 5, Gaál, Rácz 1, Szabados. Edző: Medgyessy Sándor.

Kiállítások: 8, illetve 10 perc.

Hétméteresek: 2/2, illetve 3/2.

Az eredmény alakulása: 3. perc.: 2-0. 7. p.: 2-2. 11. p.: 6-2. 16. p.: 7-5. 21. p.: 10-6. 36. p.: 14-8. 55. p.: 15-12. 59. p.: 16-13.

Rosszul indult a meccs a Loki szempontjából: a lengyelek 2-0-ra elhúztak, s még támadhattak is. Ekkor azonban még nem sikerült ledolgozniuk a Debrecenben összeszedett háromgólos hátrányukat, sőt, kiegyenlített a vendégcsapat. Néhány perc múlva viszont már 6-2-re vezetett a játékvezetők támogatását is élvező Lubin, s ekkor bizony melegük volt a piros-fehéreknek a hideg csarnokban. A Medgyessygárda azonban szerencsére nem omlott össze, így a szünetben még csak annyit lehetett sejteni, hogy a folytatás is hasonlóan feszült lesz.

A második játékrész aztán még rosszabbul kezdődött, mint az első, hiszen a hazaiak 14-8-as előnyre tettek szert. A játékvezetők még ekkor sem értelmezték egyformán a szabálykönyvet a lengyel, illetve a magyar csapat esetében, ám az nem csak rajtuk múlott, hogy a vendégek Tóth Mária révén csupán a 42. percben találtak be először a második félidőben. A Lubin ekkor véglegesen el is dönthette volna a továbbjutás kérdését, ám kihagyta ziccereit, és Szamozvanova is remekül védett. A kőkemény küzdelemben aztán valahogy mégis csak sikerült újra feljönniük a debrecenieknek.

Öt perccel a meccs vége előtt már csupán idegenben lőtt több góljának köszönhetően állt jobban a hazai gárda (15-12). Ráadásul ekkor még támadhatott is a DVSC, ám mint oly sokszor a meccsen, ezúttal sem kísérte szerencse a piros-fehérek akcióját. Másfél minutummal a lefújás előtt aztán ismét visszajött a remény: Szamozvanova újabb ziccert fogott, s az ellentámadásból heteshez és emberelőnyhöz jutott a Loki. Galai bedobta a büntetőt (16-13), ám hiába jöttek ki egészpályás letámadásra Jeddiék, a svéd bírók Szabadost is kiküldték, a lengyelek pedig gólt dobtak, s ezzel gyakorlatilag el is dőlt a párharc.

Az EHF-kupa legjobb nyolc csapata közé 42-41-es összesítéssel a Cuprumbank Lubin együttese jutott.

Bozsana Karkut: - Végig ideges hangulatú, érdekes, izgalmas mérkőzésen sikerült kiharcolnunk a továbbjutást. Szerintem legalább 6 góllal kellett volna nyernünk.

Medgyessy Sándor: - Tizenhárom találattal bármilyen szinten nehéz a továbbjutást kivívni. A védekezésünk jó volt, de a támadójátékunk gyengesége megbosszulta magát.


Kozák Zoltán

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...