BL 2023/2024DVSC-Schaeffler-Brest Bretagne 31-24

Catherine Gabriel: a legjobb formánkat kell hozni!

A Buducsnoszt elleni siker után újabb hazai BL-mérkőzés vár a DVSC SCHAEFFLER együttesére. Szombaton 16 órakor a francia Brest Bretagne Handball lesz az ellenfél a Hódosban.

2023. október 27., 17:00 - dvsckezilabda.hu (Vida Gyula)

Sűrű a program, nincs megállás a debreceni lányok számára. Múlt szombaton a kétszeres BL-győztes montenegrói bajnokot győzte le a Loki hazai pályán, szerdán következett az MTK elleni bajnoki, ezúttal pedig a Brest Bretagne Handball lesz az ellenfél. Jó hír, hogy a szerdai meccset kisebb betegsége miatt kihagyó Vámos Míra és Tamara Haggerty meggyógyultak, s vállalják a játékot, így csak a Pán-Amerikai Játékokon szereplő Mariana Costa hiányzik majd a legutóbbi BL-meccsen szerepelt keretből.

A francia bajnokság ezüstérmese eddig hozzánk hasonlóan négy pontot szerzett a Bajnokok Ligája A-csoportjában, s főként a két egygólos veresége miatt bosszankodhat A nyitókörben a Győr, a harmadik fordulóban pedig a dán Odense ellen kapott ki minimális különbséggel szombati riválisunk. A két szűk vereség okozta bánatot oldotta a francia klub múlt heti sikere, hiszen idegenben verték a CSM Bukarest együttesét.

"Nagyon jó csapat a Brest és valószínűleg nagy önbizalommal érkeznek hozzánk, hiszen a múlt héten győztek Bukarestben - mondta az ellenfelet kiválóan ismerő francia kapusunk, Catherine Gabriel. - Szeretnénk szoros meccset játszani, adott esetben meglepetést okozni, de ehhez bátran kell kézilabdáznunk, a legjobb formánkat kell hozni! Beállójuk, Pauletta Foppa és balkezes átlövőjük, az orosz Valerija Maszlova is klasszis játékos, rájuk különösen oda kell figyelni! Nagyon kell koncentrálnunk a védekezésre, ez lesz a legfontosabb a mérkőzésen. Ha ez rendben lesz, akkor tudunk majd gyors gólokat lőni lerohanásból, ami az egyik legfontosabb fegyverünk. Ezen kívül minimálisra kell csökkenteni a technikai hibák számát, mert a Bajnokok Ligájában minden hibát kihasznál az ellenfél és nagy eséllyel gólt lő belőle."

Az október 28-án, szombaton 16 órakor kezdődő DVSC SCHAEFFLER - Brest Bretagne Handball Bajnokok Ligája csoportmérkőzést két moldáv játékvezető Igor Kovalcsuk és Alekszej Kovalcsuk vezeti majd. A mérkőzés EHF ellenőre a horvát Vladimir Sokol lesz. A találkozót a Sport1 TV élőben közvetíti.

A mérkőzésre a helyre szóló belépők 5000, a nem helyre szóló jegyek 3500 forintba kerülnek. A találkozó előtt 14 órakor nyit a Hódos Imre Rendezvénycsarnok pénztára.


Vida Gyula

Forrás: dvsckezilabda.hu

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...