NBI 2009/2010DVSC-Korvex-Váci NKSE 31-26

Cívishír: Begurultak, de megvolt az oka!

Nagy port kavart Németh András váci edző nyilatkozata a hétfő esti DVSC-Vác bajnoki elődöntő után. A Cívishír arra kérte a DVSC egyik főszurkolóját, hogy reagáljon rá.

2010. április 20., 15:07 (BeA, civishir.hu)

Németh András, a vendégek szakvezetője többek között a körülményeket, a debreceni szurkolók viselkedését kifogásolta a 31-26-os hazai győzelemmel befejeződött mérkőzést követően. A volt szövetségi kapitány kemény kritikával illette a DVSC-tábort, amiért annak tagjai elmondása szerint köpködték és kurvázták a játékosait.

A kurvázást hallottuk, a köpködésre nincs bizonyítékunk. Megkérdeztük a Loki Szurkolók Egyesületének elnökét, Pethe Tamást, hogy mi az igazság, illetve hogyan, milyennek látszik az ő oldalukról az ügy.

– Érdekes, Németh András nem volt annyira érzékeny, amikor annak idején a fradista tanítványai ütötték-vágták – verbálisan is – az ellenfeleket – kezdte Pethe Tamás. – Egyébként minden azzal kezdődött, hogy még az első meccs után henteseknek nevezte a keményen védekező debrecenieket. Itt akkor szabadultak el az indulatok, amikor Vaszari nevű játékos eljátszotta, hogy leköpték. Miután Bulathot letaglózta, a félpályánál a Németh András által kifogásolt henteskedésről "konzultáltam" vele, amikor teátrális mozdulatokkal a nyakához kapott – mintha leköpték volna –, és ment a bírókhoz reklamálni. Lehet, hogy előtte vagy utána megtették, de akkor ott biztosan nem. Valóban nem irodalmi stílusban tettük szóvá a véleményünket, de edzőt és játékost is hallottunk már a mérkőzések hevében kikelni önmagukból. Vaszari színészi alakítása volt az utolsó csepp abban a bizonyos pohárban. A szurkolók hergelése is megérne egy kis figyelmet, mert a játékosokat minden laikus szentnek tartja, de nekünk is van ismert labdarúgóról olyan fotó – még ha a sajtóban nem is keltünk ki miatta – amint a bírónak háttal állva, a szektorunk felé fordulva félreérthetetlen módon mozgatta a kezét a nemi szerve környékén. A "leköpős" számmal egy női praktikát ismerhettünk meg.

Pethe Tamás szerint Németh András túljátszotta a szerepét, neki ugyanis azzal kéne foglalkoznia, hogy csapatot edz, és nem azzal, hogy indulatokat szít.

– Egy igaz sportember elismeri a vereséget, és nem másban keresi a hibát. Ha másokban keresi, azok ne az ellenfél játékosai legyenek, pláne úgy, hogy nem is szolgálnak rá, mert ezt a legfanatikusabbak nem szokták egyik napról a másikra elfelejteni. Megbocsájtani meg végképp nem! Németh András mindkét meccs után kifogásokat keresett a csapata rossz játékára, tisztességesebb lett volna elismerni, hogy "jobb volt a DVSC, esélyt sem adott nekünk, gratulálunk a debrecenieknek!" – reagált határozott hangon a Loki-szurkoló.

Németh András – többek között – azt is mondta, hogy szerencsésnek tartja magát, amiért nincs már sok hátra a nyugdíjazásáig, mert nem szeretné a kézilabdában azt az időt megérni, amikor életerős férfiak megverik a lányokat a pályán.

- Németh András kicsit túljátsza a szerepét! E sorok által is üzenem neki, hogy Debrecenben nem fogunk játékosokat verni, és nem is áll szándékunkban, mert gyakran magával ragad minket egy felfokozott meccs hangulata, de az "aggodalma" alaptalan. Mi fejenként több tízezer forintot költünk havonta arra, hogy minden körülmények között ott legyünk a csapat mellett, akár Debrecenben játszik, akár Vácon. Együtt élünk a játékkal, természetes, hogy feszültség is van bennünk. Nem kell minket provokálni! – fogalmazta meg üzenetét a DVSC vezérszurkolója.


BeA, civishir.hu

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...