KEK 2001/2002Bayer 04 Leverkusen-DVSC-Valdor 32-25

Csak tíz percig élt a remény

A lokisták csak tíz percig álltak ellent a német rohamoknak, így aztán kevésnek bizonyult a Debrecenben szerzett kétgólos előny és a Leverkusen magabiztosan jutott be a KEK negyeddöntőjébe.

2002. február 25. - Hajdú-Bihari Napló (Kozák Zoltán)

Fotó: Czeglédi Zsolt

Szűcs nyolc gólja is kevés volt a továbbjutáshoz

Női kézilabda KEK, nyolcaddöntő, visszavágó:

Leverkusen - DVSC-Valdor 32-25 (17-12)

Leverkusen, 800 néző, vezette: Kamisevszki, Nokolovszki (macedónok)

Leverkusen: KLIM - Byl 1, Ofenböck 3, Hekman, MELLAGE 8, Krause 7/4, CAMPLOVA 11/2. Csere: Voltering (kapus), Szojanovics 2. Edző: Renate Wolf.

DVSC-Valdor: Szász - Szabados, Szabó V. 1, Nyilas 2, SZŰCS 8, KOCSIK 9/5, Buglyó 2. Csere: Kolsofszki (kapus), Galai 2, Madai 1, Ovtus, Gaál. Edző: Váczi Sándor.

Kiállítás: 12, illetve 14 perc.

Hétméteres: 3/3, illetve 5/5.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 0-2, 10. p.: 6-4, 13. p.: 9-5, 16. p.: 11-6, 23. p.: 14-8, 27. p.: 15-11, 37. p.: 21-12, 49. p.: 26-17, 51. p.: 26-19, 55. p.: 29-22.

Akár otthon is érezhették magukat a Loki lányai, hiszen maroknyi, hűséges debreceni szurkolótábor a fárasztó buszozás után igazán kitett magáért, s végig nagy lelkesedéssel biztatta kedvenceit. Az első félidő elején meg is hálálták a buzdítást a debreceniek, akik közül néhányan a délelőtti kiránduláson a kölni dómban még gyertyát is gyújtottak a csapat sikeréért. Bár sokan tartottak attól, hogy a németek már a találkozó elején lerohanják riválisukat, ennek éppen az ellenkezője történt. Váczi Sándor tanítványai taktikusan játszva, Kocsik és Nyilas találataival megduplázták a Hódosban szerzett előnyüket és úgy tűnt, képesek lesznek a bravúrra. A házigazdákat azonban nem zavarta meg a DVSC remek kezdése, pillanatok alatt ledolgozták hátrányukat, sőt az első félidőben közepére már 11-6-os vezetésre tettek szert. A lokistáknak nem ment a játék, s miközben ők még a legnagyobb ziccereket is kihagyták, a másik oldalon szinte valamennyi, kapura tartó lövés góllal végződött. Ezzel együtt a szünetben még nem tűnt reménytelennek Nyilasék helyzete, az öt-, összesítésben háromgólos Bayer-előny ledolgozása még nem ment volna csodaszámba.

Az ezúttal kékben játszó piros-fehérek azonban katasztrofálisan kezdték a második játékrészt, sorra gyűjtötték a kétperces kiállításokat és a hazaiak a cseh válogatott balszélső, Camplova vezérletével egy 4-0-s sorozattal gyakorlatilag el is döntötték a továbbjutást. Hosszú idő volt még ugyan hátra, a debrecenieknek egyetlen pillanatig sem volt esélyük a felzárkózásra. Váczi Sándornak ráadásul nemcsak a kiesés okozott fejfájást, hanem az is, hogy Szász is megsérült (a kapus térdét rögvest be is gipszelték Leverkusenben), így újabb kezdőjátékosát lesz kénytelen nélkülözni a következő hetekben. A drukkerek az utolsó 70 másodpercben olyat láthattak, ami kézilabdapályán csak nagyon ritkán esik meg: a cserekapus Kolsofszki kiállítása után ugyanis Szabó Valéria áll a Loki hálója elé és a szélső a számára teljesen idegen poszton derekasan meg is állta a helyét, ziccert hárítva megúszta kapott gól nélkül. A Leverkusen így is biztos, teljesen megérdemelt győzelemmel, 55-50-es összesítéssel jutott a KEK legjobb nyolc együttese közé.

Renate Wolf: - Az első meccsen elszenvedett kis különbségű vereség után nagyon bíztam a továbbjutásban és miután a lányok agresszívan játszottak, megvalósították a megbeszélt taktikát, sikerült is elérnünk célunkat.

Váczi Sándor: - A németek megérdemelten jutott tovább, fiatalabb csapatomnak egyelőre még túl nagy feladatot jelent egy ilyen szintű nemzetközi kupameccs. Sok sikert kívánok a leverkusenieknek, remélem, messze jutnak a KEK-ben.


Kozák Zoltán

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...