NBI 2023/2024Kozármisleny-DVSC-Schaeffler 21-37

Csodás atmoszféra vár ránk szombaton

Az újonc Kozármisleny otthonában lép pályára szombaton a DVSC SCHAEFFLER. Abban a csarnokban, ahol minden első osztályú mérkőzés igazi ünnep.

május 10., 17:00 - dvsckezilabda.hu (Vida Gyula)

A Pécs mellett található 7700 lakosú kisvárosnak pezsgő sportélete van. A mislenyi focicsapat az NB II ötödik helyén áll, halmozza a bravúrokat, miközben a nagy múltú Pécsi MFC a kiesés elkerüléséért harcol. A helyi kézilabdázók pedig a 2022/23-as szezonban csodát tettek, második helyen zárták az NB I/B-s bajnokságot, s ezzel a klub történetében először jogot szereztek az első osztályú szereplésre. A Kozármisleny Kézilabda Akadémia komolyabb erősítések nélkül, saját bázisára támaszkodva vágott neki az élvonalnak, s bár majd mindenki úgy vélekedett, hogy a pontszerzésre sincs esélye, az újonc alaposan rácáfolt a kétkedőkre. A negyedik fordulóban, szeptember végén a Budaörs legyőzésével tették le a névjegyüket, aztán szintén hazai pályán pontot szereztek a Vasas ellen. Az elmúlt két fordulóban pedig megmutatták, hogy milyen tartásuk van: Kozármislenyben győzték le az Alba-Fehérvárt, majd a Fáy utcában szereztek két pontot a Vasas ellen. Ilyen előzmények után várják csapatunkat, s egy biztos: telt ház előtt léphetünk pályára szombaton.

A DVSC SCHAEFFLER formájára sem lehet panasz, hiszen a válogatott szünet után a Mosonmagyaróvár elleni rangadó megnyerésével tértek vissza a lányok az NB I-be, s azóta magabiztosan szerezték meg a két pontot az MTK-Budapest, a Kisvárda és a Vác ellen is.

"Jó formában vagyunk, ezt szeretnénk megőrizni a bajnokság végéig - mondta Szabó Nina. - A Bajnokok Ligájából hozott sebesség érződik a játékunkon, erre lehet szükségünk szombaton is. Tisztában vagyunk vele, hogy Kozármislenyben milyen fontos a kézilabda, hogy minden meccs ünnep. Remek lesz a hangulat és mi magabiztosan szeretnénk megszerezni a két pontot!"

A Kozármislenyi Városi Sportcsarnokban (Kozármisleny, Alkotmány tér 55.) május 11-én, szombaton 18 órakor kezdődő Kozármisleny KA - DVSC SCHAEFFLER mérkőzést Paska Dániel és Vastag Sámuel vezeti majd.

Vendégjegyeket a helyszínen is lehet vásárolni 2000 forintért. A Kozármisleny KA a Debrecenből érkező szurkolóknak elkülönített helyet biztosít.


Vida Gyula

Forrás: dvsckezilabda.hu

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...