Eperjesi Ilona (Kádárné)

Debrecenben nevelkedtek: Kádárné Eperjesi Ilona

A sorozat első részében Kádárné Eperjesi Ilonával ismerkedhetünk meg, aki Debrecenből indulva - egy rövidebb, a Vasasnál eltöltött időszakot kivéve - egész pályafutását Hajdú-Bihar megyében töltötte.

2020. június 10., 18:22 - akademia.dvsckezilabda.hu

Igazi életvidám egyéniség a DVSC sikerkorszakának egyik első fecskéje, a rendkívül nagy munkabírásáról elhíresült Kádárné Eperjesi Ilona.

"Még mindig fiatalnak érzem magam, legalábbis lélekben. Mai napig tartjuk a kapcsolatot a régi "harcostársakkal", amikor össze tudunk jönni, mindig nagyon jó a hangulat. A DVSC mostani mérkőzéseire is kijárok, lelkes szurkolója vagyok a csapatnak" - adott helyzetjelentést a jókedélyű korábbi átlövő.

A kézilabdával való megismerkedése igencsak racionális alapokon nyugvott.

"Magas, atletikus lány voltam, ezért hívtak kézilabdázni. Nagyon sokat dolgoztam az elején, példának okáért a felugrás helyes technikáját az öltözőben egy zsámolyon gyakorolva tanultam meg. A befektetett munka hatására egy év után már gólkirály voltam" - mesélte el a kézilabdával való megismerkedését Kádárné Eperjesi Ilona.

Lelkes, a pályán az utolsó sípszóig küzdő játékos volt, hiába indult alacsonyabb osztályból, végül kitárult előtte a világ.

"Olyan helyekre jutottam el a sport által, ahova egyébként nem valószínű, hogy eljutottam volna. Bejártuk egész Európát, de voltam még Marokkóban is, ahová Spanyolországból hajóval jutottunk el. Abban az időszakban nagyon le voltak korlátozva a külföldre utazás lehetőségei, mi viszont egy évben többször is mentünk külföldre" - nosztalgiázott "Icuka".

Pályafutása nagy részét a cívisvárosban töltötte, kötődése a városhoz tagadhatatlan.

"Szinte az egész életemet Debrecenben töltöttem el, igazi debreceninek tartom magam. A Lokival megnyert bajnoki cím kiemelt szerepet játszik a pályafutásában, holott további két első osztályú bajnoki aranyérmet is akasztottak nyakamba. 1987-ben veretlenül nyertük meg a bajnokságot, az utolsó mérkőzés utáni ünneplés örök élmény marad. Csodálatos éveket töltöttünk el együtt, igazi nagybetűs csapatként" - vallott "debreceniségéről".

Sikerének több összetevője volt, azonban a számára legfontosabbat elmondta.

"Szívemet-lelkemet kitettem a pályára, mai napig bennem van, hogy soha nem adom fel! Azt hiszem ezt a mentalitás édesapámtól örököltem, aki maga is sportolt, ökölvívó volt. Ő egyébként nagyon büszke volt rám, a legtöbb mérkőzésemen kint volt a helyszínen, amely nagy erőt adott nekem is!" - mondta el végül Kádárné.


Forrás: akademia.dvsckezilabda.hu

Játékos adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...