NBI 1988/1989DMVSC-Békéscsaba 28-22

Debreceni győzelem, egy súlyos sérülttel

DMVSC-Békéscsabai Előre Spartacus 28-22 (15-13)

1988. április 5. - Hajdú-Bihari Napló (Cs. Z.)

Az első öt percben Bolla kétszer szerzett vezetést, s ezt mindkétszer Szilágyi egyenlítette ki, sőt előnyt is szerzett csapatának (3-2), de a DMVSC-nek nem sikerült elszakadnia a Békéscsabától, amely 4-4 után elhúzott 7-4-re, s ebben a hazai kapusok is ludasok voltak. 8-5 után három perc alatt egyenlített a Debrecen, de újra a vendégeké volt az előny egymás után négyszer is, 11-12-ig. A 25. percben egy hirtelen irányváltoztatás közben Szilágyi súlyos sérülést, Achilles-ínszakadást szenvedett, helyette Szunyogh állt be. A sajnálatos eset szerencsére nem törte le a hazaiakat, hanem épp ellenkezőleg, megsokszorozta lelkierejüket, és a DMVSC huszáros hajrába kezdett. Dörnerné és Szántó góljaival két perc alatt 15-12-re fordított.

A DMVSC lendülete a szünet után sem tört meg, a 37. percben már 20-13 volt javukra, és a hazaiak góljaiból a kitűnő Dörnerné addig már tízzel vette ki a részét! Nagyon kemény, olykor durvaságig fajuló, de jó iramú és színvonalú mérkőzésen a DMVSC megérdemelten győzött, annak ellenére, hogy újabb kitűnőségét veszítette el sérülés miatt.


Feljövőben levő, tehetséges fiatal csapatot ismerhettünk meg az elmúlt héten kétszer is a Békéscsabában. A DMVSC-nek igencsak össze kellett szednie ellenük a tudását, hogy a kupában kiharcolja a döntője jutást, és a bajnokságban megszerezze a két pontot. Az elismerés mellett viszont a vendégek egyik játékosáról kénytelenek vagyunk elmarasztalólag is szólni.

Thaisznéról, a jó képességű kapusról, aki szerdán és szombaton is sportemberhez méltatlanul viselkedett. A kupameccsen szándékosan rátaposott a földön fekvő Szántó kezére, és minduntalan húzta az időt. A játékvezetők sem tűrték el viselkedését, és kiállították. A magáról megfeledkezett kapus szóváltásba keveredett a debreceni nézőkkel, majd húsvéti előzetesként egy pohár szódavizet zúdított a nyakukba.

Szombaton Thaiszné ott folytatta, ahol szerdán abbahagyta. A 46. percben belerúgott a földön fekvő Törökné derekába, majd a labdát sokszor a hálóban "felejtette". A Grandjean, Kárpáti játékvezetői páros erélytelenségének köszönhette, hogy nem jutott ismét a kiállítás sorsára. Ellenben a cserepadra igen, mert Buday György edző higgadtan felismerte, hogy Thaiszné sportszerűtlenségeinek előbb-utóbb kiállítás és botrány lesz a vége, ezért az 53. percben Lovásszal váltotta fel.

A fiatal edző nagyon sportszerűen nyilatkozott a szombati mérkőzés után:

- Sajnos elveszítették fejüket csapatom tagjai, akik többet foglalkoztak a körülményekkel, mint a játékkal. Ellenben fiatal játékosaim nem hiszem, hogy szándékosan szabálytalankodtak, hibáik elsősorban rutintalanságból származtak.


Cs. Z.

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...