IHF 1986DMVSC-DHC Neerpelt 34-8

DMVSC - DHC Neerpelt

Nemzetközi női kézilabda-mérkőzés az IHF Kupáért

1986. január 4. - Hajdú-Bihari Napló (Csubák Zoltán)

Nagy várakozás előzi meg a DMVSC-DHC Neerpelt IHF Kupa nemzetközi női kézilabda-mérkőzéseket, amelyek közül az elsőre ma, szombaton délelőtt fél 10-kor, a másodikra holnap, vasárnap hasonló időben kerül sor a DMVSC Oláh Gábor utcai sportcsarnokában.

A belga együttes csütörtökön az esti órákban megérkezett Debrecenbe és a Sportszállóban foglalták el szobáikat. A vendégcsapat tagjai pénteken délelőtt edzést tartottak, és ez alkalommal egy kis időt szántunk a velük való megismerkedésre. Louis Schurmans, a DHC Neerpelt edzője rövid tájékoztatást adott csapatáról:

- A Neerpelt nevű belga kisváros a holland és az NSZK határ közelében fekszik. A tizenkétezer lakosú településen minden év májusában rangos zenei és énekfesztiválokat rendeznek. A DHC Neerpelt együttesét a Bosch-Autoparts Alders nevű vállalat patronálja, és a gárda a belga bajnokság ötödik-hetedik helyén tanyázik általában.

- Vannak-e információi a magyar kézilabdáról? - kérdeztem az edzőtől.

- Annyit tudunk, hogy a magyar női kézilabda az európai élmezőnybe tartozik és magasabb színvonalat képvisel, mint a belga. Néhány hónappal ezelőtt, júliusban a Tatabányával vívott mérkőzés során is volt alkalmunk erről meggyőződni. A DMVSC-ről viszont alig van információnk.

- Mit vár az IHF-kupa-beli két mérkőzéstől?

- Együttesünk lelkes, amatőr kézilabdázókból áll, akik között ketten hollandok, mégpedig a kapus és a jobbszélső. Igyekszünk majd tudásunk legjavát nyújtani, és örülnénk, ha csak néhány gólos vereségeket szenvednénk.

Komáromi Ákos, a DMVSC csapatának vezető edzője az elmúlt napokban egy Belgiumból kapott levélből értesült a mostani ellenfél játékerejéről.

- Az 1965-ös világbajnok magyar női válogatott tagja, Baloghné Ignácz Ilona egy Neerpelttől ötven kilométerre fekvő településen él. Elég részletes felvilágosítással szolgált levelében a belga csapatról, aminek lényege, hogy a mai összecsapáson fanatikus, lelkes, nagyfokú küzdőszellemet mutató ellenfelet fogunk megismerni. Feltétlenül győzelemre számítok és arra, hogy különösebb nehézség nélkül jussunk az IHF Kupa következő fordulójába.

Debrecenben a kézilabdát kedvelők többezres tábora reméli, hogy Komáromi Ákos és vele együtt a DMVSC játékosainak vágya teljesülni fog a női kézilabdacsapat első nemzetközi kupamérkőzései során.

A két mérkőzés szünetében is szerveznek programot a rendezők. Ma, szombaton dzsesszbalett-bemutató szórakoztatja a várhatóan szép számú közönséget, míg vasárnap tombolasorsolást tartanak a félidőben. A szerencsésebbek ötszáz forintos ajándékokat nyerhetnek.

A DMVSC a várhatóan nagy érdeklődésre való tekintettel három helyen is árusít belépőjegyeket száz-, illetve ötvenforintos áron (az egyesület Oláh Gábor utcai székházában, a Rózsakért vendéglőben és az Új Vigadóban). A két mérkőzésre csak az OTSH által kiadott díjmentes pályabelépőket lehet igénybe venni.


Csubák Zoltán

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...