BL 2023/2024DVSC-Schaeffler-WHC Buducnost 27-22

Ellenfélnézőben: WHC Buducnost BEMAX

Nagyon fontos mérkőzés vár a csapatra, szombaton 16 órától a Buducsnoszt együttesét fogadjuk. Amelyik csapat nyer, az nagy lépést tehet a továbbjutás felé. Lássuk, mit kell tudni a következő ellenfélről!

2023. október 19., 18:15 - dvsckezilabda.hu (Vida Gyula)

Eddig egyetlenegyszer találkoztunk a montenegrói rekordbajnokkal; 2010-ben a Kupagyőztesek Európa Kupájában. Akkor Podgoricában nyolc góllal (28-20-ra) győztek a montenegróiak, a parádés hangulatú visszavágón azonban majdnem sikerült ledolgozni a hátrányt. 27-20-ra győztek a mieink, ám ez a DVSC kiesését jelentette. Nem elhanyagolható tény, hogy a Buducsnoszt abban a szezonban megnyerte a KEK-et olyan kiválóságokkal a soraiban, mint Katarina Bulatovics, Jovanka Radicsevics, vagy a még mindig Podgoricában kézilabdázó, Milena Raicsevics (lánykori nevén: Knezsevics).

Ellenfelünk joggal viselhetné az "örökös montenegrói bajnok" titulust, hazája bajnokságát ugyanis régóta könnyedén nyeri meg. A Buducsnoszt szó jelentése: jövő, a múltat vizsgálva pedig megállapíthatjuk, hogy majdnem egyidős a podgoricai klub a DVSC-vel. Előbbit 1949-ben, utóbbit egy évvel korábban, 1948-ban alapították. 1962-ben még montenegrói bajnoki címet ünnepelhettek a Kékek, majd 1985-ben már az igen nagy presztízsű és színvonalas jugoszláv bajnokságban végeztek az első helyen, történetük során először!

És ha egy üzlet beindul: 1985-ben első európai trófeájukat, a Kupagyőztesek Európa Kupáját is megnyerték, 1987-ben pedig az IHF-kupát (Európa Liga elődje) is elhódították. A nemzetközi sikerek a folytatásban sem maradtak el. 2006-ban és 2010-ben újfent KEK-győztesek lettek, 2012-ben és 2015-ben pedig felültek Európa trónjára, elhódítva a Bajnokok Ligája serleget. A csapat legendás otthona a Moracsa, amely 1978-ben nyitotta meg kapuit. A kézilabdázók mellett a kosárlabda csapat is a 6000 férőhelyes csarnokban játszik, amely 2018-ban esett át egy jelentősebb felújításon.

A Buducsnoszt Podgorica vezetőedzője a korábbi világklasszis átlövő, Bojana Popovics, aki a montenegrói válogatottat is irányítja. Mindkét helyen a másik korábbi kiválóság, Maja Szavics a segítője. Az edző meghosszabbított keze a pályán a 33 éves olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok irányító, Milena Raicsevics, aki 19 találatával messze a legeredményesebb podgoricai játékos az idei BL-szezonban.

Igencsak ismerős lehet számunkra a montenegróiak kapusa, Ann-Cathrin Giegerich, aki Debrecenből igazolt a kékekhez, de a korábbi ferencvárosi, majd győri, magyar válogatott Háfra Noémit vagy az egykor Székesfehérváron védő Armelle Attingrét sem kell bemutatni.

Rajtuk kívül brazil, francia, török és bolgár légiósa is van a Podgoricának. A szezon eddigi eredményeit tekintve könnyű összehasonlítani a montenegrói csapatot a sajátunkkal, hiszen a BL-ben pontosan ugyanazokkal az ellenfelekkel és ugyanolyan pályaválasztás mellett játszottak, mint mi. Mindkét együttes két-két pontot szerzett, de bizakodásra ad okot, hogy a mieink gólkülönbsége (-22) sokkal jobb, mint ellenfelünké (-37).


Vida Gyula

Forrás: dvsckezilabda.hu

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...