EHF 1999/2000Ferrobus Mislata-DVSC-Valdor 23-20

Emelt fővel búcsúztak a lányok Európától

Bár a Mislata kettős győzelemmel búcsúztatta a Loki női kéziseit az EHF-kupa negyeddöntőjében, a visszavágón a lányok tisztesen helytálltak, s emelt fővel inthettek búcsút a nemzetközi porondnak.

2000. március 27. - Hajdú-Bihari Napló (Kozák Zoltán)

Fotó: Czeglédi Zsolt

Virág és a Loki fel tudott állni a padlóról

Kézilabda EHF-kupa-negyeddöntő, visszavágó:

Ferrobus Mislata - DVSC 23-20 (14-6)

Valencia, 200 néző, vezette: Ehrmann, Künzig (németek).

El Ferrobus Mislata: BOGDANOVA - Arroyo, Ciobotaru, URBANKE 7, SANCHEZ 5, Elsmont 2, Aragon 2. Csere: Navarro, MONTES 5/1, Szamoljova 1, Pedro 1, Corcoles. Edző: Gregorio Garcia.

DVSC-Valdor: Szamozvanova - Nagy K. 2, Jeddi 3, BORÓK 8/2, Nyilas, Kocsik 2, Buglyó. Csere: DEÁK (kapus), Félix, Madai 2, Virág 3, Rácz. Edző: Bíró Imre.

Kiállítások: 4, illetve 8 perc.

Hétméteresek: 2/1, illetve 5/2.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 1-1, 15. p.: 8-1, 46. p.: 18-14, 52. p.: 21-14.

Alig kétszáz néző fogadta a két csapat játékosait a Mislata csarnokában. A gyér érdeklődés érthető volt, hiszen a továbbjutás kérdése már az első meccsen eldőlt. Ráadásul a helyi lapok még fel is nagyították a valenciai gárda tizennégygólos idegenbeli sikerét, s nyúlfarknyi előzeteseikben egyöntetűen 33-17-es spanyol győzelemről számoltak be. Sajnos, az előzmények ismeretében ezen igazából nem is volt okuk bosszankodniuk a lokistáknak.

Az edzőmeccs hangulatú összecsapást - melyet ezúttal is két hölgy, a német Ehrmann, Künzig páros dirigált - a debreceniek nagyon rosszul kezdték, még rosszabbul, mint az egy héttel ezelőtti odavágót. Az érthetetlenül gyámoltalanul és sok hibával játszó vendégek negyedóra alatt hétgólos hátrányba kerültek, s bizony csak a spanyolokon múlott, hogy a különbség nem lett még nagyobb. A debreceni lövések vagy el sem jutottak a kapuig, vagy Bogdanova hárított, s jól jellemzi a játék képét, hogy a Bíró-gárda csak a tizenötödik percben szerezte meg a második találatát.

A szünetre nyolcgólos hátrányba került piros-fehérek a második félidőben azonban összeszedték magukat. A DVSC-Valdor Borók két találatával nyitott, majd szépen lassan elkezdte a felzárkózást. A játékrész közepére 18-14 lett az állás, s ebben az időszakban a helyzetek alapján akár ki is egyenlíthetett volna a Loki. Az időnként szép megoldásokkal is előrukkoló vendégek azonban kihagyták ziccereiket, így ismét elhúzott a Mislata.

A lányok azonban nem adták fel, küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak, ők szerezték a meccs utolsó három gólját, s Borók néhány másodperccel a dudaszó előtt esett találatának köszönhetően bravúrosnak mondható eredményt értek el. Bár a spanyolok lényegesen nagyobb játékerőt képviselnek, s két győzelemmel, 56-39-es összesítéssel teljesen megérdemelten jutottak be az EHF-kupa elődöntőjébe, azért kár, hogy a debreceni csapat a négyszer harminc perces párharc során csak az utolsó félórában mutatta meg az igazi arcát. A két együttes között ugyanis korántsincs akkora különbség, mint amit az összesített eredmény mutat.

MESTERSZEMMEL

Gregorio Garcia: - Az első mérkőzésen aratott fölényes győzelem és az első félidőben szerzett nagy előny birtokában a szünet után a játékosaim kissé kiengedtek. Márpedig ha meg akarjuk nyerni az EHF-kupát, akkor ezt nem szabad megengednünk magunknak.

Bíró Imre: - Egy nemzetközi tapasztalattal több, ami feltétlenül szükséges a csapat éréséhez. A második félidőben már szép megoldásokat is bemutattak a lányok, s a nagy hátrány ellenére bíztak magukban, ami biztató a jövőre nézve.

A mester majdnem Barcelonában maradt

Bíró Imre új oldaláról mutatkozott be Valenciában. A Loki mestere szinte egyetlen percig sem pihent, az edzői teendők ellátása mellett órákon át beszélt a spanyol történelemről, kultúráról, a helyi szokásokról, anekdotákat mesélt a lányoknak és a csapatot elkísérő szimpatizánsoknak, s egyáltalán nem mellékesen a tolmács szerepét is betöltötte. Talán ennek a sokoldalúságának is betudható, hogy a tréner kis híján Spanyolországban maradt. Történt ugyanis, hogy amikor a gárda vasárnap délelőtt megérkezett a barcelonai repülőtérre, s Bíró Imre le akarta adni a poggyászát, döbbenten vette észre, hogy nincs meg a repülőjegye.

A nagy kapkodásban az edző a szállodában felejtette a tikettet, s mivel már csak egy óra volt hátra a gép indulásáig, úgy festett, lemarad a gépről. Másik jegyet ugyanis már nem lehetett venni és a MALÉV budapesti irodájában sem vették fel a telefont. Tíz perccel a felszállás előtt a küldöttségből már mindenki a reptéri buszon ült, amikor Bíró Imre is megjelent a színen.

Mint később kiderült, a Loki edzőjét - aki már valószínűleg elkönyvelte magában, hogy még egy darabig Barcelonában marad - a magyar légitársaság egyik alkalmazottja megszánta, s elintézte, hogy a mestert jegy nélkül is felengedjék a gépre.


Kozák Zoltán

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...