NBI 2023/2024Kisvárda-DVSC-Schaeffler 23-33

Évzáró Kisvárdán!

December 30-án, a Kisvárda Master Good SE otthonában játssza a 2023-as esztendő utolsó mérkőzését a DVSC SCHAEFFLER. Hornyák Dóra visszatér.

2023. december 29., 17:00 - dvsckezilabda.hu (Vida Gyula)

Hosszú és tartalmas év végére tesz pontot a csapat december 30-án a szabolcsi városban. Bajnoki és Magyar Kupa bronzérem, BL-szereplés, rengeteg nagy csata áll a lányok háta mögött, s természetesen nem mindegy, hogy milyen eredménnyel búcsúzunk 2023-tól.

Eddig 25 NB I-es meccset játszottunk a Kisvárda ellen; 19 győzelem mellett háromszor volt döntetlen és háromszor örülhettek két pontnak a szabolcsiak. Alaposan megfiatalított ellenfelünk ebben a szezonban eddig hét pontot szerzett, ezzel a kilencedik helyen áll a tabellán. A Várda két legeredményesebb játékosa Karnik Szabina és a vb-n is szerephez jutó Juhász Gréta, ők ketten a csapat 233 góljából 85-öt szereztek.

A debreceni lányok a rövid karácsonyi szünet után december 26-án már edzettek, s azóta is készülnek az évzáróra. Ott lesz a meccskeretben a csapatkapitány, Hornyák Dóra, aki keresztszalagműtétje után újra százszázalékos állapotban van, s 381 nap után léphet ismét pályára.

"Nagyon vártam már ezt napot, hosszú volt az az egy év, amit kihagytam - mondta az érthetően izgatott Hornyák Dóra. - Nagyon sokat dolgoztam a visszatérésért, néha szenvedtem, néha sírtam, néha kicsit könnyebben mentek a dolgok. Aki már átélte ezt, az tudja, hogy milyen nehéz hónapokig arra várni, hogy végre újra pályára léphess!"

Ami az év utolsó bajnokiját illeti - ami Dodó számára az első lesz 2023-ban - győzelmet vár a DVSC SCHAEFFLER csapatkapitánya.

"Mindenképpen két pontot akarunk szerezni Kisvárdán - mondta Dodó. - Felkészültünk ellenfelünkből, s ha azt csináljuk, amit tudunk akkor nem jelenthet gondot a győzelem megszerzése!"

A Kisvárda Master Good SE - DVSC SCHAEFFLER mérkőzés december 30-án, 18 órakor kezdődik a Kisvárdai Városi Sportcsarnokban (Kisvárda, Flórián tér 6.) A mérkőzést Bócz László és Wiedemann Viktor vezeti majd.

A találkozót az M4 Sport kézi élő youtube csatornáján lehet megnézni.

A mérkőzésre a vendégszektorba szóló belépők 2500 forintba kerülnek. A jegyeket a helyszínen lehet megvásárolni.


Vida Gyula

Forrás: dvsckezilabda.hu

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...