KEK 2001/2002DVSC-Valdor-Bayer 04 Leverkusen 25-23

Fantasztikus finissel fordítottak

Drámai csatában, a szinte végig vezető németek ellen fantasztikus hajrával fordított a Loki a KEK-nyolcaddöntő első meccsén, és kétgólos előnnyel utazhat a hasonlóan nagy izgalmakat ígérő visszavágóra.

2002. február 18. - Hajdú-Bihari Napló (Kozák Zoltán)

Fotó: Czeglédi Zsolt

Szűcs Gabriella lőtte az utolsó gólt

Női kézilabda KEK, nyolcaddöntő, első mérkőzés:

DVSC - Leverkusen 25-23 (9-10)

Hódos Imre-sportcsarnok, 2200 néző, vezette: Carligeanu, Benjinariu.

DVSC-Valdor: Szász - Szabados, Galai 4/4, Kocsik 2, NYILAS 4, SZŰCS 6, BUGLYÓ 7. Csere: Rácz, Ovtus 2, Gaál, Szabó V. Edző: Váczi Sándor.

Bayer Leverkusen: Klim - OFFENBÖCK 6, Lyn 2, MELLAGE 4, Grüner, KRAUSE 6, Cumplová 3/1. Csere: Woltering (kapus), Hekman, Sztojanovics 2. Edző: Renate Wolf.

Kiállítások: 4, illetve 6 perc.

Hétméteresek: 5/4, illetve 2/1.

Az eredmény alakulása: 6. perc: 0-3,11. p.: 2-5,18. p.: 5-5, 23. p.: 6-8, 26. p.: 8-8, 34. p.: 9-11, 40. p.: 12-14, 46. p.: 16-15, 51. p.: 17-19, 55. p.: 21-22, 59. p.: 23-23.

A hazaiak számára úgy kezdődött a találkozó, mint egy rémálom. Alig telt el hat perc a meccsből, és máris három góllal vezettek a leverkuseniek. A Loki játékosai - akik ezúttal nem tudták alkalmazni fő fegyverüket, a gyors indításokra épülő támadójátékot - nagyon idegesen kézilabdáztak, rengeteget hibáztak, és sokszor még a szerencse is elpártolt tőlük. Ráadásul a tizedik minutumban Rácz is megsérült, így a piros-fehérek elveszítették egyik kulcsemberüket, és ez meg is látszott a csapat produkcióján. Az első félidő közepén sikerült először utolérni a nagyon keményen védekező németeket, de többre sokáig nem futotta az egyébként derekasan küzdő debreceniek erejéből.

A szünet után folytatódott az üldözőverseny, a valamivel lendületesebben játszó vendégek egészen a 45. percig nem engedték egyenlíteni a Lokit. Ekkor azonban úgy tűnt, végre beindul a Váczi-gárda, hiszen Buglyó után Nyilas is eredményes volt, és végre - az összecsapás folyamán először - hazai előnyt mutatott az eredményjelző tábla. A fergeteges hangulatot teremtő hazai tábor mégsem örülhetett sokáig, a németek ugyanis hamarosan újra kétgólos előnyre tettek szert.

A debreceni szurkolótábor által nagyon várt fordulat a hajrában következett be: az utolsó előtti percben a meccs hősének bizonyuló Buglyó révén előbb egyenlített, majd a vezetést is átvette a DVSC-Valdor. Az utolsó fél percben a németek támadhattak, de próbálkozásukat a végére feljavuló Szász bravúrral hárította, így még jutott idő egy hazai akcióra, aminek a végén - szinte a dudaszó pillanatában - szabaddobásból Szűcs is betalált. A Loki a bravúros végjátékának köszönhetően tehát kétgólos előnnyel a birtokában várhatja a szombati visszavágót, Németországban azonban a hazai találkozón mutatott produkciónál lényegesen jobbra lesz szükség, amennyiben a debreceniek a nyolc közé akarnak jutni.

Váczi Sándor: - Rácz Emese kiválása nagy mértékben befolyásolta a játékunkat. Ha tovább akarunk jutni, akkor a lányoknak el kell hinniük, hogy ennél agresszívabban is tudnak támadni.

Renate Wolf: - A vereség ellenére nagyon elégedett vagyok a csapatommal. A fantasztikus hangulatú találkozón elértük célunkat, és kiváló pozícióból várhatjuk a visszavágót.


Kozák Zoltán

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...