NBI 2023/2024Praktiker-Vác-DVSC-Schaeffler 27-30

Fontos meccs előtt a csapat

A világbajnokság előtti utolsó bajnoki mérkőzés következik: a tabella ötödik helyén álló Vác otthonában lép pályára szerdán 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER.

2023. november 14. - dvsckezilabda.hu

Csak egy apró statisztikai adat, azaz messzire mutató következtetéseket nem érdemes levonni belőle, de tény, hogy az utolsó hét Vác - Debrecen bajnoki meccset az a csapat nyerte, amelynek Szilágyi Zoltán volt az edzője. Ebből háromszor a Duna-parti együttes kispadján ült a szakember, négyszer pedig a DVSC SCHAEFFLER-t irányította.

Vácon nem könnyű nyerni. A kijelentés igazságalapját a két csapat 1998 óta íródó közös történetének mutatói is alátámasztják. Hogy mást ne említsünk, a váciak mindjárt az első NB I-es szezonjukban legyőzték a Lokit, s a Duna-parti városban eddig lejátszott 29 bajnokiból mindössze nyolcat sikerült megnyernünk, hét döntetlen mellett 14 alkalommal a hazaiak szerezték meg a két pontot.

A Vác eddigi szezonjára a felemás jelző illik talán a legjobban. A Vasas elleni váratlan vereség sokkoló volt, de ott van a másik oldalon a Ferencváros elleni mérkőzés, ahol a hajráig esélyes volt a Vác a pontszerzésre. Az biztos, hogy az egy hónapra kölcsönbe érkező Bordás Réka jelenléte stabilabbá tette szerdai ellenfelünk védekezését, s kulcsfontosságú lehet a házi góllövőlistát 59 találattal vezető Kuczora Csenge semlegesítése.

A debreceni lányok a szombat esti bravúros bukaresti pontszerzés után vasárnap délelőtt a román fővárosban pihenték ki a BL-csata fáradalmait, majd Nagyvárad érintésével estére értek haza. Hétfőtől pedig a Vác elleni bajnokira koncentrált a csapat.

"Óriási sikert értünk el, érzelmileg hatalmas lökést ad a bukaresti bravúr - mondta Vámos Míra. - Csak nagyon szolidan ünnepeltük meg a pontszerzést, hiszen már ott lebegett a szemünk előtt a szerdai bajnoki. A váciak közvetlen riválisaink, nem könnyű ellenük játszani. Nagyon fontos számunkra ez a mérkőzés, bízom benne, hogy ugyanolyan jó tempóban tudunk kézilabdázni, mint a romániai Bajnokok Ligája mérkőzésen!"

A Praktiker-Vác - DVSC SCHAEFFLER mérkőzés november 15-én, 18 órakor kezdődik Vácon, a Városi Sportcsarnokban (Vác, Bán Márton út 3.). A találkozót Felhő Ferenc és Öcsi Tamás vezeti majd. A mérkőzést az M4 sport Kézi YouTube csatornáján élőben lehet követni.


Forrás: dvsckezilabda.hu

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...