Sercien-Ugolin, Océane

Francia olimpiai bajnok átlövő érkezik

Oceane Sercien-Ugolin személyében nemzetközi klasszis jobbátlövőt igazolt a DVSC SCHAEFFLER. A francia játékos a Vipers Kristiansand együttesétől érkezik, mellyel a Bajnokok Ligáját is megnyerte már. Kétéves, 2026-ig szóló szerződést írt alá.

2023. november 28., 17:00 - dvsckezilabda.hu (Szűcs Lajos)

Oceane Sercien-Ugolin profi szerződést először 2016-ban, a Paris 92-vel kötött, mellyel 2017-ben már francia kupadöntőt játszott. A bajnokságban a párizsi csapat rendre a dobogón végzett, így folyamatosan szerepelhetett a nemzetközi kupákban is. 2020-ban igazolt a szlovén bajnok és Bajnokok Ligája résztvevő RK Krim csapatába. Rögtön az első szezonjában csapata második leggólerősebb játékosa volt, 65 találatot szerzett a Bajnokok Ligájában. 2022-ben szerződött a Vipers Kristiansand együtteséhez, mellyel első ottani évében BL-győztes lett.

Folyamatosan tagja volt a francia utánpótlás válogatottaknak. A felnőtt nemzeti csapattal 2020-ban olimpiai bajnok lett. Kétszeres szlovén bajnok, norvég bajnok és kupagyőztes. A francia klasszis boldogan nyilatkozott honlapunknak.

- A legjobbkor érkezett a megkeresés. Már egyébként is váltani akartam, szerettem volna olyan csapathoz igazolni, ahol folyamatosan játéklehetőséget kaphatok és így tovább fejlődhetek. Amit a Debrecenről olvastam és amit a meccseiken láttam, az nagyon tetszett. Fiatal, tehetséges játékosai vannak, akik agilisak és ambiciózusak, nem véletlen, hogy a Bajnokok Ligájában is megállják a helyüket. A klub évről-évre folyamatosan fejlődik és komoly céljai vannak Európában. Nekem fontos, hogy minél többet legyek a pályán és kimondottan szeretem a kihívásokat, márpedig ez meglesz Debrecenben.

- Francia kapusunk van, Catherine Gabriel személyében. Esetleg kikérted a véleményét a döntésed előtt?

- Persze, nagyon jól ismerem Cathyt, hiszen játszottam vele a francia válogatottban. Alaposan kikérdeztem a csapatról, a városról, a lehetőségekről, a debreceni életérzésről, mindenről. Csupa jót mondott, így csak még könnyebb lett a döntés.

- Mennyit nyomott a latba az, hogy a DVSC SCHAEFFLER Bajnokok Ligája csapat lett?

- Nyilván szerepet játszott, hiszen az idei Bajnokok Ligája szerepléssel már komoly híre lett a klubnak a nemzetközi porondon is. Nagyon örülnék neki, ha jövőre is a BL-ben maradnánk, de akkor sincs nagy baj, ha nem sikerült. Szeretnék segíteni a csapatnak abban, hogy még jobb legyen. Szeretném, ha néhány éven belül Európa egyik legjobb együttese lenne a DVSC SCHAEFFLER és szeretnék részese lenni ennek a sztorinak.

- Ha jól tudom, most éppen sérült vagy? Hogy vagy? Van esély rá, hogy pályára lépj a világbajnokságon?

- Egyelőre a rehabilitációra koncentrálok, hogy tökéletes állapotban térhessek vissza a pályára. Nyilván nagyon szeretnék ott lenni a válogatottal a vébén, de most az a legfontosabb, hogy teljesen rendbe jöjjön a sérülésem. A világbajnokságot így a tévéből fogom nézni és nagyon szurkolok majd a francia válogatottnak és a leendő csapattársaimnak is.


Szűcs Lajos

Forrás: dvsckezilabda.hu

Játékos adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...