EHF 2002/2003DVSC-Valdor-Anagennisi Artas 24-31

Gyatra játék, csúfos vereség

A továbbjutás kérdése eldőlt, a visszavágón csak a szép búcsú lehet a cél.

2003. január 6. - Hajdú-Bihari Napló (Kozák Zoltán)

Fotó: Czeglédi Zsolt

Az akarat kevésnek bizonyult, Orbánék sok hibával játszottak.

Nagy csalódást okozott híveinek a Loki női kézilabdacsapata az új év első meccsén: a piros-fehérek nemzetközi hírnevükhöz méltatlan produkcióval rukkoltak elő, és az EHF-kupa nyolcaddöntőjébe jutásért vívott párharc első találkozóján sima vereséget szenvedtek görög ellenfelüktől.

DVSC-Valdor - Anagenniszi Artasz 24-31 (8-14)

Hódos Imre-sportcsarnok, 2000 néző, vezette: Krstic, Ljubic (szlovénok).

DVSC-Valdor: Szász - Kereki 3, Rácz 3, Nyilas 1, Szűcs 3, Madai 2, Orbán 1. Csere: Szamozvanova, Kolsofszki (kapusok), Galai 10/2, Sütő M, Szabados, Buglyó 1. Edző: Komáromi Ákos.

Anagenniszi Artasz: SZAJDOVA - LEBEGYEVA 8, VRACSEVA 6, GYŐRFFY 5/1, FOTIADOU 5, Skara 3/1, Verni 2. Csere: Nikoli (kapus), Kuplevics 2. Edző: Mihail Akszenov.

Kiállítások: 8, illetve 8 perc.

Hétméteresek: 2/2, illetve 4/2.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 0-3, 9. p.: 1-4, 11. p.: 3-4, 15.p.: 3-7, 18. p.: 4-9., 27. p.: 7-13, 31. p.: 8-15, 37. p.: 12-16, 44. p.: 17-24, 46. p.: 20-24, 57. p.:22-30.

Nekiugrunk a görögöknek - ígérte Komáromi Ákos, a Loki trénere a mérkőzést megelőzően. Ehhez képest a vendégegyüttes hagyta faképnél a hazaiakat pillanatok alatt (3. perc: 0-3). Orbánék bő tíz perc elteltével egyenlíthettek volna, ám ziccert hibáztak, és hamarosan újra megnyugtató előnyre tettek szert a görögök. A debreceniek érthetetlenül gyengén kézilabdáztak, rengeteg gyermeteg hibát vétettek, így aztán nem csoda, hogy csak nagyon ritkán tudtak betalálni a légiósok egész sorát felvonultató Anagenniszi Artasz kapujába. Hajtottak ugyan becsülettel a lokisták, ám az első félidőben esélyük sem volt arra, hogy utolérjék a vendégeket. A DVSC-Valdor szerencséje, hogy a rivális nem egy klasszis gárda volt, ekkor ugyanis valószínűleg már az első harminc perc végére behozhatatlan hátrányba kerültek volna. Persze a hatgólos Artasz-előny sem sok jót ígért a folytatásra.

A második játékrész is görög találattal indult, ám a piros-fehérek valamelyest összekapták magukat, s négy gólra megközelítették a riválisukat. Hiába volt azonban a szurkolók fergeteges biztatása, a Komáromi-gárda ezzel gyakorlatilag el is lőtte az összes puskaporát. Miután egyik alakulat sem igazán foglalkozott a védekezéssel, mindkét oldalon potyogtak a gólok. A vendégek magabiztosan őrizték előnyüket, és a hajrában már azt is megengedhették maguknak, hogy kicsit szórakozzanak a teljesen szétesett debreceni csapattal. A görögök végül hét góllal nyertek, s ezzel gyakorlatilag el is döntötték a továbbjutás kérdését.

Mesterszemmel

Komáromi Ákos: - Bár nem ismertük az ellenfelet, magamra vállalom a felelősséget, rosszul készítettem fel a csapatot. Nagyon sokat kell még tanulnunk ahhoz, hogy a nemzetközi porondon versenyképesek lehessünk. Gratulálok az ellenfélnek, megérdemelten győztek a görögök.

Mihail Akszenov: - Tartottunk a debreceni együttestől, hiszen a magyar csapatoknak félelmetes hírnevük van Európában. Nagyon örülök, hogy a lányok ilyen jól játszottak, és sikerült idegenben nyernünk. Úgy érzem, a visszavágón nem okozhat majd gondot a továbbjutásunk bebiztosítása.

Manyi elbúcsúzott

A mérkőzés előtt a Loki vezetői és szurkolói ünnepélyes keretek között hivatalosan is elbúcsúztatták Jeddi Máriát, a csapat egykori klasszis átlövőjét. A drukkerek igazán kitettek magukért, a nyáron visszavonult játékos pályafutásának legszebb pillanatairól készített videoösszeállítással búcsúztak egykori kedvencüktől. A ceremónia végén a könnyeivel küszködő Manyinak percekig tartó tapssal köszönte meg a zsúfolásig megtelt Hódos közönsége, hogy hosszú éveken át a Loki egyik legjobbja volt.

Focistasiker

A kupacsata előtt megmérkőztek egymással a Loki futballistái és szurkolói. A találkozót a profi labdarúgók nyerték meg 5-1-re, bizonyítva ezzel, hogy bár sokszor kritizálják őket a drukkerek, a labdával azért ők bánnak jobban. A kézilabdameccsen aztán persze a szurkulók is kitettek magukért, igazán nem rajtuk múlott, hogy a DVSC-Valdor lányai nem bírtak a görögökkel.


Kozák Zoltán

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...