Haggerty, Tamara

Haggerty: A BL teljesen más világ, elképesztő

Holland beállónk nagyon várja már, hogy csatlakozhasson a csapathoz. A Bajnokok Ligája pedig extra motivációt jelent számára.

2023. június 22. - dvsckezilabda.hu

Fotó: hadbbalinside.nl / Tina Kolthof

Ahogy azt korábban írtuk, a holland válogatott Tamara Haggerty kétéves szerződést írt alá a Lokival. Az új beálló egyértelműen előrelépésnek érzi, hogy a dán középmezőnyhöz tartozó Horsens csapatától az NB 1 bronzérmeséhez szerződik.

- Miért döntöttél úgy, hogy a DVSC SCHAEFFLER-be igazolsz?

- Egyértelmű volt, hogy jönni akarok. Úgy érzem, ez egy újabb jelentős lépés lehet a karrieremben. A magyar a világ egyik legerősebb bajnoksága, ráadásul, mint utólag kiderült, ismét játszhatok a Bajnokok Ligájában is, szóval duplán izgatott vagyok. Biztos vagyok benne, hogy remek szezonunk lesz, rajtam nem múlik majd.

- Mit tudsz a klubról? Eljutott a híre Dániába?

- Hogyne, nagyon sok jót hallottam a Debrecenről. Tudom, hogy jó csapat és szenzációs szurkolói vannak. Tényleg nagyon várom már, hogy a félelmetes szurkolótáborunk előtt pályára léphessek. Mesélték, hogy hihetetlen a hangulat a hazai mérkőzéseken.

- Hogy fogadtad a hírt, hogy a Bajnokok Ligájában szerepelhet a klub?

- Nagyon örültem neki és mondhatom, hogy extra motivációt jelent számomra. A Bajnokok Ligája egy teljesen más világ, szerencsére ezt már tapasztalatból mondhatom. Különleges atmoszférája van, tényleg éreztetik veled, hogy Európa legjobbjai között vagy, a legjobb játékosok ellen küzdhetsz a legmagasabb szinten. Elképesztő!

- Az 55-ös mezszámot kérted. Van ennek valami különleges története?

- Amikor először szerepeltem az ifjúsági válogatottban az 5-ös mezt kaptam Jokelyn Tienstrától. Jokelyn 2015-ben agydaganatban meghalt. Igazán különleges ember volt számomra a Kézilabda Akadémián, ő volt a második anyukám. Nagyon magas szinten játszott, rengeteget tanultunk tőle. Miatta volt számomra fontos az 5-ös mez, mindig ebben szerettem volna játszani. Aztán amikor Németországba kerültem, foglalt volt ez a mezszám, így jobb híján két darab ötös lett belőle. Azóta is az 55-ös mezben játszom.


Forrás: dvsckezilabda.hu

Játékos adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 30., 12:20

Kisvárda a szíve csücske

A debreceni játékos felnőtt karrierjének jelentős részét a Kisvárda Master Good SE csapatában töltötte. Tovább...

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...