Haggerty, Tamara

Haggerty: A BL teljesen más világ, elképesztő

Holland beállónk nagyon várja már, hogy csatlakozhasson a csapathoz. A Bajnokok Ligája pedig extra motivációt jelent számára.

2023. június 22. - dvsckezilabda.hu

Fotó: hadbbalinside.nl / Tina Kolthof

Ahogy azt korábban írtuk, a holland válogatott Tamara Haggerty kétéves szerződést írt alá a Lokival. Az új beálló egyértelműen előrelépésnek érzi, hogy a dán középmezőnyhöz tartozó Horsens csapatától az NB 1 bronzérmeséhez szerződik.

- Miért döntöttél úgy, hogy a DVSC SCHAEFFLER-be igazolsz?

- Egyértelmű volt, hogy jönni akarok. Úgy érzem, ez egy újabb jelentős lépés lehet a karrieremben. A magyar a világ egyik legerősebb bajnoksága, ráadásul, mint utólag kiderült, ismét játszhatok a Bajnokok Ligájában is, szóval duplán izgatott vagyok. Biztos vagyok benne, hogy remek szezonunk lesz, rajtam nem múlik majd.

- Mit tudsz a klubról? Eljutott a híre Dániába?

- Hogyne, nagyon sok jót hallottam a Debrecenről. Tudom, hogy jó csapat és szenzációs szurkolói vannak. Tényleg nagyon várom már, hogy a félelmetes szurkolótáborunk előtt pályára léphessek. Mesélték, hogy hihetetlen a hangulat a hazai mérkőzéseken.

- Hogy fogadtad a hírt, hogy a Bajnokok Ligájában szerepelhet a klub?

- Nagyon örültem neki és mondhatom, hogy extra motivációt jelent számomra. A Bajnokok Ligája egy teljesen más világ, szerencsére ezt már tapasztalatból mondhatom. Különleges atmoszférája van, tényleg éreztetik veled, hogy Európa legjobbjai között vagy, a legjobb játékosok ellen küzdhetsz a legmagasabb szinten. Elképesztő!

- Az 55-ös mezszámot kérted. Van ennek valami különleges története?

- Amikor először szerepeltem az ifjúsági válogatottban az 5-ös mezt kaptam Jokelyn Tienstrától. Jokelyn 2015-ben agydaganatban meghalt. Igazán különleges ember volt számomra a Kézilabda Akadémián, ő volt a második anyukám. Nagyon magas szinten játszott, rengeteget tanultunk tőle. Miatta volt számomra fontos az 5-ös mez, mindig ebben szerettem volna játszani. Aztán amikor Németországba kerültem, foglalt volt ez a mezszám, így jobb híján két darab ötös lett belőle. Azóta is az 55-ös mezben játszom.


Forrás: dvsckezilabda.hu

Játékos adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

február 22., 17:00

A NEKA ellen folytathatjuk remek sorozatunkat!

A válogatott két EHF EURO Cup-meccse előtt pénteken, 18 órakor a Nemzeti Kézilabda Akadémia együttesét fogadja a DVSC SCHAEFFLER. Tovább...

február 18., 18:08

Győzelem Svédországban - megvan az ötödik hely!

A Savehof otthonában is győzött a DVSC SCHAEFFLER, így 15 ponttal, az ötödik helyen zárt a Bajnokok Ligája A-csoportjában. Jöhet a címvédő, Vipers elleni nyolcaddöntő! Tovább...

február 17., 17:03

Vasárnap Svédországban zárjuk a csoportkört

A svéd IK Savehof elleni mérkőzések foglalják keretbe a DVSC SCHAEFFLER szereplését a BL csoportkörében. Szeptember 11-én, a svéd bajnok ellen kezdtük meg a szereplésünket, február 18-án pedig az északiak ellen fejezzük be a 14 meccses sorozatot. Tovább...

február 14., 20:28

Nem okozott gondot a kötelező győzelem

A jó védekezés és a szélsők remek teljesítménye volt a Vasas elleni tízgólos idegenbeli győzelem kulcsa. Tovább...

február 13., 17:00

Ambíciózus, fiatal csapat vendégei leszünk

Szerdán, 17 órakor a Vasas otthonában folytatja bajnoki szereplését a DVSC SCHAEFFLER. A mérkőzést a DVSC Kézilabda YouTube-csatornáján lehet élőben követni. Tovább...