MK 2007/2008Budapest Bank-FTC-DVSC-Aquaticum 24-25

Harmadik lett a csapat

A Dunaferr ellen nem sikerült a bravúr, de a Fradit legyőzte a DVSC-Aquaticum csapata.

2008. április 13., 22:03 (DZ/haon)

A női kézilabda Magyar Kupában négy csapat részvételével rendezték meg a döntőt Győrben, ahol a címvédő és házigazda Győri Audi ETO KC, a Dunaferr és a Ferencváros mellett a DVSC-Aquaticum küzdött a végső győzelemért. Az elődöntők párosításai alapján szombaton a Loki a Dunaferrel, míg a Győr a Ferencvárossal küzdött a vasárnapi fináléba jutásért.

Elmaradt a reváns

A debreceniek nem titkoltan nagy reményekkel utaztak a Rába-partjára, ugyanis egy esetleges szép Magyar Kupa eredménnyel akarták kozmetikázni a bajnokságban nyújtott eddigi gyengébb szereplést. Ráadásul a lokistákat a visszavágás ténye is fűtötte, hiszen az idei bajnokságban kétszer is egygólos vereséget szenvedtek a Dunaferr ellen. A hajdúsági egylet kezdte jobban a meccset, de a vezetésük csak a hetedik percig tartott, ezt követően a dunántúliak irányították a derbit. A találkozót őrült rohanás jellemezte, a védekezéssel alig-alig törődtek, csakis a támadásokra koncentráltak a felek és ebben a versengésben a félidő derekán lemaradtak a piros-fehérek. A 23. percben már öt góllal vezettek Mörtel Renátáék, de volt tartása Skaliczky László gárdájának, egy remek periódust produkálva négy perc alatt egyenlítettek Szabó Valériáék, ám a hajrában a Dunaferr harcolt ki egygólos előnyt a szünetre. A második félidőt is inkább a küzdelem jellemezte, amiből a piros-fehérek is jelesre vizsgáztak, hiszen végig ott loholtak az ellenfél nyakán. Viszont a kulcsfontosságú pillanatokban rendre hibáztak a debreceniek, ellenben a dunaferres Ferlinggel, akinek nem remegett meg a keze, így 10 góljával győzelemre vezette csapatát. A 31-29-es Dunaferr diadal azt jelenti, hogy Imre Vilmos alakulata készülhet a vasárnapi fináléra, míg Szűcs Gabrielláék a bronzcsatán léptek pályára a Ferencváros ellen.

Dunaferr NK - DVSC-Aquaticum 32-30 (18-17)

Győr, 1600 néző. Vezette: Bonifert, Oláh.

Dunaferr: KNEZEVIC - LOVÁSZ 4, Laluska 4, FERLING 10 (3), Borbás 1, MÖRTEL 6 (3), VINCZE 5. Csere: Ungureanu (kapus), Balogh B. 1, Sopronyi 1, Tilinger.

DVSC-Aquaticum: Vorozscova - Csáki 3, Latakaité 3, SZŰCS 9, SZABÓ V. 3, TEMES 3, Nagy I. 1. Csere: Triffa (kapus), Benyáts 6 (3), Nikolic, Micic, Kazai, Kovács A., Hornyák D. 2 (1).

Az eredmény alakulása. 12. p.: 8-5, 23. p.: 15-10, 27. p.: 15-15, 42. p.: 24-20, 51. p.: 28-27, 57. p.: 30-29.

Kiállítások: 8, ill. 2 perc.

Hétméteresek: 7/6, ill. 5/5.

Temes: 12 gól!

A bronzcsatát is jól kezdte a Debrecen, de a kétgólos előnyből a 10 percre döntetlen lett, sőt a 15. minutumban már a zöldek vezettek két góllal. Szerencsére ismét volt tartása a lokistáknak, akiknek ha nem igazán ment a játék, akkor úgy küzdöttek, ahogy azt minden meccsen elvárják tőlük a szurkolók. A debreceniek jól védekeztek, Triffa Ágnes remekelt a kapuban, míg támadásban Temes Bernadett volt igazán elemében.

A szünetre ismét fordult a kocka, kétgólos DVSC előnnyel vonultak pihenőre a csapatok. A második játékrészben szédületes csatát láthatott a publikum, egyik csapat sem tudott megnyugtató előnyre szert tenni, már a félidő derekán sejteni lehetett, hogy óriási izgalmakat tartogat majd a végjáték, ami végül be is igazolódott. Fél perccel a találkozó vége előtt egygólos debreceni vezetésnél a Fradi vezette az utolsó támadást, de a rivális lövését Triffa hárítani tudta, így 25-24-re győzött a Loki s megszerezte a harmadik helyet a Magyar Kupában.

Skaliczki László: - Örülök, hogy ennyi negatív élmény után végre nyerni tudott a csapat! Az akarat és a Loki-szív diadala volt ez a győzelem. Temes parádés támadójátéka, a csapat védekezése és Triffa bravúros védései vezették a gárdát a sikerhez.

Zsiga Gyula: - Ég és föld volt a különbség a szombati és a mai teljesítményünk között. A sok egyéni hiba miatt nem tudtuk megnyerni a bronzmeccset.

Bronzmérkőzés:

DVSC-Aquaticum-Budapest Bank FTC 25-24 (14-12)

Győr, 1000 néző. Vezette: B. Pech, Vágvölgyi.

DVSC-Aquaticum: Vorozscova - Csáki, LATAKAITÉ 5, TEMES 12, SZABÓ V. 2, Szűcs 2, Nagy I. Cs: TRIFFA (kapus), Hornyák D. 1, Micic 1, SÜTŐ E. 2, Nikolic.

Ferencváros: PASTROVICS - KOVACSICS 5, Szamoránsky P. 3, UHRAKOVÁ 4 (1), Zácsik 1, SZUCSÁNSZKI 8 (1), Juhász 1. Cs: Soós 1, Ilyés 1, Kocsis.

Az eredmény alakulása: 6. p.: 4-1, 17. p.: 5-8, 26. p.: 12-10, 34. p.: 17-13, 49. p.: 19-20, 57. p.: 24-22.

Kiállítások: 4, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 3/0, ill. 2/2.


DZ/haon

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...