NBI 2022/2023Praktiker-Vác-DVSC-Schaeffler 20-22

Hatvan percig kell koncentrálni!

Szombaton 16 órakor kulcsfontosságú mérkőzés vár a DVSC SCHAEFFLER-re Vácon. Egy győzelemmel nagy lépést tehet a csapat a bronzérem felé vezető úton.

2023. március 31., 17:03 - dvsckezilabda.hu

Hosszú ideje rangadó a Vác - Loki mérkőzés, ráadásul az utóbbi években egyre több ok miatt különösen érdekes ez a párosítás. A korábbi váci sikeredző, Szilágyi Zoltán 2021 nyarán érkezett a cívisvárosba, tavaly nyár óta pedig Kácsor Gréta és Hámori Konszuéla is a DVSC SCHAEFFLER kézilabdázója. A két játékos meghatározó tagja volt a Duna-parti település együttesének. Amikor utoljára játszottak váci mezben a Loki ellen, ketten együtt tíz gólt lőttek. Ráadásul váci oldalon is akad debreceni kötődésű játékos, Pásztor Bettina és Marincsák Nikolett a DVSC-ben nevelkedett és Bánfa Kíra is eltöltött egy szezont nálunk.

A váciak a jelenlegi szezonban is elismerésre méltó teljesítményt nyújtanak, bejutottak az EHF Európa Liga csoportkörébe, a bajnokságban pedig 20 ponttal az ötödik helyen állnak jelenleg. Szombati ellenfelünk jó teljesítményének kulcsa a Kuczora Csenge, Marincsák Nikolett, Helembai Fanni trió játéka, ők hárman eddig 275 gólt szereztek, ez a csapat 482 találatának 57 százaléka. December 17-én őrült meccset játszott a két csapat a Hódosban, hiszen már nyolc góllal is vezettünk, a 40. percben 26-18 volt az állás, a végére azonban alaposan felzárkóztak a vendégek, így végül minimális különbséggel, 34-33-ra nyertük meg a rangadót. Ezen a meccsen is egyértelműen az előbb említett hármas repítette a Vácot, Kuczora 12, Marincsák 8, Helembai 6 góllal zárt.

Fontos lesz, hogy a váciak egyénileg jól képzett játékosait semlegesítsük, hiszen legutóbb is sok problémát okoztak - támasztotta alá a fenti számadatokat jobbszélsőnk, Töpfner Alexandra, aki decemberben öt góllal vette ki a részét a Vác legyőzéséből. - Decemberben sokkal könnyebben is megszerezhettük volna a két pontot, hiszen tetemes előnyünk volt, ám nem tudtuk lezárni a meccset, a Vác pedig izgalmassá tette a végjátékot. Jót tett a csapatnak, hogy szerdán bejutottunk a Magyar Kupa négyes döntőjébe, s az én önbizalmamnak is használt a kupameccs. Győzni szeretnénk Vácon, ehhez hatvan percig koncentráltan kell játszanunk!"

A Magyar Kupa fentebb említett negyeddöntőjében a DVSC SCHAEFFLER 28-25-re győzte le a Siófokot, míg a váciak a címvédő Ferencváros otthonában negyeddöntőztek, s remekül helyt álltak, hiszen 34-28-ra nyertek a zöld-fehérek.

A Praktiker-Vác - DVSC SCHAEFFLER mérkőzés április 1-én, szombaton 16 órakor kezdődik Vácon, a Városi Sportcsarnokban (Vác, Bán Márton út 3.). A meccset Hargitai Gábor és Markó Gábor vezeti majd. A találkozót az M4Sport+ csatorna (a Duna World helyén található) élőben közvetíti.


Forrás: dvsckezilabda.hu

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...