EHF 2006/2007Ikast Bording-DVSC-Aquaticum 26-24

Igazi csapatmunka volt!

A kétgólos hátrány a kiváló közönség segítségével ledolgozható a jövő vasárnapi visszavágón.

2007. március 17., 19:56 (DZL)

Hazai rohamokkal és gólokkal indult a találkozó. Fruensgaard és társai 4-1-re vezettek a mieink ellen. Sopi két fontos góllal jelezte, hogy lassan kiszorítja a kezdőből Benyát. Gabi már a második bombáját süllyesztette el a dán kapuban, ami után Tánya Vorozscova egy hetest fogott. Rikke Schmidt is kiválóan hárított, majd az indulások révén néggyel vezetett az Ikast. Anna biztos kézzel vágta be a jogosan kapott büntetőket és már-már iksz volt (12-11), amikor az utolsó két perc vette kezdetét. Rossz befejezéseink azt eredményezték, hogy a hazaiak három könnyű gólt értek el az ellentámadásokból.

Varga József szünetbeli tanácsai használhattak, mert hamar kettő lett a különbség. Gabica és Anna bátran kezdeményeztek. És aki mer, az általában nyer is. Góljaik reményt adtak. Amikor Sütő Edina 20-17-re szépített nem gondoltuk, hogy 11 perc gólcsendet tartunk. Már hattal vezetettek Hammersengék, amikor megindult a Loki-szív. A Vorozscovát váltó Kiss Éva brillírozott a kapuban, igaz a Ruta vezette védelem is kiválóan zárta le a területeket. Kellően agresszívak és hatékonyak voltunk, ami nem ízlett a dánoknak. Sopi lőtte a Loki utolsó találatait, ami azt jelentette, hogy csapatunk két góllal maradt alul az Ikasttal szemben.

Hullámzó első félidő után remek második játékrészt produkáltak a mieink. Ha nincs az a 11 perc gólszünet, akkor győzhettünk volna. Kiválóan védekezett együttesünk az utolsó negyedórában. Gabi, Anna és Sopi bombái ellen nem volt ellenszere a világ egyik legjobb kapusának. Mindig volt valaki a Lokiban, aki vállaira vette a többieket. Vorozscova, majd Kiss védései elbizonytalanították a sztárokkal teletűzdelt dán együttest.

Itthon továbbjuthatunk, ha végig fegyelmezetten és pontosan játszunk, ugyanolyan keményen védekezünk, mint az utolsó tizenöt percben. Csapatként kell küzdeni, úgy mint az első meccsen is tették a csajok! Az ország legjobb drukkereinek segítségével be fogjuk darálni őket!

Női kézilabda EHF Kupa, negyeddöntő, első mérkőzés:

Ikast Bording-DVSC-Aquaticum 26-24 (16-11)

Ikast, 1900 néző.

Vezette: Yudchyts, Kot (fehéroroszok).

Ikast: Schmidt - Aamodt 3, HALÉN 3, Henriksen 1, BRODSGAARD 6 (2), Nyberg 3, FRUENSGAARD 3. Cserék: Eriksen (kapus), Milanovic 2, Thorsen 1, Hammerseng 2, Hansen 2, Blanco. Edző: Ole Damgaard.

DVSC-Aquaticum: VOROZSCOVA - Csáki 1, Benyáts, SZABÓ V. 1, ORBÁN 6 (4), SZŰCS G. 6, Stuparicová 2. Cserék: KISS É. (kapus), SOPRONYI 6, LATAKAITÉ 1, Sütő E. 1, Rácz. Edző: Varga József.

Hétméteresek: 3/2, illetve 4/4.

Kiállítások: 4, illetve 10 perc.

Ole Damgaard:-A mérkőzés előtt 5-6 gólos előny kiharcolásában bíztam, amire meg is volt az esély, de sajnos nem tudtunk élni a lehetőséggel. De nem szabad elfelejteni, nálunk az előny.

Varga József:-Végig volt tartásunk, és amikor hullámvölgybe kerültünk, mindig akadt olyan játékos, aki a hátára vette a csapatot. A remény továbbra is él.

Czeglédi Zsolt fotói a Galériában láthatók.


DZL

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...