EHF 2005/2006DVSC-Valdor-Podravka Koprivnica 24-29

Jobb volt a Kapronca

Befejeződött a DVSC idei nemzetközi szereplése.

2006. április 23., 19:34 (DZL)

DVSC-Koprivnica 24-29 (13-17)

Debrecen, 2700 néző.

Vezette:Hintenaus,Schneider (osztrákok)

DVSC:Vorozscova-CSÁKI 5, Latakaité 2, Caltiková 1, ORBÁN 7/4, Szűcs 2, Stuparicová 1. Cserék: Rácz, Soós, Sopronyi 2, Sütő 2, Király (kapus), Madai 2. Edző:Bíró Imre.

Koprivnica:Stancin-Golubic 2, PASICNIK 6/1, Tatari 2, Palcic 3, Vresk 1, NAUKOVICH 9. Cserék: Franic 2, GALKINA (kapus), HODAK 4, Hrgovic. Edző:Josip Sojat.

Hétméteresek: 9/5, ill. 3/1.

Kiállítások: 10, ill. 6 perc.

Az eredmény alakulása: 6.p.: 3-3, 15.p.: 4-7, 20.p.. 9-9, 26.p.: 11-14, 34.p.: 13-19, 43.p.: 17-21, 55.p.: 21-25.

Összesítésben: 55-45 a Kapronca javára.

A mérkőzés előtt adták át az aranyérmeket a DVSC ifjúsági csapatának, amely 12 esztendő után lett ismét hazánk legjobbja. A Kézilabdázásért aranyjelvényt vehetett át a kezdő sípszó előtt Komáromi Ákosné, aki évtizedek óta az egyik legsikeresebb utánpótlás-nevelő szakember hazánkban.

Félelmetes hangulatban kezdődött a találkozó. A dolog nem nagyon hatotta meg az ötgólos előnnyel érkező Podravka Vegeta csapatát, mert hamar elléptek (0-3) a DVSC-től Sojat mester lányai. A Loki próbálta tartósan átvenni a vezetést, de Naukovich és társai nem hagyták a mieinket kibontakozni. Tatari most nem annyira villogott, mint az odavágón, de valaki mindig borsot tört a Lokis lányok orra alá. A huszadik percben döntetlenre állt a csata (9-9), de ezután már nem volt esélye a támadásban bátortalanul játszó DVSC-nek. Naukovich bombái most is ültek, a négy kihagyott Loki-büntető pedig túl nagy előnynek bizonyult a jobb játékerőt képviselő horvátok ellen.

A közönség végig remekül szurkolt, előttük le a kalappal. Nálunk sajnos nem voltak olyan emberek, akik végig jól játszottak volna. Felvillanások voltak (főleg Anna és Csáki Viki révén), de ez nem lehetett elég a meccset végig kezében tartó Pasicnikék ellen.

Összességében nagy dicséretet érdemel a Loki a szezonbeli nemzetközi teljesítményért, amiről sokan nem gondolták, hogy ilyen hosszúra nyílik. A Koprivnica megállította a cívisexpresszt, amely legközelebb szerdán roboghat tovább. Ekkor már a bajnoki rájátszás mérkőzése következik. A Görbicz vezette Győr lesz a Hódos vendége este hattól. Az sem lesz sétagalopp.

Fotó:Czeglédi Zsolt (HBN)


DZL

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...