BL 2023/2024DVSC-Schaeffler-Odense Handbold 22-35

Karnyújtásnyira a rájátszás, jön a hét mérkőzése!

Szombaton, 16 órakor a dán Odense Handbold ellen folytatja a BL-szereplést a DVSC SCHAEFFLER. Szilágyi Zoltán tanítványai a továbbjutás kapujában állnak, s holnap estére be is biztosíthatják a rájátszásban való szereplést.

január 19., 16:00 - dvsckezilabda.hu (Vida Gyula)

A háromgólos vereség ellenére a csoportkör 4. fordulójában, szeptember 30-án lejátszott Odense elleni idegenbeli meccs szép emlékként maradt meg a debreceni játékosokban. Borzasztóan kezdtük a meccset, a hatodik percben már 6-0-ra vezetett a dán sztárcsapat. Aztán egycsapásra megnyugodtak a Loki játékosai, fokozatosan csökkent a hátrány, olyannyira, hogy a hajrához érve egygólosra olvadt a különbség, s a norvég játékvezetők talán még most sem tudják megmondani, hogy ebben a helyzetben miért nem adták meg a Hámori Konszuéla ellen elkövetett szabálytalanságért az egyértelmű hétméterest. Végül 33-30-ra nyert az Odense, de ez volt az a hatvan perc, amely után elhitték a debreceni lányok, hogy a sztárcsapatok ellen is van esélyük. A kezdést leszámítva jó lenne hasonló mérkőzést játszani szombaton a Hódosban. Persze ez nem lesz könnyű, hiszen a dánok az automatikus negyeddöntőt érő második helyért harcolnak, s hogy ezt elérjék, ahhoz mindenképpen szükségük van a Debrecenben megszerezhető két pontra.

A DVSC SCHAEFFLER játékosai túl vannak a sűrű januári program felén, a Podgorica-Győr túráról csütörtök hajnalban értek haza. A montenegrói fővárosban a Buducsnoszt Bemax elleni győzelemmel karnyújtásnyira került a debreceni csapat a továbbjutásból. A montenegróiaknak már csak matematikai esélyük van megelőzni a Lokit, ám ha mi nyerünk az Odense ellen, vagy a Győr két pontot szerez Podgoricán, akkor már nem kell számolgatni.

"Két nagyon jó mérkőzést játszottunk az elmúlt napokban. Podgoricán nagyszerű győzelmet arattunk, és szerdán is nagyon közel voltunk a bravúrhoz. - mondta honlapunknak Grosch Vivien. - Kicsit keserű szájízzel jöttünk el Győrből, talán többet érdemeltünk volna, de ezek a mérkőzések csak nagyobb lendületet és önbizalmat adhatnak nekünk, hiszen remekül játszottunk. Nem könnyű ennyi meccset játszani sorozatban, de igyekszünk időt hagyni a pihenésre és a regenerálódásra is. Az Odense nagyon erős ellenfél, de szeretnénk megnehezíteni a dolgukat. Most már kicsit felszabadultabban játszhatunk, ami nem azt jelenti, hogy ne koncentrálnánk maximálisan. A védekezésünk nagyon rendben volt a Győr ellen, ha sikerül hasonlóan teljesítenünk szombaton, akkor ismét szoros meccset játszhatunk a dán csapat ellen."

A január 20-án, szombaton 16 órakor kezdődő DVSC SCHAEFFLER - Odense Handbold mérkőzést két osztrák hölgy, Ana Vranes és Marlis Wenninger vezeti majd. Az EHF ellenőr a montenegrói Predrag Pavicsevics lesz. A találkozót a Sport 1 csatorna élőben közvetíti.

Az európai szövetség (EHF) ezt a meccset választotta a hét mérkőzésének, így speciális körítése lesz a találkozónak!

Belépőt, elővételben a klub honlapján a JEGY/TICKET menüpontnál lehet vásárolni https://dvsckezilabda.hu/jegy-es-berlet/.

A Hódos Imre Rendezvénycsarnok pénztára a meccs napján 14 órakor nyit, ugyanekkor lesz kapunyitás is.


Vida Gyula

Forrás: dvsckezilabda.hu

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...