NBI 2006/2007DVSC-Aquaticum-Dunaferr NK 23-25

Kései ébredés a rangadón

Fontos két ponttól estünk el, de még minden lehet.

2007. január 18., 19:32 (DZL)

Női bajnokság, 15.forduló:

DVSC-Dunaferr NK 23-25 (9-15)

Debrecen, 1800 néző.

Vezette: Dobrovits, Tájok.

DVSC: Vorozscova - Csáki 2, Sopronyi, Szabó 2, Latakaité 2, Szűcs G. 2, Stuparicová 3. Cserék: Orbán 9/3, Rácz 1, Benyáts, Király (kapus), Sütő 1, Madai 1. Vezetőedző:Bíró Imre, másodedző:Varga József.

Dunaferr NK: Sirina - Lovász 3, Mörtel 6, Laluska 3, Gáspár 1, Ferling 4/2, Nagy 1. Cserék: Borbás 3, Őri 1/1, Kovács A., Vincze 3, Pigniczki, Hoffmann (kapus). Vezetőedző:Kovács Péter.

A mérkőzés alakulása: 4.p.: 1-3, 11.p.: 1-7, 19.p.: 4-10, 24.p.: 7-12, 37.p.: 13-17, 43.p.: 17-19, 50.p.: 19-21, 55.p.: 21-21, 58.p.: 22-23.

Kiállítások: 2, ill. 8 p.

Hétméteresek: 4/3, ill. 4/3.

A mérkőzés előtt köszöntöttük a tavalyi év legjobb serdülőjét, aki több ajándékot is kapott ezen az estén. Hornyák Dóra megérdemelten kapta meg az országos elismerést.

Amolyan rémálomszerű dolgokat éltünk át az első félidőben. Mintha idegenben lettünk volna. A lányok bizonytalanok, pontatlanok voltak a sokkal magabiztosabb újvárosiak ellen. Már héttel is vezetett (7-14) a parádézó Dunaferr. Sirina szinte mindent védett, a másik oldalon pedig Mörtelék bombái voltak hatásosak. A Győr elleni hazai meccs momentumai rémlettek fel bennünk a látottak alapján. Nem volt olyan emberünk, aki a hátára vette volna a társaságot. Bíró Imre időkérése még 1-6-nál arra volt jó, hogy nem dőlt el a folytatásban a csata.

Valami lehetett az öltözőben, mert a lányok teljesen más felfogásban jöttek ki. Elkezdtek végre rendesen védekezni és a támadásaink is sokkal gyakrabban ültek. Anna vezérletével egyre közelebb férkőzött a fanatikus drukkerek által űzött Loki. Fájó volt, hogy a két jobbátlövőnk nem tudott betalálni Sirináéknak. A végére visszatérő Gabi gyorsan dobott két gólt és már csak egyre (20-21) voltunk a Kovács-tanítványoktól. Miután kiegyenlítettünk, többször volt esélyünk a vezetést átvenni. király Annamária parádézott a kapuban, ami erőt adott a többieknek is. Az irányítást sajnos nem sikerült átvennünk teljesen, mert a végjátékban több egyéni hiba miatt a vendégek játszottak pontosabban. Már-már összejött a hőn áhított siker, de az utolsó két perc nem a mienk volt.

A játékvezetőket számos kritika érte a döntéseikért.

Kicsit későn ébredt fel a csapat, ami a végén megbosszulta magát. Az újvárosiak ellen ennyit nem lehet megengedni. Az esély még nem szállt el a felsőházba jutásért vívott harcban, csak most nehezebb lett a dolog.


DZL

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...