KEK 2001/2002DVSC-Valdor-Bayer 04 Leverkusen 25-23

Két sorsoláson is izgulhatnak

A KEK-ben és az MK-ban is kedden "húzzák ki" a DVSC-Valdor ellenfelének nevét.

2002. január 22. - Hajdú-Bihari Napló (Kozák Zoltán)

Fotó: Horváth Katalin

A lányokra a KEK-ben vélhetően nehéz ellenfél vár

A magyar és az osztrák fővárosból érkező híreket egyaránt izgalommal figyelik kedden a Loki női kézilabdázói. Budapesten ugyanis a Magyar Kupa, Bécsben pedig a KEK sorsolását készítik el.

A honi kupasorozatban a legjobb nyolc közé jutás lesz a tét, s mivel a Dunaferr, az FTC, a Győr és a Cornexi majd csak a következő körben kapcsolódik be a küzdelmekbe, az NB I. ötödik helyén álló DVSC-Valdor csak önmagánál gyengébb riválist kaphat.

A Hódmezővásárhely, a Vasas, a Vác, a Spartacus, az Esztergom, valamint két másodosztályú együttes, a Túrkeve és a Goldberger szerepel a lehetséges ellenfelek között. Miután itt már két meccsen dől el a továbbjutás, Váczi Sándor csapatától mindenképpen elvárható majd a nyolc közé kerülés.

A KEK-ben viszont biztosan nem lesz könnyű dolga a debreceni együttesnek, a legjobb tizenhat között ugyanis már nem nagyon találni olyan csapatot, amely ellen a DVSC-Valdor lenne a favorit. Az azeriek ellen kis híján klubcsúcsot döntő piros-fehérek (a nemzetközi porondon a luxemburgi HB Echternach ellen az 1994/95-ös idényben 48 gólt dobott a Loki, amitől az elmúlt pénteki meccsen csak három góllal maradt el) leginkább abban bíznak, hogy nem kell majd messzire utazniuk, egy távoli túra ugyanis nagyon megterhelné a klub költségvetését.

Minden szempontot figyelembe véve a legideálisabb ellenfél a nem túl acélos osztrák Korneuburg lenne, de az olasz Messana és a holland Omni Hellas együttese sem tűnik verhetetlennek. A mezőnyben egyébként két, a piros-fehérek által is jól ismert alakulat található: a német Bayer Leverkusennel tavaly és tavalyelőtt is összecsaptak Kocsikék a svájci tornán, míg a lengyel Zaglebie Lubin egy évvel ezelőtt egyetlen góllal múlta felül a Lokit az EHF-kupa nyolcaddöntőjében.

A legjobb 16 mezőnye: DVSC-Valdor, Horsens HK (dán), Metz (francia), Omni Hellas (holland), Varazdin (horvát), Knjaz Milos (jugoszláv), Zaglebie Lubin (lengyel), Bayer Leverkusen (német), Nordstrand 2000 (norvég), Messana (olasz), Lada Toljatti (orosz), Korneuburg (osztrák), Valcea (román), Elda Prestigio (spanyol), TMO Ankara (török), Szpartak Kijev (ukrán).

A nyolcaddöntők időpontja: február 16-17., illetve 23-24.


Kozák Zoltán

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...