NBI 2023/2024DVSC-Schaeffler-Győri Audi ETO KC 30-31

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje.

május 22., 20:43 - dvsckezilabda.hu (Vida Gyula)

Már a mérkőzést megelőzően ünnepi hangulat uralkodott a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban és környékén. Délután gyermeknap volt a csarnok előtti területen, közvetlenül a meccs előtt pedig a szezon legjobbjainak járó díjakat adták át a küzdőtéren ünnepélyes keretek között. A legjobb felnőtt játékosnak járó Jeddi Mária-díjat Füzi-Tóvizi Petra kapta, a Komáromi Ákos-díjjal Kalocsai Erika munkáját ismerték el és egy-egy plakettet kapott a három legjobb utánpótlás játékos is: Lakatos Réka (U19), Bengi Lili (U17), Kis Réka (U15).

Jól indult a meccs. A DVSC SCHAEFFLER lőtte az első gólt és 3:2-ig vezetett is, utána viszont komoly rövidzárlat következett. Kilenc percen keresztül nem tudott betalálni a Loki. A Győr kőkemény védekezésével nem tudtak mit kezdeni a debreceni lányok, miközben a vendégek többször is eredményesek voltak. A 12-ik percben, háromgólos vendégelőnynél időt kért Szilágyi Zoltán. Ezt követően ugyan négyre is nőtt a különbség, ám a szezon legjobbjának megválasztott Füzi-Tóvizi vezérletével a 21-ik perc elejére kiegyenlített a DVSC SCHAEFFLER. A félidő hajrájában azonban becsúszott egy-két hiba, így kétgólos hátránnyal vonultak be az öltözőbe a mieink.

A második félidő elején egy szerencsés hetessel ismét háromra növelte előnyét az ETO, de Szabó Nina gyorsan válaszolt. A játékrész első tíz perce erről szólt: hol hárommal vezetett a Győr, hol feljöttünk két gólra. Aztán ismét jött egy koncentráltabb időszak a Lokinál. A jó védekezésből sikerült gyors gólokat lőni és jól jöttek a vendég kiállítások is. A 43-ik percben így ismét egyenlő volt az állás. Fordítani azonban nem sikerült. Kimaradtak a ziccerek, sőt a hetesek is, így a vendégek megint villámgyorsan elléptek hárommal. Így fordultunk rá az utolsó tíz percre. A DVSC SCHAEFFLER azonban nem adta fel és tovább küzdött. A túl heves küzdelem vezetett odáig, hogy Jovana Jovovics elsőre súlyosnak tűnő sérülést szenvedett, miután egy lökést követően, esés közben megütötte a fejét és elvesztette az eszméletét. Szerencsére hamar magához tért, de agyrázkódás gyanújával kórházba szállították kivizsgálásra. Hihetetlen végjáték következett. Két perccel a vége előtt átvette a vezetést a Loki és bár a Győr egyenlített, még támadhattunk a győzelemért az utolsó percben. Hiába próbáltuk csalni az időt, passzív játéknál kockáztatni kellett és egy eladott labdából végül az ETO szerezte meg a győztes gólt. Megint majdnem...

A mérkőzést követően a klub emlékplakettel és egy csokor virággal búcsúztatta el a szezon végén távozó játékosait. Elinore Johanssont, aki 37 mérkőzésen lépett pályára a Lokiban, Kácsor Grétát, aki 82-szer szerepelt a DVSC SCHAEFFLER mezében, Planéta Szimonettát, akinek 106 mérkőzése van piros-fehérben és Vámos Petrát, aki 157 tétmeccsen játszott Debrecent képviselve.

250-ik DVSC meccse alkalmából köszöntötték a meccs és a szezon legjobbját, Füzi-Tóvizi Petrát és az 50-ik jubileum alkalmából jár a plakett Jovovic Jovanának is, akinek ezúton is gyors gyógyulást kívánunk!

DVSC SCHAEFFLER - GYŐRI AUDI ETO KC 30-31 (12-14)

Debrecen 2200 néző. V: Altmár, Horváth M.

DVSC: Gabriel - GROSCH 4, PLANÉTA 3, Vámos P. 2, Haggerty 1, Kácsor 3, Petrus. Csere: Bartulovic (kapus), SZABÓ N. 3, Csernyánszki, FÜZI-TÓVIZI 7, Töpfner 2(2), Jovovics, Hornyák D., VÁMOS M. 5.

Edző: Szilágyi Zoltán

GYŐR: Solberg - Győri-Lukács 2, Rju Un Hi 2, BRATTSET 3, Haugsted, Nze-Mnko 1, Szöllősi-Schatzl 3. Csere: S. Toft (kapus), De Paula 1, Broch 2, GROS 9(5), Oftedal 1, KRISTIANSEN 7(3).

Edző: Per Johansson

Az eredmény alakulása: 8. perc: 3-3. 17. p.: 4-8. 21. p.: 8-8. 36. p.: 14-17. 43. p.: 21-21. 54. p.: 27-28. 59. p.: 30-29.

Kiállítások: 6, ill. 14 perc

Hétméteresek: 5/2, ill. 9/8

MESTERMÉRLEG

Szilágyi Zoltán: - Ötször játszottunk a szezonban a Győrrel és mindig kiegyenlített csatát hoztak a meccsek, amire büszke vagyok. Az ilyen kiélezett mérkőzéseket mindig az a csapat nyeri meg, amelyik a döntő pillanatokban kevesebbet hibázik. Többször elhúzott a Győr, de mindig vissza tudtunk jönni, ez pedig nagy teljesítmény. Sajnálom, hogy nem tudtunk legalább egy pontot szerezni, az én hibám is, mert az utolsó támadásnál én vittem bele Tóvizi Petrát ebbe a hibába. Köszönjük a szurkolóknak az egész éves támogatást, nélkülük nem sikerült volna ilyen jól a szezon.

Per Johansson: - Gratulálok a Debrecennek a fantasztikus szezonhoz, már azelőtt figyelemmel követtem a teljesítményüket, mielőtt az ETO edzője lettem. Két célunk volt ma, az egyik, hogy bebiztosítsuk, hogy jövőre is biztosan a Bajnokok Ligájában szerepeljünk, illetve, hogy felkészüljünk a BL négyes döntőjére. A DVSC SCHAEFFLER óriási küzdelemre késztetett bennünket, nagyot harcoltunk és szenvednünk is kellett. A szerencse is része a kézilabdának és ezúttal nekünk volt szerencsénk a végén.


Vida Gyula

Forrás: dvsckezilabda.hu

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...