KEK 2001/2002DVSC-Valdor-Sement Baku 36-32

Kis híján blamázs lett a vége

A Loki kézilabdázói nem igazán vették komolyan a KEK-visszavágót, így vasárnap kis híján kikaptak a behozhatatlan hátránya ellenére rendkívül lelkesen játszó bakui együttestől. A debreceniek szerencsére a hajrára összeszedték magukat, így végül sikerült elkerülniük a nagy blamázst.

2002. január 21. - Hajdú-Bihari Napló (Kozák Zoltán)

Fotó: Horváth Katalin

Az azeriek lelkesen küzdöttek

Női kézilabda KEK, 1. forduló, visszavágó:

DVSC-Valdor - Garabagh Baku 36-32 (18-15)

Hódos Imre-sportcsarnok, 800 néző, vezette: Bashev, Dobrev (bolgárok).

DVSC-Valdor: Szász - Szabados 5, Rácz 2, Gaál, SZŰCS 7, Kocsik 6/2, MADAI 6. Csere: Böcking (kapus), Galai 3, SZABÓ V. 6, Ovtus 1, Halcsik. Edző: Váczi Sándor.

Garadagh Sement Baku: Galkina - Nazarli, BABAJEVA 9/4, Alaszkarova 3, JAHANGIROVA 4, NECSAJEVA 7/1, LARJONOVA 4. Csere: Haszanova (kapus), Kulikova 1, Bekrina 3, Mammadova 1. Edző: Ludmilla Subina.

Kiállítások: 2, illetve 6 perc. Kizárva: Alaszkarova (51. perc).

Hétméteresek: 2/2, illetve 11/5.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 3-0, 6. p.: 3-3, 12 p. 10-5, 20. p.: 12-10, 25. p.: 15-14, 35. p.: 21-16, 39. p.: 21-22, 46. p.: 24-26, 50. p.: 26-28, 52. p.: 29-28.

A DVSC-Valdor játékosai a 45-20-as pénteki diadal után nem igazán koncentráltak a visszavágón, a bizonyítási vágytól fűtött, szerény képességű azeriek viszont annál inkább, aminek az eredménye az lett, hogy egy rendkívül szoros összecsapást láthatott a vártnál nagyobb létszámú publikum. Aki kijött a csarnokba, az jól is szórakozott, igaz, erre nem a magas színvonal, sokkal inkább a számos, komédiába illő jelenet adott okot. Megesett, hogy az azerieknek úgy is sikerült elügyetlenkedniük egy ziccert, hogy négyen vezethették rá a labdát egyetlen piros-fehér mezes játékosra, vagy hogy Kocsik Viktória egy labdaszerzés után úgy sétálhatott végig a pályán, hogy az összes

többi mezőnyjátékos a Loki hatosán maradt. Ezzel együtt a visszavágón hivatalosan pályaválasztónak számító bakui együttes minden dicséretet megérdemel, hiszen a behozhatatlan hátrány ellenére játékosai végig úgy küzdöttek a pályán, mintha minden esélyük meglett volna a továbbjutás kivívására.

Pedig az első játékrészben még úgy tűnt, ha nem is kiütéssel, de azért viszonylag simán nyer a több játékosát is pihentető hazai együttes. Az azerbajdzsániak azonban megérezték, hogy van keresnivalójuk a dekoncentráltan kézilabdázó Váczi-gárda ellen, s a második félidő első harmadában egy 6-0-s szériát követően a vezetést is átvették. Tíz perccel a vége előtt még mindig a vendégeknél volt az előny, akik ha biztosabban lövik a heteseket - a Garadagh összesen hat büntetőt hibázott el -, meg is nyerhették volna a visszavágót. A hajrára azonban végre összeszedték magukat a piros-fehérek, így sikerült elkerülniük a kínos vereséget.

A DVSC-Valdor kettős győzelemmel, 81-52-es összesítéssel jutott a KEK legjobb tizenhat csapata közé. A nyolcaddöntő sorsolását kedden délelőtt tartják a nemzetközi szövetség bécsi központjában.

Mesterszemmel

Váczi Sándor: - A célunkat elértük, kettős győzelemmel jutottunk tovább, a többit most inkább felejtsük el. A lányokban tudat alatt benne volt az első mérkőzés eredménye, és többen lélekben valószínűleg már a pénteki, Cornexi elleni hazai rangadóra készültek.

Ludmilla Subina: - Örülök neki, hogy megmutathattuk a sportszerű debreceni közönségnek, hogy lényegesen többet tudunk annál, mint amit az első, péntek esti találkozón mutattunk. Az akkori súlyos vereséget nemzetközi rutintalanságunk okozta.


Kozák Zoltán

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...