BL 2023/2024Győri Audi ETO KC-DVSC-Schaeffler 35-23

Komoly feladat: BL-folytatás Győrben

Szombaton, délután négy órakor az Audi ETO otthonában folytatja Bajnokok Ligája szereplését a DVSC SCHAEFFLER. Az A-csoport magyar derbijének mindkét résztvevője győzelemmel kezdett az elitsorozatban.

2023. szeptember 15., 17:48 - dvsckezilabda.hu (Szűcs Lajos)

A győriek ellen jóval több, mint száz mérkőzést játszott már a debreceni együttes. Találkoztak az NB I-ben, a Magyar Kupában, sőt anno a vidékbajnokságban, európai kupameccsen azonban még soha nem volt ilyen párosítás. Mint ahogy a nemzetközi porondon is az ETO lesz a DVSC első magyar ellenfele.

A győriek a Final Four-ba vágyó francia Brest Bretagne otthonában kezdték meg a BL-menetelésüket, méghozzá győzelemmel. A Rába-parti együttes sikerének értékét növeli, hogy az ETO meglehetősen kalandos úton jutott el a Franciaország nyugati részén található városba, a párizsi csatlakozás lekésése miatt a tervezettnél 24 órával később érkeztek a mérkőzés helyszínére. Mindez nem látszott a csapat vasárnapi teljesítményén, hiszen 24-23-ra nyertek a végletekig kiélezett meccsen. Az eredmény azt is megmutatta, hogy a győriek gyorsan túljutottak a Mosonmagyaróvár elleni váratlan bajnoki vereség okozta sokkon, sőt a pofon csak dacosabbá tette a csapat klasszisait. Az MTK elleni szerdai bajnokin már ismét egy könnyedén, hatalmas tempóban kézilabdázó csapatot láthattunk, amely 38-24-re győzte le a fővárosiakat.

A debreceni lányok a héten már másodszor vágtak neki egy hosszú útnak, a szerdai balatonboglári bajnoki után ezúttal a Kisalföld fővárosa volt a célpont. A csapat délelőtt tízkor indult el a Hódos parkolójából és délután három óra után foglalhatták el szobáikat a lányok a Hotel Famulusban. Nem sokkal később pedig már indult is a csapat a szombati BL-meccs helyszínére az Audi Arénába.

"Hosszú volt az út, ennek ellenére frissek vagyunk jó állapotban van a csapat, bízunk benne, hogy jól fog sikerülni a szombati BL-meccs - mondta már az Audi Arénában, a péntek délutáni edzés előtt Hámori Konszuéla - A Győr otthonában mindig nehéz játszani, szinte lehetetlen nyerni, úgyhogy ebben a szezonban először nem esélyesként lépünk pályára. De tavaly a két bajnokin és a Magyar Kupa elődöntőjében is nagyon közel voltunk az ETO-hoz, ha ezúttal is szoros mérkőzést tudunk játszani, akkor a végjátékban bármi megtörténhet."

Az Audi Arénában (9027, Győr, Tóth László utca) március 16-án, szombaton 16 órakor kezdődő Győri Audi ETO KC - DVSC SCHAEFFLER Bajnokok Ligája csoportmérkőzést két szerb hölgy, Vanja Antics és Jelena Jakovljevics vezeti majd. A mérkőzés EHF-ellenőre az egykori világklasszis szlovén kézilabdázó, a háromszoros BL-győztes Anja Freser lesz. A mérkőzést a Sport1 televíziós csatorna élőben közvetíti.


Szűcs Lajos

Forrás: dvsckezilabda.hu

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...