BL 2023/2024WHC Buducnost-DVSC-Schaeffler 21-27

Kulcsmeccs vár a lányokra

Vasárnap, délután négykor a montenegrói bajnok Buducsnoszt Bemax otthonában lép pályára a BL A-csoportjában a DVSC SCHAEFFLER, s egy esetleges győzelemmel karnyújtásnyira kerülne a továbbjutástól. A találkozót a Sport1 élőben közvetíti.

január 13., 17:00 - dvsckezilabda.hu (Vida Gyula)

Nincs megállás, a múlt hétvégi, franciaországi Bajnokok Ligája meccs és a szerdai, Vác elleni MK-találkozó után újra idegenben lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. Az úti cél ezúttal a montenegrói főváros, Podgorica, ahová nem egyszerű eljutni. A debreceni lányok szombat reggel a Hódosban edzettek, aztán elbuszoztak a Liszt Ferenc repülőtérre, majd innen belgrádi átszálással folytatták útjukat Podgorica felé. A tervek szerint este fél 11 körül érkeznek meg a Hotel Podgoricába.

A két csapat október 21-én lejátszott debreceni mérkőzését 27-22-re nyerte meg a Loki, főként kitűnő védekezésének köszönhetően.

"Nagyon kemény mérkőzésre számítok, hiszen mindkét csapat tisztában van azzal, hogy ez a továbbjutás szempontjából fontos összecsapás - mondta az októberi meccsen tíz gólig jutó Töpfner Alexandra. - Csakúgy, mint a debreceni meccsünkön, ezúttal is fontos lesz a védekezés. Nagyon sűrű a programunk, de remélem bírjuk az immáron hármas terhelést. Szeretnénk nyerni Podgoricában, hiszen ezzel nagyon közel kerülhetnénk célunkhoz!"

A DVSC SCHAEFFLER játékosai a szerdai Magyar Kupa továbbjutás után tudták elkezdeni a felkészülést a podgoricai BL-rangadóra. Jó, hír, hogy a Magyar Kupa meccsről kisebb sérülés miatt hiányzó Planéta Szimonetta és Grosch Vivien is a csapattal utazott, így teljes a keret.

A Bemax Arénában január 14-én, 16 órakor kezdődő Buducsnoszt Bemax - DVSC SCHAEFFLER mérkőzést két spanyol játékvezető, Javier Alvarez Mata és Yon Bustamante Lopez vezeti majd. A találkozó EHF ellenőre a bolgár Rosica Dimkova lesz. A meccset a Sport1 csatorna élőben közvetíti.


Vida Gyula

Forrás: dvsckezilabda.hu

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...