Tóth Nikolett

Már nem kell GPS Debrecenben, mondja a Loki kéziseinek új irányítója

Tóth Nikolett Vámos Petra távozásának következményeként szerződött a Lokiba. A csapat sikeres "motorcseréje" érdekében még a nyári szabadságából is beáldozott.

szeptember 21., 09:00 - dehir.hu (Gurbán György)

Fotó: dvsckezilabda.hu

Tóth Niki annak idején üstökösként tűnt fel a magyar női kézilabdázás egén, hiszen már tizenhat évesen bemutatkozhatott az élvonalban. A junior Európa-bajnok játékos még mindig csak huszonkét éves, de már sok minden van mögötte sikerből és megpróbáltatásból egyaránt. Most Debrecenben indul el újra a csúcsok felé.

Dehir: Lehet-e a pályafutásod debreceni elindulását egyfajta karrier-restartnak nevezni?

Tóth Niki: Egy játékos számára minden klubváltás ilyen, hiszen új impulzusok érik az embert, más edzői felfogások vannak és be kell illeszkedni a csapatba. Tehát, ha így nézzük a dolgot, lehet így fogalmazni. Abból a szempontból viszont nem, hogy én nem kezdeni, hanem folytatni szeretném a fejlődésemet a játék minden elemében. Ehhez pedig Debrecenben minden feltétel adott.

Dehir: Azért jutott ez az eszembe, mert nálad ez a szokásosnál indokoltabb. Hiszen a mosonmagyaróvári szereplésed nem sikerült úgy, ahogyan szeretted volna.

T. N.: Ez igaz annak ellenére is, hogy a sérülésemet megelőző időszakban sokat tanultam és fejlődtem, de az utolsó félév már rosszul sikerült, nem tudtam még elköszönni sem úgy, ahogyan szerettem volna. De szerencsére - le is kopogom - ma már minden rendben van velem.

Dehir: Annak idején nagyon fiatalon robbantál be az élvonalba, még a Fradi játékosaként. Akkor úgy tűnt, nagyon gyorsan, meredeken ível felfelé a karriered. Ám balszerencse akkor is ért.

T. N.: Sérülések akasztották meg leginkább a pályafutásomat. De utólag azt mondom: lehet, hogy ennek így kellett történnie, mert az én utam ezek szerint a lassabb tempójú fejlődésé, nekem több idő kell a kiteljesedéshez.

Dehir: Nem is biztos, hogy hosszú távon azoknak a pályafutása lesz a legsikeresebb, akik nagyon hamar jutnak nagyon magasra?

T. N.: Egyetértek. Nyilván alakulhatott volna szerencsésebben a sorsom korábban, de ez múlt idő. Már a jelenben kell kihozni magamból a maximumot.

Dehir: A tavalyi szezonban elég hamar megkerestek a debreceni vezetők.

T. N.: Amikor napirendre került Vámos Petra távozása, nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy tudomásom szerint először engem kerestek meg. Ezt óriási lehetőségnek tartottam már akkor is, olyannak, amivel élni szeretnék.

Dehir: Hamar be is bizonyítottad, milyen komolyan gondolod mindezt. Hír volt ugyanis, hogy már a többiek nyári szünidője alatt elkezdted az edzéseket Szilágyi Zoltán segítségével.

T. N.: Fontosnak tartottam, hogy minél előbb érezzem a kezemben a labdát. A lövőtechnikámnak is vissza kellett jönnie, ugyanis márciustól kezdve két hónapig nem tudtam játszani. Nagy segítség volt ez két hét külön tréning nekem.

Dehir: Milyen volt a Debrecenbe érkezésed első időszaka ahhoz képest, amire számítottál?

T. N.: Éppen olyan, amire gondoltam, jó hangulat és profi munka fogadott a csapatban. Tudom, hogy magasak az elvárások és a célok, de éppen azért jöttem ide, hogy nyomás alatt is tudjak fejlődni, teljesíteni.

Dehir: Egy csapat életében az irányító váltása, a "motorcsere" mindig meghatározó. Ezért volt annak komoly jelzésértéke, hogy a klub hozzád ragaszkodott.

T. N.: Sejtettem, hogy a Lokinak ajánlottak más lehetőségeket is, hiszen a csapat remekül szerepelt a Bajnokok Ligájában. Ezért is nagyon örülök, hogy kitartottak mellettem. Boldog vagyok, nem tagadom.

Dehir: A mostani felkészülés specialitása volt az olimpia közelsége, minél erősebb egy csapat, annál több játékosa tudott csak a későn csatlakozni társaihoz. Ennek tükrében hogyan látod a Loki állapotát?

T. N.: Egy újjáépülő csapatnál nem könnyű a helyzet, ez látszott az első közös meccsünkön, a Vipers ellen, de a Lokit intelligens és motivált játékosok alkotják. Szerintem egyébként vesztes mérkőzésből többet lehet tanulni, mind egy sokgólos győzelemből, amikor a hibáknak alig van súlya. Tehát, ha nem is az első bajnoki fordulókra, de nemsokára össze fog állni minden nálunk. (Ezt az Esztergom elleni vereség meg is mutatta. A szerk.)

Dehir: És összeállt már benned Debrecen, mint város?

T. N.: Elég jól, már nem kell a GPS a tájékozódáshoz, ebben segített, hogy gyakran töltünk együtt szabadidőt is. Tetszik a város, kellemesen élhetőnek tartom. Jó helyem van nekem itt...


Gurbán György

Forrás: dehir.hu

Játékos adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

szeptember 24., 13:28

Móré Erzsébet: Generációkon át

A beállós a sikeres DVSC ifiből került a felnőtt csapatba 1959-ben, majd négy szezon után a helyi rivális Dózsába igazolt. Ma már büszke nagymamaként figyeli és támogatja a szintén sportoló unokáit. Tovább...

szeptember 21., 19:17

Újra a helyes úton

Az Esztergom elleni váratlan hazai vereség után, az MTK elleni idegenbeli meccsen javított a DVSC SCHAEFFLER. Tovább...

szeptember 21., 09:00

Már nem kell GPS Debrecenben, mondja a Loki kéziseinek új irányítója

Tóth Nikolett Vámos Petra távozásának következményeként szerződött a Lokiba. A csapat sikeres "motorcseréje" érdekében még a nyári szabadságából is beáldozott. Tovább...

szeptember 20., 16:00

Idegenben javítana a DVSC SCHAEFFLER

Szombaton 15 órakor ismét Budapesten, ismét a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban lép pályára a DVSC SCHAEFFLER, az ellenfél ezúttal az MTK-Budapest csapata lesz. Tovább...

szeptember 14., 20:16

Fájó pofon az újonctól

A fegyelmezetten játszó Esztergom megérdemelten győzött a sokat hibázó és teljesen széteső DVSC SCHAEFFLER ellen. Ez volt az a nap, amikor semmi sem sikerült. Tovább...