Még több pénzt kapnak a lányok

Továbbra is DVSC-Valdor néven játszanak a debreceni kézilabdázók

2001. augusztus 10. - Hajdú-Bihari Napló (Kozák Zoltán)

Újabb egy évig, a korábbinál lényegesen nagyobb összeggel támogatja a Loki női kéziseit az eddigi névadó szponzor, a Hajdú-Bét Rt., így a lányok a 2001/2002-es idényben is DVSC-Valdor néven szerepelnek.

Az erről szóló megállapodást csütörtökön, a sajtó nyilvánossága előtt írta alá Komáromi Ákos, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője és Boros Attila, a Hajdú-Bét Rt. vezérigazgatója. A névadó szponzori szerződésben szereplő összeget nem hozták nyilvánosságra, a felek pusztán annyit árultak el, hogy az a tavalyihoz képest jelentős mértékben emelkedett. Az elmúlt bajnokságra a Hajdú-Bét 10 millió forintot fizetett a Lokinak.

Komáromi Ákos a következő szezonra vonatkozó tervekről szólva elmondta, hogy 75 milliós költségvetéssel számolnak, amelynek hozzávetőleg a felére már most megvan a fedezet, míg a többit az elkövetkező hónapokban kell szívós munkával előteremteni. Ez azzal együtt is nehéz feladatnak ígérkezik, hogy a klub több mint száz támogatóval áll kapcsolatban. Az ügyvezető kiemelte, hogy az utóbbi két évben a klubot üzemeltető kft. minden kötelezettségét időben teljesítette.

- A szűkös körülmények között rendkívül profi módon gazdálkodnak a kézilabdázók, ami nem jellemző a másik két debreceni élvonalbeli klubra, a futballistákra és a kosárlabdázókra - szólt dicsérőleg a DVSC-Valdomál folyó munkáról Pajna Zoltán alpolgármester, aki a kft-ben 51 százalékban tulajdonos önkormányzatot képviselte. A DVSC Kézilabda Kft. törzstőkéje egyébként pillanatnyilag 9 millió forint, amelynek a maradék 49 százalékán tizenkét vállalkozó osztozik.

Ami a szakmai célokat illeti, a csapatnak a következő évben mindenképpen be kell kerülnie a rájátszás legjobb hat csapata közé. Medgyessy Sándor edző szerint arról még korai beszélni, hogy ott hol végez majd a Loki, ám ők szeretnék minél jobban megközelíteni a dobogósokat. A vezetőedző, illetve segítője, a frissen kinevezett Váczi Sándor huszonhárom fős kerettel dolgozhat együtt, amelyben - szinte egyedülálló módon - tizenkilenc saját nevelésű játékos szerepel majd.

Időközben elkészült a csonka, 11 csapatos NB I. órára lebontott menetrendje is. Eszerint Nyilasék szeptember 7-én pénteken 18 órakor kezdenek Békéscsabán, míg hazai környezetben először csak az ötödik fordulóban, szeptember 22-én, szombaton 17 órától a Vác ellen lépnek pályára. A 2001/2002-es szezonra a felnőttek 7000, a diákok és a nyugdíjasok pedig 4500 forintért válthatnak bérletet.


Kozák Zoltán

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...