BL 2023/2024DVSC-Schaeffler-Vipers Kristiansand 28-29

Micsoda vasárnap lesz!

Amikor szeptemberben nekivágott a DVSC SCHAEFFLER a Bajnokok Ligája szezonnak, csak titkon reménykedtünk abban, hogy a csoportkörön túl is lesz folytatás. Pedig lesz, méghozzá nem is akármilyen: a legutóbbi három sorozat győztese, a Vipers Kristiansand látogat vasárnap a Hódosba.

március 16., 16:00 - dvsckezilabda.hu (Szűcs Lajos)

A norvég sztárcsapat nem bízta a véletlenre, már pénteken megérkeztek Debrecenbe, szombat délelőtt pedig a meccs helyszínén edzett a Vipers. A kristiansandi együttes hazája bajnokságát százszázalékos teljesítménnyel vezeti, s a Bajnokok Ligájában is simán lépett tovább. Pedig a csoportkör félidejénél cseppet sem állt jól a címvédő, hiszen két győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel még rezgett a léc. Ekkortájt Anna Vjahirjeva sérülés miatt hiányzott, nélküle pedig nem működött tökéletesen a gépezet.

Aztán a folytatásban már újra egy erőt sugárzó Viperst láthatott a közönség, a csoportkör második etapjában öt győzelem mellett csupán kétszer maradt pont nélkül a norvég együttes, s végül a B-csoport negyedik helyén zárt. A Vipers az elmúlt hétvégén a második helyen álló Storhamar otthonában nyert 30-20-ra, majd szerdán az Oppsal vendégeként szerzett könnyedén két pontot (30-35). Ezen a meccsen Hlavaty Tamás vezetőedző nem erőltette túl a keret kulcsembereit.

A debreceni lányok a fárasztó MK négyes döntő után hétfőre pihenőt kaptak, kedden kezdték meg a közvetlen felkészülést a BL-nyolcaddöntőre. A Magyar Kupa bronzmérkőzését kisebb betegsége miatt kihagyó Petrus Mirtill meggyógyult, így a két térdműtét utáni rehabilitációját végző játékoson, Juhász Katán és Hámori Konszuélán kívül teljes a keret. Ráadásul Koni ezen a héten már mankó nélkül közlekedhet, így többet tud együtt lenni a társakkal, ami határozottan jót tesz a hangulatnak.

"Hatalmas eredmény számunkra, hogy ott lehetünk a Bajnokok Ligája rájátszásában - mondta a Vipers elleni hazai mérkőzés előtt csapatunk horvát kapusa, az MK-bronzmeccsen remeklő Gabrijela Bartulovic. - Nagyon várjuk már a címvédő Vipers elleni mérkőzéseket. Igyekszünk a lehető legtöbbet kihozni magunkból, meglátjuk ez mire lesz elég. Jól ismerjük ellenfelünket, sokszor láttuk őket a tévében. Nehéz felkészülni belőlük, hiszen rengeteg klasszis szerepel a norvég együttesben. Katrine Lunde és Anna Vjahirjeva a legjobbak közül is kiemelkedik, kulcsfontosságú lesz, hogy ellenük mire leszünk képesek. Fontos, hogy a saját játékunkra koncentráljunk és tényleg a maximumot nyújtsuk."

A március 17-én, vasárnap 14 órakor kezdődő DVSC SCHAEFFLER - Vipers Kristiansand Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első mérkőzését a román Cristina Lovin és Simona Raluca Stancu vezeti majd, az EHF-ellnőr az izraeli Slomo Cohen lesz. A mérkőzést a Sport1 televíziós csatorna élőben közvetíti.

A mérkőzésre a belépők nagy része elkelt, alig több mint 100 jegy vár még gazdára. Helyre szóló jegyet még a kapu mögé, az L-szektorba lehet vásárolni 5000 forintos áron, ezen kívül nem helyre szóló belépők vannak 3500 forintért. Jegyeket továbbra is online vásárolhatnak honlapunkon a JEGY/TICKET menüpont alatt - https://dvsckezilabda.hu/jegy-es-berlet/

Amennyiben marad belépő, úgy a Hódos Imre Rendezvénycsarnok pénztára a mérkőzés napján két órával a kezdés előtt, délben nyit majd ki, ugyanekkor lesz kapunyitás.

Ezúttal is készültünk tematikus pólóval, melyet rendkívül kedvezményes áron, 1000 forintért vásárolhatnak meg a mérkőzés helyszínén a shopban, illetve a bejáratnál lévő standoknál.

Felhívjuk kedves szurkolóink figyelmét, hogy a csoportmérkőzésekre szóló Bajnokok Ligája és kombinált bérletek a Vipers Kristiansand elleni nyolcaddöntőre nem érvényesek! A találkozó csak belépő megváltásával látogatható!


Szűcs Lajos

Forrás: dvsckezilabda.hu

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...