Galai, Mihaela

Miki gólkirálynői címre tör

A DVSC-Valdor átlövője hat meccsen 63-szor volt eredményes, és második a góllövőlistán.

2003. január 28. - Hajdú-Bihari Napló (Kozák Zoltán)

Fotó: Czeglédi Zsolt

Galai mostanság szinte megállíthatatlan

Miközben a Loki női kézisei mostanában nem valami fényesen muzsikálnak, a csapat egyik játékosa élete talán legjobb formáját mutatja. Mihaela Galai idén hat találkozón már 63-szor volt eredményes, a Fradinak legutóbb 14 gólt dobott.

NAPLÓ: Korábban nagyon sok kritika érte a játéka miatt, most pedig egyértelműen a csapat húzóemberének számít. Mi áll a látványos formajavulás hátterében?

M. Galai: Úgy érzem, Komáromi Ákos maximálisan megbízik bennem. Ha valami nem sikerül, azt mindig megbeszéljük, soha nem kapok szidást, és úgy látszik, ez a fajta edzői hozzáállás ilyen teljesítményt hoz ki belőlem.

NAPLÓ: Futószalagon termeli a gólokat, az FTC ellen különösen jól ment a játék, hiszen nem csak átlövésből, hanem szélről és a saját térfeléről is betalált.

M. Galai: Ez nem csak az én érdemem, mindenki küzdött-hajtott, kár, hogy nem sikerült meglepnünk a Fradit.

NAPLÓ: Vajon mi az oka annak, hogy a fővárosi zöld-fehéreknél lényegesen gyengébb csapatok ellen nem igazán ment az utóbbi időben a Lokinak?

M. Galai: Ha nagy a tét, akkor valami oknál fogva mindig görcsössé válunk, és bármennyire is akarjuk a sikert, végül rendre alulmaradunk, így volt ez a görögök elleni hazai meccsen és a Vác ellen is. A hét végén viszont úgy léptünk pályára, hogy játszunk egy laza edzőmeccset, és lám, az eredmény az lett, hogy a vártnál sokkal jobban megszorongattuk a ferencvárosiakat.

NAPLÓ: A debreceni közönség egy része is sokat bírálta egy időben. Változott-e a szurkolókkal való kapcsolata az utóbbi hetekben?

M. Galai: Mostanában sokkal többen köszönnek rám, sokszor a városban is megállítanak a drukkerek. Úgy érzem, kezdenek megszeretni a debreceni kézilabdabarátok.

NAPLÓ: Hatalmas lendülettel tör felfelé az NB I. góllövőlistáján. Már csak egy vetélytárs, a szparis Víglási előzi meg. Gondol-e a gólkirályi címre?

M. Galai: Miért is ne? Persze vannak még néhányan, akik hasonló babérokra törnek, de nagyon bízom abban, hogy továbbra is jól megy majd a játék és a bajnokság végéig versenyben leszek e büszke címért. Persze a legfontosabb a csapat szereplése, remélem, tavasszal majd megmutatjuk, mire is vagyunk képesek valójában.


Kozák Zoltán

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

Játékos adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...