NBI 1999/2000Cornexi-Alcoa-DVSC-Valdor 21-22Bíró Imre

"Ne szólj szám, nem fáj fejem!" - Bíró Imre, a DVSC-Valdor trénere betartotta könnyelműen tett ígéretét

Bíró Imre szavatartó ember. És most már kopasz is. A Loki kézisei ugyanis - számon kérve a tré­ner ígéret - a székesfehérvári győzelem után kopaszra bo­rotválták edzőjük fejét.

1999. november 5. - Hajdú-Bihari Napló (Kozák Zoltán)

Fotó: Czeglédi Zsolt

Az ész a fontos, nem a haj

Amikor a DVSC-Valdor mestere a Mostarban aratott győzelem után megszabadult egyhetes borostájától, Szász Andrea, a csa­pat hangadója a következő ötlet­tel rukkolt elő: ha a Loki Fehérvárott legyőzi a Cornexi-Alcoa gár­dáját, akkor a lányok kopaszra nyírják Biró Imre fejét. Az edző nem ellenkezett, mondván, ő nem akar semmi jónak az elrontója len­ni. Ha a játékosoknak ez kell ah­hoz, hogy nyerjenek, ő készséggel áll elébe.

Mint utólag kiderült, Bíró Im­re túlságosan könnyelmű volt. A piros-fehérek óriási meglepetésre két ponttal tértek haza Fehérvár­ról, s a csütörtöki edzésre maffió­zónak beöltözött, öltönyben, kalap­ban és cigarettával a szájában ér­kező trénert villanyborotvával fo­gadták. Borókék nem kegyelmeztek, óriási nevetés közepette kéz­ről kézre járt a szerszám, a lányok mindössze annyit voltak hajlan­dóak engedni, hogy csak(?) három milliméteresre borotválták edző­jük haját.

- Nem ez az első alkalom, hogy igy jártam - mondta az immár tar edző. - Az 1988-as olimpián érem­esélyesek voltunk, ám ez első két meccsünket elvesztettük, s akkor is egy ugyanilyen könnyelmű ígé­retet tettem. Miután az NDK elle­ni sikernek köszönhetően végül bejutottunk a legjobb négy közé, a fiúk ollóval a kezükben nekem is estek. Szöulból hazaérve aztán édesanyám azt mondta: olyan csú­nya még akkor sem voltam, ami­kor megszülettem.

A Cornexi elleni siker titka Bí­ró Imre szerint egyébként az volt, hogy rendkívül jól motiváltak vol­tak a lányok, s mivel ezúttal ke­vesebb időt kellett fordítani a csa­pat lelki felkészítésére, nagyobb szerep jutott a szakmának. Reme­kül sikerült a Köstner-gárda feltérképezése, s szerencsére az edzői elképzeléseket a játékosok meg istudták valósítani. A tréner utólag azt is bevallotta, hogy Mostarban még csak mintegy tizenöt százalék esélyt látott arra, hogy a Loki megnyeri a szerdai bajnokit.

Bíró Imréhez hasonlóan Komá­romi Ákos, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője is nehéz helyzet­be hozta önmagát. A korábbi si­keredző ugyanis a meccs előtt megígérte, győzelem esetén a gár­da már másnap megkapja a fehér­vári találkozóért járó kiemelt pré­miumot. Az ügyvezető minden kö­vet megmozgatott, a pénz jelentős részét elő is teremtette, ám ad­minisztratív okok miatt végül péntekre kellett halasztani a ki­fizetéseket.


Kozák Zoltán

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

Vezetőedző adatlapja: sportstatisztika.com

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...