BL 2023/2024DVSC-Schaeffler-SG BBM Bietigheim 26-36

Nem volt esély a német bajnok ellen

A fizikálisan jóval erősebb Bietigheim Xenia Smits és a remekül védő Szikora Melinda vezérletével hamar komoly előnyt épített ki, s magabiztosan szerezte meg a két pontot.

2023. szeptember 24., 17:06 - dvsckezilabda.hu (Vida Gyula)

Megtelt a Hódos a Bietigheim elleni BL-csoportmeccsre, s bár az ellenállhatatlan Xenia Smits két találatával hamar előnyt szereztek a vendégek, az elején a Kácsor Gréta-Petrus Mirtill duó tartotta meccsben az elfogódottan játszó debreceni csapatot. A folytatásban viszont folyamatosan nőtt a vendégelőny. Szikora Melinda remekül védett, így gyors gólokat szereztt a Bietigheim, felállt fal ellen pedig betörésekre alapoztak a vendégek, a fizikális különbségeknek köszönhetően többnyire eredményesen.

A szünetben a DVSC Kézilabda Család Halhatatlanjait köszöntötte a klubvezetés.

A folytatásban tovább nőtt a különbség, már 13 góllal is vezetett a Bietigheim. Rendeztük a sorokat, próbálkoztunk a hét a hat elleni játékkal, és sikerült is felzárkózni. A hajrában néhány furcsa ítélet inkább minket sújtott, így nem lett még szorosabb, de a jobban játszó, fizikálisan jóval erősebb német bajnok magabiztosan, megérdemelten szerezte meg a két pontot.

DVSC SCHAEFFLER - SG BBM BIETIGHEIM (német) 26-36 (12-18)

Debrecen, 2000 néző. V: Budzak, Zahradnik (szlovákok)

DVSC: Gabriel - Töpfner 5 (4), Vámos P. 3, Füzi-Tóvizi, Planéta 3, Kácsor 3, PETRUS 3. Csere: Bartulovic (kapus), Jovovics 1, Hámori K. 1, CSERNYÁNSZKI 3 (1), E. Johansson, Haggerty 1, Vámos M. 2, M. Costa. 1. Edző: Szilágyi Zoltán.

BIETIGHEIM: SZIKORA 1 - Faluvégi 2, Kudlacz-Gloc 6 (4), I. Smits, Gassama 1, X. SMITS 8, MALA 7 (3). Csere: Moreschi (kapus), A. Johansen 1, Dulfer 2, DÖLL 3, I. Andersson 2, Behrend 1. Edző: Jaob Vestergaard.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 2-2. 9.p.: 4-7. 14. p.: 6-10. 20.p.: 8-14. 41. p.: 14-27. 45.p.: 18-27

Kiállítások: 18, ill. 12 perc

Hétméteresek: 7/5, ill. 8/8

MESTERMÉRLEG:

Szilágyi Zoltán: - Ma szembejött velünk a valóság, a saját bőrünkön érezhettük, milyen a világelit ellen játszani. Fizikailag egyszerűen nem tudtuk felvenni a versenyt az ellenféllel. Ezzel együtt, pontosabb játékkal lehetett volna ez egy szorosabb meccs, de nagyon sok helyzetet kihagytunk. A lőtt gólok számával azt hiszem elégedett lehetek, de a 36 kapott gól nagyon sok.

Jakob Vestergaard: - Mindig nehéz Magyarországon, Debrecenben játszani, így bár mi voltunk az esélyesek nem számítottunk egyszerű meccsre. Remekül védekeztünk, ebből könnyű gólokat szereztünk, s az első játékrészben komoly előnyt építettünk ki. Szünet után akadt egy gyengébb periódusunk, ezt jól használta ki a hazai csapat, amelyről tudom, hogy ennél többre képes.


Vida Gyula

Forrás: dvsckezilabda.hu

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...