NBI 2008/2009DVSC-Aquaticum-BB-FTC-RightPhone 35-29

Parádés bajnoki nyitány

A Fradit győzték le Pastrovicsék egy fantasztikus hangulatú összecsapáson.

2008. szeptember 7., 19:36 (DZ)

NB I, 1.forduló:

DVSC-Aquaticum - Budapest Bank-FTC 35-29 (14-16)

Debrecen, 1600 néző.

Vezette:Herczeg, Südi.

DVSC-Aquaticum: Pastrovics - Csáki 3, Soós 2, Uhraková 3, Synkarenko 7/4, Crap 7/1, Stuparicová 3. Cserék: Szabó 5, Hornyák 3/1, Bognár 1, Kiss (kapus), Marin, Szrnka 1, Kovács.

Budapest Bank-FTC: Sidorova - Berta 4, Németh 3, Szamoránsky P. 4, Szucsánszki 12/5, Zácsik 4, Szabó. Cserék: Bogdán, Kenyeres 4, Szamoránsky A., Dajka, Szádvári 1, Mohácsik, Erdélyi L. (kapus).

A mérkőzés alakulása: 6.p.: 4-2, 10.p.: 7-4, 16.p.: 8-8, 22.p.: 10-12, 26.p.: 13-13, 37.p.: 19-16, 45.p.: 26-20, 50.p.: 31-21, 56.p.: 33-26.

Kiállítások: 16, ill. 6 perc. (Szabó V. piros lap 56.p.)

Hétméteresek: 6/6, ill. 5/5.

Már a mérkőzés előtt megkezdődött a rivális szurkolótáborok hatalmas hangpárbaja, ami sejtette, hogy a találkozón sem lesz síri csend. Hát nem is volt! A Lokiban mindenki tudta vállalni a játékot a szezonnyitón, amely azért volt különösen érdekes, mert három játékosunk (Lulu, Sóska és Pasi) is éppen a Fraditól érkezett nyáron.

Hazai vezetéssel telt el az első játékrész fele, amikor elkezdett kapkodni a Bakó-alakulat. Hibák sora csúszott a játékba és Fradi ezt kihasználva átvette a vezetést. Nagy hátrányt jelentett, hogy két klucsemberünk (Vali és Syna) hamar összeszedett két-két kiállítást, így a szakvezetésnek "jegelnie" kellett őket. A huszonkettedik percben 5-1-re a Loki vezetett a büntetések terén. A zöldeknél Szucsánszki és Zácsik szerezte a gólok zömét, ahogyan azt várni lehetett. A félidő vége előtt Bognár találatával (14-13) ismét a pirosak voltak előnyben, de néhány villanás után már megint a fővárosi drukkerek lehettek elégedettebbek.

A szünet jót tett Bakó Botond gárdájának, mert egy öt-nullás rohammal indítottak a cívisváros kedvencei. Időt is kért Elek Gábor, de ez csak arra volt jó, hogy háromra jöjjenek fel (22-19) tanítványai. Végre Daniela Crap is elkapta a fonalat, átlövései élményszámba mentek. Pasi védéseivel elbizonytalanította volt társait, akik megszeppenve vették tudámásul, hogy a debreceni lokomotív kerekei alá kerültek. Robogott a csapat, a fővárosiaknak nem volt vezéregyénisége ezekben a percekben. A szakvezetés visszahozta Synkarenkot, akinek megmozdulásai mindig gólveszélyt jelentettek. Szabó Valit is sikerült számos alkalommal megjátszani, a beálló pedig élt a lehetőségekkel.

Az ötvenedik percben zúgott a lelátó debreceni része: "Tíz, tíz, tíz!" Csáki Viki ugyanis ennyire növelte a különbséget a két együttes között.Eldőlt a két pont sorsa, innen már nem volt visszaút a Fradi számára. Bakó Botond lányait öröm lehetett nézni a kiváló hazai drukkereknek.

Hogy ne legyen minden szép és jó, arról megint a Fradi közönsége gondoskodott. Előbb egy dob repült a pályára, majd alig pár másodperccel később pedig egy égő fáklya. Utóbbi nem sokkal ment el a zöldek cserekapusának feje mellett. A meccs pár percre megállt, figyelmeztetni kellett a vendégeket. Az incidens után folytatódott a találkozó, amelyen jelentős változás már nem történt. Bejöttek cseréink (Évike, Zia, Hugi és Alina), akik szintén próbáltak hozzátenni a sikerhez.

A találkozót megérdemelten nyerte meg a Loki, mert a szünet után ellenállhatatlanul játszott és a fiatal Fradit felőrölte a rutin. A Nissan Hovány ajándékát Tetyana Synkarenko kapta, mint a hazai gárda legjobbja. A Sport 1 szerint is ő játszott a legkiválóbban. Folytatás jövő szombaton Hódmezővásárhelyen, meg még előtte a fegyelmi tárgyaláson a bedobálások miatt.


DZ

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...