NBI 2006/2007DVSC-Aquaticum-Cornexi-Alcoa 27-22

Parádés védekezés és hajrá = Győzelem!

Nagyon fontos két pontot szerzett csapatunk az egyik legnagyobb rivális ellen.

2006. november 9., 19:56 (DZL)

Női bajnokság, 11.forduló:

DVSC-Cornexi Alcoa-HSB Holding 27-22 (13-12)

Debrecen, 1800 néző.

Vezette: Kékes Cs., Kékes P.

DVSC: Király - Csáki 1, Latakaité 4, Rácz 1, Szabó V. 3, Szűcs 6, Stuparicová 2. Cerék: Benyáts 4/1, Sopronyi 2/1, Orbán 4, Kiss É. (kapus).

Cornexi: Fekete - Balogh 3, Kordjuk 2, Vijunaité 1, Tápai 1, Triscsuk 1, Kenyeres 4. Cserék: Valova, Szrnka 3, Pádár 3, Őri 4, Djeric (kapus).

Kiállítások: 2, ill 6 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill 0/0.

A mérkőzés alakulása: 5.p.: 3-2, 11.p.: 6-4, 19.p.: 11-6, 25.p.: 12-9, 36.p.: 15-14, 46.p.: 19-17, 52.p.: 21-20, 58.p.: 26-22.

A mérkőzés legjobbja a Sport 1 szerint: Ruta Latakaité (DVSC).

A sérült Tánya Vorozscova nélkül nehéznek ígérkezett a rangadó. Az ukrán kapus helyett Király Annamária kapta meg a lehetőséget Bíró Imrétől. Pikáns gólnak voltunk az elején szemtanúi: pont az a Szabó Vali nyitotta meg a gólok sorát, aki a Coritól tért vissza városunkba. Ő és Gabi voltak az első tíz perc legeredményesebbjei a hazai oldalon. ketten ötször köszöntek be az amúgy jól védő Fekete kapusnak. Mikor már kezdett volna meglépni a Loki (11-6), Vura mester nem bírta tovább cérnával Tápaiék gyenge játékát és időt kért. Meglepetésre csak a 21.percben állt be a válogatott Orbán Annamária, aki pont az addig kiválóan lövő Gabica helyére állt be. Kicsit feljavult a fehérvári alakulat, mi pedig nem koncentráltunk úgy, ahogy addig. Ennek az lett az eredménye, hogy Kenyeresék egy gólra feljöttek.

A második félidőt Kiss Éva kezdte a debreceni kapuban. Visszatért Szűcs Gabi is,és ha már itt volt, akkor ismét begyújtotta a rakétákat. Ott folytatta ezen az estén, ahol a múlt héten abbhagyta. Akkor a válogatott legjobbja volt a szlovákok ellen. Végig szoros volt a játékrész, a Cornexi többször is vezethetett volna, de Szrnkáék mindig elrontották támadásaikat. Jött egy-két bravúr Kiss Évától, ami azt jelentette, hogy nem hagytuk magunkat befogni. Az utolsó öt perc kezdődött. Évike helyett ismét Kiri védett. A mezőnyjátékosok elkezdtek úgy védekezni, ahogy tudnak. A Cori nem volt képes találatot elérni, mi pedig robogtunk és gólt lőttünk. Kiri két irtózatosan fontos védéssel örvendeztette meg a megint csillagos ötösre vizsgázó drukkereket. Csapatunk meglépett az elfáradó fehérváriaktól. Eldőlt minden. Tombolt a lelátó, győztünk.

Lányaink összeszedték magukat és egy nagyon fontos rangadót nyertek meg az egyik rivális ellen. Ezzel a védekezéssel, valamint hajrával még sok szép siker vár ránk. Csak így tovább, csajok!!!

Nyilatkozatok (Bíró I., Vura J., Szűcs G., Őri E., Kiss É., R.Latakaité, Király A., Szabó V.) holnap!

Következik: Vác-DVSC, nov. 15. (szerda)

Ifi: DVSC-Cornexi 39-30 (22-13)

L.d.: Kovács A. 15, Hornyák 7, Kazai 6 gól.


DZL

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...