NBI 2016/2017Siófok KC-DVSC-TVP 28-28Csáki Viktória

Pasi hiába próbálkozott

Csáki Viktória biztos kezű ítéletvégrehajtó volt, nyolcból nyolc büntetőt bevágott.

2016. november 12. - Hajdú-Bihari Napló (Boros Norbert)

Fotó: Derencsényi István

Csáki Viktória eddig 18-ból 16 hetest értékesített

Hihetetlen izgal­makkal ért véget a Siófok - DVSC-TVP női bajnoki összecsa­pás szombaton: a debreceniek egy időn túli hétméteressel szereztek pontot a Balatonnál. A 28-28-ra végződő küzdelmes találkozó két ellentétes félidőt hozott, az első 30 percben a Siófok diktált, már nyolc góllal is vezettek Triscsukék, majd jött a második játékrész, ami­kor feltámadt a cívis hölgy­koszorú, s végül döntetlennel zárult a derbi. De vajon miért volt annyira indiszponált a Loki a meccs elején? - tettük fel a kérdést Csáki Viktóriának, a meccs hajdúsági hősének.

Fordult a kocka

- Nagyon jó a felvetés, ezt már a meccs utáni sajtótájékozta­tón is megkérdezték - kezdte a beszélgetést a 9 gólt szerző jobbszélső. - Rengeteg hibával játszottunk, mindent elárul, hogy a 9. percben szereztük az első gólunkat. Az volt a legbosszantóbb, hogy meg­voltak a lehetőségeink, csak egyszerűen nem vettük észre a kínálkozó helyzeteket. A szü­netben az edzőnk, Tone Tiselj viszonylag higgadt volt, csak azért volt mérges, mert nem hajtottuk végre azokat a dol­gokat, amelyeket a meccs előtt kért tőlünk. Szerencsére a szü­net után változtatni tudtunk, összeállt a védekezésünk, feljavult a kapusteljesítmé­nyünk, kevesebb volt a tech­nikai hiba és jól támadtunk. Azt azért meg kell jegyezni, hogy Asma Elghaoui kiválásá­val könnyebb dolgunk volt, s ezt a sanszot jól használtuk ki. A legvégén egy kis szerencse is kellett a pontszerzéshez, de a lényeg, hogy sikerült!

Biztos kézzel

Nemcsak Fortunára, hanem Csáki Viktóriára is szükség volt az ikszhez, hiszen a bal­kezes játékos lőtte be a sors­döntő, időntúli hetest - rá­adásul előtte már hét büntető tértékesített.

- Bevallom, egész héten rosszul ment a hetesek lövése, rengeteg labdát lőt­tem mellé vagy a kapufára. Nagyon örültem, amikor Sió­fokon bement az első kísérle­tem. Elismerem, a hatodiknál és az utolsónál izgultam, ám ez nem látszott a végeredmé­nyen. Igencsak megnehezítet­te a dolgom az ellenfél kapusa, Pastrovics Melinda, azaz Pasi, mert szinte minden kísérlet előtt kitalált valamit, amivel megpróbált kizökkenteni, de nem járt sikerrel - fogalmazotta Csakesz becenévre hallgató játékos, aki hozzáfűzte, egy­hetes szabadságot kaptak a lokisták, ám a napok nem tel­nek munka nélkül, hiszen összesen 11 futó- és kondiedzést kell elvégezniük a lányoknak.

Az új ítéletvégrehajtó

Csáki Viktória 17 évesen debü­tált a DVSC-ben, s a jelenleg 30 esztendős szélső eddig az idé­nyig mindössze egyszer lőtt büntetőt tétmérkőzésen, még­pedig a Metz színeiben egy francia kupameccsen. Idén viszont rendre odaállhat a hét­méteres vonalhoz, s rendkívül hatékonyan végzi el a büntetőket, 18 kísérletéből mindössze kettő nem volt sikeres.

- Az a titkom, hogy felkészülök az ellenfél kapusaiból. Nem dön­töm el előre, hova fogom lőni a labdát, mindig az adott hely­zet, illetve a hálóőrök mozgása hozza, hogy a kapu melyik ré­szét veszem célba. Eddig elég jól bejött.


Boros Norbert

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

Játékos adatlapja: sportstatisztika.com

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...