NBI 2021/2022DVSC-Schaeffler-Mosonmagyaróvár 28-19

Rangadó a bronzérmes ellen!

Pénteken 18 órakor rangadó a Hódosban: a legutóbbi bajnokság bronzérmesét, a Mosonmagyaróvárt fogadjuk!

2021. október 21., 17:01 - dvsckezilabda.hu

Aki ott volt, nem feledi a döbbent csendet, ami tavaly szeptember 4-én, a Mosonmagyaróvár elleni hazai meccs végén a Főnix Csarnokra telepedett. A vendégek 31-30-ra nyertek, s ezzel a sikerrel indultak el azon az úton, amely a bronzéremig vezetett, míg a debreceni lányok az egész szezonban görgették maguk előtt a vereség okozta hátrányt. Némi gyógyírt jelentett a sebekre, hogy február utolsó napján sikerült nyerni a Móvár otthonában, de igazán egy hazai siker tenne jót a lelkeknek!

Az MKC kerete alaposan átalakult a klubtörténeti siker után, kulcsemberek sora távozott, válogatott kézilabdázók érkeztek, de úgy tűnik, a változások ellenére is acélos maradt Gyurka János csapata. A nyitányon a címvédő Ferencváros otthonában kaptak ki, aztán magabiztosan győzték le az Érdet, pontot szereztek idegenben az MTK ellen, majd a legutóbbi játéknapon kiütötték a Vácot. Ellenfelünk házi góllövőlistáját Tóth Eszter vezeti 29 találattal, névrokona, Tóth Gabriella 27-szer volt eredményes négy meccsen.

A még százszázalékos DVSC SCHAEFFLER a válogatott szünet előtt fontos meccset nyert meg a Vác otthonában, s ezen a találkozón már pályára lépett az első három fordulót sérülése miatt kihagyó Kovács Anna.

"Már az edzőmeccseken is nagyon rosszul éreztem magam a pályán kívül, s bajnokikat pedig borzasztó volt a lelátóról nézni - emlékezett a visszatérése előtti időszakra Kovács Anna. - Láttam kívülről a játékot, sok szituációban éreztem, hogy most tudnék segíteni, de nem tehettem."

Kovács Anna a 2020/21-es szezonban két meccsen 15 alkalommal volt eredményes a Mosonmagyaróvár ellen, pénteken is szükség lesz a góljaira.

"Nagyon kemény mérkőzésre számítok, az biztos, hogy ellenfelünk az egész meccsen futni fog, erre fel kell készülnünk - beszélt immár a Mosonmagyaróvár elleni rangadóról jobbátlövőnk. - Lehet, hogy sablonosan hangzik, de a legfontosabb, hogy a védekezésünk stabil legyen, ha emellett támadásban is meglesznek a jó dolgaink, akkor megnyerhetjük a meccset!"

Az október 22-én, 18 órakor kezdődő DVSC SCAHEFFLER - Motherson-Mosonmagyaróvár mérkőzést Hargitai Gábor és Markó Gábor vezeti majd.

A felnőttek mérkőzése előtt a DVSC Kézilabda Akadémia két I. osztályú bajnokságban szereplő utánpótláscsapata is pályára lép az Orosháza korosztályos együttesei ellen. A serdülők találkozója 14, az ifjúságiak meccse 16 órakor kezdődik. Az első mérkőzésre a belépés ingyenes, az ifik meccsét már csak érvényes belépővel lehet megtekinteni. A jegyek elővételben a Jegy és Bérlet menüpont alatt válthatóak meg. A helyre szóló belépő 2000, a nem helyre szóló belépő 1500 forintba kerül. A találkozó előtt 15.30-kor nyit a Hódos Imre Sportcsarnok pénztára.

Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a hatályos szabályozás alapján a 18 éven felüliek csak védettségi igazolvánnyal, vagy a védőoltást igazoló EESZT mobilapplikáció segítségével, illetve igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány bemutatásával léphetnek be! Ugyancsak beléphetnek a védettségi igazolvánnyal rendelkező nézők felügyelete alatt álló kiskorúak.


Forrás: dvsckezilabda.hu

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

november 28., 17:00

Francia olimpiai bajnok átlövő érkezik

Oceane Sercien-Ugolin személyében nemzetközi klasszis jobbátlövőt igazolt a DVSC SCHAEFFLER. A francia játékos a Vipers Kristiansand együttesétől érkezik, mellyel a Bajnokok Ligáját is megnyerte már. Kétéves, 2026-ig szóló szerződést írt alá. Tovább...

november 18., 18:52

Ezúttal nem sikerült meglepetést okozni

A küzdőszellemre ezúttal sem lehetett panasz, ám támadásban rengeteg volt a hiba, így a bukaresti döntetlen után ezúttal elmaradt a bravúr. Tovább...

november 17., 17:01

Összejöhet egy újabb bravúr?

A bravúros idegenbeli döntetlen után ezúttal a Hódosban játszunk a román bajnok ellen, méghozzá telt ház előtt, hiszen a találkozóra péntek délután az utolsó jegy is elfogyott! Tovább...

november 15., 20:35

Halláné Molnár Márta: Debreceni mellék­vágány

"Monyó" Csepelen lett NB I-es játékos, majd focista férjét követve pár szezont a Lokiban is játszott. Ma már nem tartja jó döntésnek a debreceni kalandot, de ettől függetlenül szívesen vállalkozott egy kis múltidézésre. Tovább...

november 15.

Megharcoltunk a két pontért

Bár végig vezettünk, s többször is eldönthettük volna a meccset, végül az utolsó percekig nagy csatában nyertünk a remekül harcoló Vác otthonában. Tovább...