NBI 2023/2024DVSC-Schaeffler-Kozármisleny 30-23

Szerdán kezdődik az erőltetett menet

Szerdán hivatalosan is megkezdődik a 2024-es év a DVSC SCHAEFFLER számára. Januárban hét, illetve az MK-továbbjutás függvényében nyolc mérkőzés vár a lányokra. Egyelőre azonban fókuszban az első hazai bajnoki: január 3-án 18 órától DVSC SCHAEFFLER - Kozármisleny KA.

január 2., 17:00 - dvsckezilabda.hu (Szűcs Lajos)

A Kisvárda elleni idegenbeli siker után Szilveszter napjára pihenőt kaptak a debreceni játékosok, az új esztendő első napján viszont már edzés várt a csapatra. Január 3-án, szerdán pedig megkezdődik a meccsdömping. Az első héten egy hazai bajnoki és egy idegenbeli BL-meccs szerepel a menüben. Nyitányként az első osztály abszolút újonca, a Kozármisleny látogat a Hódosba. Az a csapat, amelynek feljutásában a baranyai kisvároson kívül nem sokan hittek. A Misleny azonban ezüstérmet szerzett a 2022/23-as NB I/B-s bajnokságban, s különösebb erősítés nélkül neki is vágott a legmagasabb osztálynak. Bár sokan biztosra vették, hogy esélyük sem lesz a pontszerzésre, a kiscsapat szeptember 23-án legyőzte a Budaörs együttesét, majd a Vasas ellen is pontot szerzett. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Pécs mellett található városka kézilabdalázban ég, minden meccs ünnep a szurkolók számára. Az újonc játékának meghatározója a 41 gólos Scheffer Zsanett (41), Bánfai Virág (36) és Brettner Zsófia (32).

A kozármislenyi sikerkovács, Gyulay László csapata tavaly még a másodosztályban a DVSC SCHAEFFLER U19-es együttesével találkozott. Debrecenben 26-23-ra, hazai pályán 28-24-re nyert a baranyai együttes a Kudor Kitti által felkészített debreceni fiatalok ellen.

"Valamilyen szinten emlékképeim vannak az előző NB 1/B-s bajnokságból ezekről a játékosokról, úgyhogy ez a videóelemzéskor például könnyebbség volt számomra, hogy olyan játékosokat kellett nézni, akikkel már találkoztam személyesen is - mondta a meccs előtti beharangozó interjúban Kudor Kitti. - Azt gondolom, hogy veszélyes ellenfél lehet a Kozármisleny, hiszen az életükért küzdenek, ugyanakkor az is igaz, hogy mi nem hibázhatunk többet a bajnokságban, amennyiben a céljainkat el szeretnénk érni. Számunkra kötelező a győzelem és olyan játékkel szeretnénk ezt elérni, amiből tovább tudunk építkezni a hétvégi Brest elleni mérkőzésre."

A január 3-án, 18 órakor kezdődő DVSC SCHAEFFLER - Kozármisleny KA mérkőzést Altmár Kristóf és Horváth Márton vezeti majd.

A találkozót az MKSZ youtube csatornáján lehet élőben követni.

A mérkőzésre elővételben honlapunkon, a JEGY/TICKET menüpont alatt (https://dvsckezilabda.hu/jegy-es-berlet/) lehet jegyet vásárolni. A meccs napján a Hódos Imre Sportcsarnokban 17 órakor lesz pénztár- és kapunyitás.


Szűcs Lajos

Forrás: dvsckezilabda.hu

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...