BL 2023/2024DVSC-Schaeffler-IK Savehof 32-29

Szombaton rajt a BL-ben: a svéd bajnokot fogadjuk!

Az IK Savehof ellen kezdi meg Bajnokok Ligája szereplését a DVSC SCHAEFFLER. A lányok nagyon várják az elitliga rajtját, s remélhetőleg telt ház előtt lépnek pályára.

2023. szeptember 8., 17:04 - dvsckezilabda.hu (Szűcs Lajos)

Néhány évvel ezelőtt még utópiának tűnt volna a debreceni kézilabdacsapat Bajnokok Ligája szereplése, most pedig a kontinens elitsorozatának rajtjára készülünk. Hosszú út vezetett idáig, de a lényeg, hogy szombaton a svéd rekordbajnok, a Savehof ellen megkezdi Bajnokok Ligája kalandját a DVSC SCHAEFFLER.

Az A-csoport első fordulójában hazai pályán lép pályára a debreceni csapat, a 16-szoros svéd bajnok IK Savehof lesz az ellenfél. Az északiak eddig 11 alkalommal szerepeltek a BL-ben, legutóbb a 2021/22-es szezonban léptek pályára a csoportkörben, és a saját nyolcasukban a hetedik helyen zártak.

A Savehof jelenlegi keretében a rutint a 129-szeres svéd válogatott kapus, a 2014-es magyarországi Eb-n bronzérmes, Johanna Bundsen és a 227-szeres spanyol válogatott, olimpiai- és vb-bronzérmes, kétszeres Európa-bajnoki második spanyol jobbszélső, Carmen Martin képviselik a svéd bajnoknál. A 35 éves spanyol klasszisnak a BL-ben is akadt bőven sikerélménye, 2016-ban tagja volt a Final Fourt megnyerő CSM Bukarest együttesének. A fiatalabb játékosok közül Olivia Mellegard, Johanna Forsberg, Nina Koppang és Frida Rosell az, akire érdemes figyelni, mindannyian svédek és válogatottak.

Nálunk a két egyaránt 31-23-ra megnyert bajnoki után (Az Alba-Fehérvár otthonában, majd a Vasas ellen hazai pályán nyertünk) a BL-rajt került fókuszba. Jó hír, hogy a bajnoki nyitányt kihagyó Petrus Mirtill kisebb sérülése rendbe jött, így a térdműtét utáni rehabilitációs munkát végző Hornyák Dórán és Juhász Katán kívül mindenki harcra kész.

"Izgatottan készülünk a Bajnokok Ligája első mérkőzésére, s külön öröm számunkra, hogy hazai pályán kezdhetjük meg a sorozatot - mondta Vámos Petra. - Remélem minél többen eljönnek szombaton és szurkolnak nekünk! A svéd csapat fizikálisan nagyon erős, a játékosok egyéni képességei kiemelkedőek. Az északi csapatokra jellemző stílusban kézilabdáznak, így preferálják a gyors játékot, erre kell felkészülni. A siker kulcsa a jó védekezésünk lehet, ha hátul stabilak leszünk, akkor működik majd a lerohanásunk is. A támadójátékban lényeges, hogy minimalizáljuk a technikai hibákat és rendben legyen a helyzetkihasználásunk!"

A szeptember 9-én, szombaton 18 órakor kezdődő DVSC SCHAEFFLER - IK Sävehof Bajnokok Ligája csoportmérkőzést két szlovén fiatalember, Ozren Backovic és Mirko Palackovic vezeti majd. A mérkőzés EHF-ellenőre az egykori világbajnok kézilabdázó, a szerb Tatjana Medved lesz. A találkozót a Sport1 TV élőben közvetíti. A riporter Fülöp Marcell, a szakkommentátor Köstner Vilmos lesz

A mérkőzésre a helyre szóló belépők 5000, a nem helyre szóló jegyek 3500 forintba kerülnek. A jegyet érdemes a mérkőzés előtt online megvásárolni. Ezt szurkolóink weboldalunkon a Jegy/Ticket menüpont alatt vagy itt: https://dvsckezilabda.hu/jegy-es-berlet/ tudják megtenni.

A mérkőzéshez készült hivatalos műsorfüzetet az alábbi linken találhatják meg: http://dvsckezilabda.hu/bajnokokligaja

A meccs napján 15 órakor nyit a Hódos Imre Sportcsarnok jegypénztára. A BL-összecsapásra hangolódni a Hódos csarnok büféjében a THE BEAVER-ben szintén 15 órától lehet. A kapukat két órával a mérkőzés előtt, 16 órakor nyitjuk.


Szűcs Lajos

Forrás: dvsckezilabda.hu

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...