BL 2023/2024IK Savehof-DVSC-Schaeffler 27-36

Vasárnap Svédországban zárjuk a csoportkört

A svéd IK Savehof elleni mérkőzések foglalják keretbe a DVSC SCHAEFFLER szereplését a BL csoportkörében. Szeptember 11-én, a svéd bajnok ellen kezdtük meg a szereplésünket, február 18-án pedig az északiak ellen fejezzük be a 14 meccses sorozatot.

február 17., 17:03 - dvsckezilabda.hu (Vida Gyula)

Ami a legfontosabb: már hetekkel ezelőtt eldőlt, hogy a DVSC SCHAEFFLER ott lesz a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában, s az is, hogy a Savehof számára befejeződik ez a BL-szezon. A minden tekintetben várakozáson felül teljesítő debreceni együttes eddig 13 pontot szerzett az elitliga A-csoportjában, s ha vasárnap nyerni tud Svédországban, akkor biztosan az ötödik helyen végez. Ez esetben a másik nyolcas negyedikjével, a legutóbbi három BL-sorozatot megnyerő, a Vipers Kristiansand-dal játszik a negyeddöntőbe jutásért. A Savehof eddig nem szerzett pontot a BL-ben, ám ez elmúlt héten a Brest otthonában játszotta egyik legjobb meccsét, hiszen a második félidő derekán egyenlő állásnál azért támadhatott, hogy átvegye a vezetést. Végül 28-23-ra nyertek a franciák, s talán ezen a meccsen fogyott el a svéd csapat ereje, hiszen szerdán meglepetésre hazai pályán kaptak ki a Skara csapatátától, s ezzel a lépéshátrányba kerültek a Skuruval szemben.

A DVSC SCHAEFFLER szerdán könnyedén szerzett két pontot a Vasas otthonában, s ezzel sorozatban ötödik mérkőzését nyerte meg. A debreceni lányok péntekeken délután keltek útra, Münchenbe repültek, innen utaztak tovább szombat délelőtt Göteborgba. Délután már a vasárnapi BL-meccsnek otthont adó Partille Arénában gyakoroltak Szilágyi Zoltán tanítványai. A Győr elleni győztes meccsen súlyos térdsérülést szenvedő Hámori Konszuéla természetesen nem tartott a csapattal, ott van viszont Svédországban Szabó Nina, aki Koni sérülése után tért vissza az MTK-tól.

"Mozgalmas napok állnak mögöttem, hiszen múlt szombaton még az MTK játékosaként léptem pályára a Kisvárda ellen, most pedig BL-meccsre készülhetek - fogalmazott Szabó Nina. - Nagyon jól érzem magam Debrecenben, jó újra a lányok között lenni, élvezem az edzéseket. Már várom, az első Bajnokok Ligája meccset, tudom, hogy ez más kávéház, de megpróbálom a legjobbamat nyújtani és segíteni a csapatnak."

Különös meccs lesz a vasárnapi Elinore Johansson számára is, hiszen hazájában, honfitársai ellen lép majd pályára.

"Kemény meccsre számítok, hiszen a Sävehofnak sok tehetséges fiatal játékosa van, s biztos vagyok benne, hogy szeretnének szépen búcsúzni a BL-től. Természetesen mi is szeretnénk nyerni az utolsó csoportmeccsünkön, hogy az ötödik helyen zárhassunk. Ki tudja, talán a nyolcaddöntőben is tudunk még meglepetést okozni!"

A Partille Arénában február 18-án, 16 órakor kezdődő IK Savehof - DVSC SCHAEFFLER mérkőzést két cseh játálvezető Premysl Fukala és Radek Mohyla vezeti majd, az EHF delegátus a román Anamaria Stoia lesz. A Sport 1 élőben közvetíti a meccset.


Vida Gyula

Forrás: dvsckezilabda.hu

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...