NBI 2022/2023Mosonmagyaróvár-DVSC-Schaeffler 28-28

Vasárnapi rangadó Mosonmagyaróváron

Egyik legnagyobb riválisa otthonában lép pályára a hét utolsó napján a DVSC SCHAEFFLER. A Mosonmagyaróvár elleni idegenbeli találkozó a bronzérem felé vezető út fontos állomása lehet!

2023. február 25. - dvsckezilabda.hu

Az összesített mérleg nyelve felénk billen, hiszen eddig 14 alkalommal találkoztak a csapatok az NB I-ben, ezeken 11 debreceni siker mellett háromszor bizonyult jobbnak a mosonmagyaróvári együttes. Mindkét fél számára évek óta ez a szezon egyik legfontosabb párharca, amelyeken akár a hatvan percen belül is hatalmas a hullámzás. Így volt ez legutóbb, szeptember 23-án, a Hódosban is, amikor a meccset remekül kezdő MKC a 15. percben már 9-3-ra vezetett. Aztán jött a fordulat, félidőben már nálunk volt az előny (13-12), s a végül 30-24-re nyertünk.

A vasárnapi rangadó mindkét résztvevője érdekelt volt az EHF Európa Ligában. A Mosonmagyaróvár a B-, a DVSC SCHAEFFLER a C-csoportban zárt a harmadik helyen. A hosszú és fárasztó EL-sorozat után egy hete maradt a két szakmai stábnak, hogy a regeneráció után felkészítse csapatát a roppant fontos mérkőzésre.

"Úgy érzem sikerült kipihennünk magunkat az Európa Liga csoportmeccsek után, ezen a héten már csak a Mosonmagyaróvár elleni rangadó volt a fókuszban - mondta a mérkőzés felvezetéseként saját nevelésű balszélsőnk, Petrus Mirtill. - Tudjuk, hogy nehéz hatvan perc vár ránk, évek óta mindig kemény csatákat vívunk az MKC ellen. Igyekeztünk minél jobban felkészülni a találkozóra és természetesen szeretnénk két pontot szerezni!"

A debreceni csapat szombat délelőtt a Hódosban edzett, majd ebéd után el is indult a Dunántúlra. Az éjszakát Győrben töltik a lányok, innen buszoznak át vasárnap délután Mosonmagyaróvárra.

A február 26-án, 18:45-kor kezdődő Motherson-Mosonmagyaróvár - DVSC SCHAEFFLER mérkőzést Altmár Kristóf és Horváth Márton vezeti. A találkozót az M4Sport+ csatorna (a Duna World helyén található) élőben közvetíti.


Forrás: dvsckezilabda.hu

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...